به گزارش ایسنا بنابر اعلام وب سایت طاقچه، در این یادداشت تصمیم گرفتیم چند کتاب روانشناسی مهم را به شما معرفی کنیم.
زندگی خود را دوباره بیافرینید
تغییر زندگی کار چندان آسانی نیست. بهخصوص که جزءبهجزء آن با رشتههایی نهچندان ضعیف به الگوهای رفتاری هرکدام از ما گرهخورده است. برای ایجاد تغییری هرچند کوچک و خرد بایستی به درون خویش رفته، سرنخها را پیدا کنیم. باید به ابزار مناسب مسلح باشیم تا بتوانیم گرههای گاه کور این رشتهها را بازکرده و پیوندی نو برایشان خلق کنیم. این کار شدنی اما دشوار و زمانبر است.
مولفان این کتاب دو شناختدرمانگر هستند. «جفری یانگ» و «ژانت کلوسکو» در این کتاب ۱۱ الگوی مخرب رفتاری که تکرارشوندهاند را بررسی کردهاند. الگوهایی که تاثیر آنها در امروز و در تمام بخشهای فردی و اجتماعی زندگی ما تاثیرگذارند. آنها با بهرهگیری از رویکردهای «شناختدرمانی» و «طرحوارهدرمانی» روشی موثر را در بهبود مشکلات اشخاص و بیماران، در پیشگرفتهاند. بینش بالینی این دو به همراه تسلط و اشرافی که بر این علم داشتند، سبب شده محصول کار، کتابی کاربردی و قابل استفاده افراد مختلف باشد چراکه همواره این تلهها هستند که عوض ما زندگی میکنند، بهجای ما تصمیم میگیرند و در مواقع مختلف و در برخوردها و گفتگوها، عکسالعمل نشان میدهند و اینها همه در حالی است که اگر به این دانش مسلط نبوده و از آن آگاهی نداشته باشیم کلا از چنین جریانی بیخبریم. با خواندن این کتاب روانشناسی پرفروش روشهای ردیابی تلههای شخصیتی خود را فراگرفته، نحوه رویارویی و کنترل آن و در نهایت رهایی از آنها را میآموزیم.
نیمه تاریک وجود
« نیمه تاریک وجود » از بخشی از وجود شما سخن میگوید که به روی آن چشم بسته و نادیدهاش گرفتهاید؛ بخشی از خود شما که بدون پذیرش آن هیچگاه کامل نخواهید شد و به یکپارچگی دست نخواهید یافت. دبی فورد در این اثر به شما یادآور میشود که هر یک از ویژگیهای انسانی همچون موهبتی خداداد هستند که کاربرد و نقشی خاص در ابراز خویشتن حقیقی ما دارند. از این رو تقسیمبندی آنها به خوب و بد از دیدگاه تنگ و بستۀ ما سرچشمه میگیرد و تنها به محدودیتمان در هماهنگی با جریان سرشار و پرتکاپوی هستی میانجامد. او با شرح نمونههایی زنده، شفاف و تکاندهنده از تجارب خود و مراجعهکنندگانش، چشمها را به بیکرانگی وجود انسانی میگشاید و اثبات میکند که همان بخشهای مطرود وجودمان گنجهایی مدفون در تاریکی هستند که چنان چه آنها را بجوییم و بیابیم، میتوانیم از دایرۀ سرگشتگی تکرار شکستها، ناامیدیها و درجا زدنها در زندگی خود فراتر رویم و آن گونه که شایسته هستیم، زندگی کنیم. این کتاب، چگونگی قرار گرفتن در جایگاه دیگران و نرمشپذیری در برابر رفتارها و واکنشهای آنها را در وضعیتهای گوناگون به ما میآموزد؛ به گونهای که درک کنیم و بدانیم شاید اگر ما به جای آنها بودیم، در شرایطی یکسان، برخوردی همسان داشتیم. تمرینها و پرسشهای پایانی هر فصل به درستی نشانگر آن است که آموزههای صرف نمیتواند موجب دگرگونی بنیادین در رفتارهای عادتی ما باشد و با اجرای دقیق آنهاست که میتوان در قفلشدۀ نهانخانۀ درون را گشود و مواهب نهفتۀ آن را در آغوش گرفت و در زندگی خود جاری کرد.
زندگی خود را طراحی کنید
احتمالا برای شما هم پیش آمده که در موقعیتی در زندگی قرار بگیرید که از ته دل بخواهید از آن خارج شوید، اما ندانید چگونه. مثلا در رابطه ای هستیم که احساس میکنیم طرف مقابلمان ما را با رفتارهایش اذیت می کند، اما همچنان به آن رابطه به اصطلاح «میچسبیم»! یا مثلا در شغلی فعالیت میکنیم که لحظه به لحظه آن برای ما سخت است، اما نمیتوانیم آن را رها کنیم. در چنین موقعیتی باید قبل از انجام هر کاری باید از خودمان یک سوال مهم بپرسیم: «دوست داریم وقتی رشد کردیم (رشد کردن به این معنی که از لحاظ فردی تواناییها و مهارتهای بیشتری برای درک موقعیتهای مختلف زندگیمان به دست آوردیم) به چه کسی تبدیل بشویم؟» پاسخ به این سوال کار چندان راحتی نیست. بسیاری از افراد بالغ نمیتوانند به این سوال جواب بدهند. به خصوص وقتی که در موقعیتی قرار گرفتهاند که همه چیز ساکن و تغییرناپذیر است. کتاب زندگی خود را طراحی کنید به ما کمک میکند تغییری بزرگ در زندگیمان ایجاد کنیم و کم کم به سمت ایدهآلهایمان حرکت کنیم.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات