• دوشنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1400032417141
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی:

خشکسالی از تهدیدات سالجاری در بخش صنعت زنبورداری است

خشکسالی از تهدیدات سالجاری در بخش صنعت زنبورداری است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: خشکسالی یکی از تهدیدات سالجاری در بخش صنعت زنبورداری است.

یحیی خلیلی در گفت و گو با ایسنا بابیان اینکه آذربایجان غربی رتبه اول تولید عسل در کشورو ایران رتبه سوم این صنعت در دنیا را به خود اختصاص داده است، گفت: آذربایجان غربی به لحاظ داشتن منابع لایزال الهی و شرایط آب و هوایی مناسب، وجود مراتع و منابع غنی سرشار از شهد و گرده یکی از قطب‌های مهم برای پرورش زنبورعسل در سطح کشور به شمار می‌آید.

وی افزود: این استان با دارا بودن ۱۲۰ هزار هکتار باغ در ایام بهار ظرفیتی بکر برای پرورش زنبور عسل دارد که تولید عسل هایی از شهد گلهای بهاری توانسته همه ساله کام گردشگران را شیرین و این محصول را به سوغاتی ارزشمند برای میهمانان  و گردشگران تبدیل کند.

وی با اشاره به کاهش بارندگی و نزولات آسمانی در سالجاری گفت: متاسفانه خشکسالی یکی از تهدیدات سالجاری در بخش صنعت زنبورداری است که باید تمهیدات لازم برای کاهش اثرات این مشکل در صنعت زنبورداری اندیشیده شود.

خلیلی با بیان اینکه بیش از ۶۰۰۰ نفر در صنعت زنبورداری فعالیت دارند، ادامه داد: برای کمک به رونق تولید در این بخش امسال بیش از ۲۰۰۰ تن شکر برای اتحادیه زنبورداران استان مصوب شده است.

وی با بیان اینکه این استان دارای بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزارکندوی مدرن و بومی است، ادامه داد: این موضوع موجب اشتغال دایم و فصلی بیش از ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان شده‌است.
خلیلی بیان کرد: میانگین تولید از هر کندوی مدرن ۱۷ کیلوگرم و از کندوهای بومی ۵.۵ کیلوگرم بوده و در مجموع در سطح استان، یک میلیون و ۳۴۵ هزار و ۱۷۱کندو وجود دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار و ۴۷۱ کندو بومی و بقیه مدرن هستند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تلفات زمستانه و بهاره زنبور داران ، استفاده از سموم غیرمجاز، استفاده نا به هنگام از سموم در فصول سال و عدم همکاری بانک ها برای ارائه تسهیلات به زنبورداران را از مهمترین مشکلات پیش روی صنعت زنبورداری استان عنوان کرد.

وی یادآور شد: زنبورداران استان با وجود چهار کارخانه بسته بندی عسل به صورت مدرن و اتوماتیک در شهرستان های ارومیه، خوی و مهاباد و نیز با داشتن ۶ کارگاه بسته بندی عسل در شهرستان های مختلف در فراوری و صنایع تبدیلی این محصول نیز فعالیت دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha