• دوشنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۱:۲۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400032417051
  • خبرنگار : 71282

در گفتگو با ایسنا مطرح شد

چرا سرمایه های ایرانی باید از کشورهای دیگر سر درآورد؟

چرا سرمایه های ایرانی باید از کشورهای دیگر سر درآورد؟

یک کارشناس حوزه کار شرایط ایجاد اشتغال و راه اندازی کسب و کار در کشور را سخت توصیف کرد و گفت: برای تصمیم گیری درباره اشتغال باید نگاه ملی بر نگاه جزیره ای حاکم شود و با فراهم کردن امنیت سرمایه های داخلی و خارجی به رشد اقتصادی و اشتغالزایی دست پیدا کنیم.

عبداله مختاری در گفتگو با ایسنا درباره راهکارهای ایجاد اشتغال میلیونی در کشور اظهار کرد: ما در ایران بالاترین بازار کار، تولید و مایحتاج اجتماعی را داریم بنابر این اگر برنامه وجود داشته باشد می توان به ایجاد اشتغال میلیونی امیدوار بود.

وی با بیان اینکه ما باید تحریم کننده باشیم نه تحریم شونده، گفت: ایران به لحاظ محصولات کشاورزی کشوری چهار فصل است و نیازی به خارج نداریم، از لحاظ فرآورده‌های نفتی هم دنیا به ما محتاج است و به لحاظ مواد اولیه هم در بیشتر موارد کمبودی نداریم پس از چه نگرانیم و چرا تحریم را برای مردم بزرگ کردیم؟ نباید تحریم به ابزاری برای بهانه های بی کفایتی و بی لیاقتی تبدیل شود.

این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه وقتی لیاقت گرایی در کشور کنار گذاشته شود کشور مسیر ناکارآمدی را طی می‌کند، افزود: متاسفانه برای ایجاد شغل و تولید در کشور فرآیندی ایجاد کردیم که کسی شهامت و جرأت ورود به بازار کار را ندارد و اگر بخواهد کسب و کاری راه بیاندازد و وامی بگیرد، برای گرفتن وام باید از هفت خوان بگذرد.

مختاری با بیان اینکه شرایط ایجاد شغل در کشور ما سخت است، اظهار کرد: بسیاری از کارآفرینان از این شرایط و روند حاکم بر بازار کار دلسرد و مأیوس هستند درحالی که ما می‌توانیم برای حمایت از کارآفرینان آنها را در ۵ سال اول شروع کار از مالیات معاف کنیم چون خودشان وارد بازار کار شده، سرمایه هایشان را به کار گرفته و ۱۰ نفر بیکار را سر کار برده اند یعنی به معیشت ۱۰ خانوار کمک کردند، بنابراین باید آنها را مورد حمایت قرار دهیم.

به اعتقاد وی، کارآفرینان با به کارگیری افراد بیکار، امنیت شغلی فراهم می کنند، بیکاری را کاهش می دهند و جلوی بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی را می گیرند.

این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه دستگاههای متولی اشتغال باید برای ایجاد شغل با یکدیگر مشارکت کنند، بر لزوم پرهیز از تصمیم گیری‌های جزیره‌ای و داشتن نگاه ملی در بحث اشتغال تاکید کرد.

مختاری همچنین فراهم کردن امنیت سرمایه گذاران داخلی و خارجی را مورد اشاره قرار داد و افزود: چرا افراد باید سرمایه‌های خود را از کشور خارج کنند و اکثر شرکت های ما در دبی ثبت شوند و و آنجا کار کنند؟ دبی و ترکیه از صدقه سر ایرانی ها دبی و ترکیه شدند، چرا یک عده جوان ایرانی باید آمال و آرزوهای خود را در خارج کشور دنبال کنند و به زندگی در کمپ های کشورهای دیگر تن بدهند؟

وی افزود: این مسئله که چرا سرمایه های ایرانی از کشورهای دیگر سر در می آورد باید مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گیرد. وقتی محیط امنی برای سرمایه های داخلی و خارجی فراهم کردیم می توانیم انتظار داشته باشیم که سرمایه‌گذاری در داخل کشور رونق بگیرد و رشد اقتصادی به دست آید و اشتغالزایی شود لذا در عین این که باید امکانات لازم را در اختیار تولید کنندگان و کارآفرینان قرار بدهیم و سرمایه ها را جذب کنیم باید به اعمال نظارت صحیح بر بازار کار و تولید و اشتغال نیروهای کار هم بپردازیم.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha