محمدرضا قهرمانیان در گفت و گو با ایسنا، گفت: این محصولات شامل انواع دستبافتههای داری، زیورآلات، مصنوعات چرمی دستساز، البسه محلی، معرق و منبت چوب و رودوزیهای سنتی و سوزندوزی به کشورهای آلمان، ترکیه، لهستان، روسیه، استرالیا، امارات، عمان، کانادا و چین صادر شد.
وی میزان تولید انواع صنایعدستی در رشتههای گلیم و سفره کردی، نساجی سنتی، سراجی سنتی، معرق مشبک و خراطی چوب، نمدمالی، مس گری، سفال و سرامیک کاشی سنتی و... در استان را به میزان ۱۲۰ تن در سال برآورد کرد و افزود: این تولیدات، علاوه بر مصرف داخلی در استان، بهواسطه فروش در فروشگاههای داخلی، از طریق تبلیغ در سایتهای فروش و فضای مجازی به سراسر کشور نیز ارسال میشود.
قهرمانیان به برگزاری ۱۰ دوره آموزشی در سال۹۹، در شهرها و روستاهای استان در حوزه دورههای تکمیلی صنایعدستی، تجاریسازی، بستهبندی، طراحی محصول، بازاریابی و صادرات اشاره کرد و گفت: این دورهها با اعتبار یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال و با مشارکت ۱۴۵ نفر از شاغلان بخش صنایعدستی استان برگزار شد.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی بازارچه صنایعدستی بجنورد، عنوان کرد: این پروژه در شش غرفه و در زمینی به مساحت ۱۵۰ مترمربع احداث شده و تا کنون ۷ میلیارد و ۳۰ میلیون ریال اعتبار به آن تخصیص یافته است.
پرداخت ۷ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان صنایعدستی خراسان شمالی
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی این اداره کل، معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: در سال ۹۹، به میزان هفت میلیارد ریال از طریق ابلاغ سهم استان در تسهیلات ویژه مشاغل خانگی، ۷۰ نفر از فعالان این حوزه به بانک معرفی و تسهیلات خود را دریافت کردند.
قهرمانیان افزود: اغلب دریافتکنندگان تسهیلات در رشتههای گلیمبافی، نساجی سنتی، مصنوعات چوبی، کلاه بافی سنتی، رودوزیهای سنتی و... بودهاند که با اخذ تسهیلات موردنظر برای ۹۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
او گفت: درمجموع در سال گذشته، با پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی برای ۹۰ نفر اشتغال حاصل از صدور ۵۲۲ مجوز تولید انفرادی ،صنعتگری و کارگاهی و مشاغل خانگی در رشتههای گلیمبافی، نساجی سنتی، مصنوعات چوبی، کلاه بافی سنتی، رودوزیهای سنتی و... برای ۶۱۲ نفر اشتغال ایجاد شد.
انتهای پیام
نظرات