صمد محمدزاده روز دوشنبه ۱۷ خردادماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در دورههای انتخاباتی مختلف، معمولا لیستهای انتخاباتی و ائتلافهای مختلفی شکل میگیرد که هر چند نتایج قطعی انتخابات در پای صندوق رای مشخص میشود اما این لیستهای انتخاباتی که برخی از اقشار مردمی هم به آنها اعتماد میکنند، بر روی نتایج و نظرات مردمی تاثیر میگذارد.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه مردم فرصت کافی برای ارزیابی تمامی کاندیداها نداشته و معمولا انتشار چنین لیستهایی میتواند به انتخاب فرد اصلح کمک کند، افزود: در تبیین این لیستهای انتخاباتی چند چالش از جمله اینکه "آیا شاخصهای انتخاب اصلح و معیارهای شایسته گزینی در آن لحاظ شده است؟" و یا "آیا تمامی کاندیداها برای تهیه این لیست مورد ارزیابی قرار گرفتهاند یا صرفا به افراد شاخص و مطرح اکتفا کردهاند" و همچنین "آیا در تهیه این لیستها، مردم نیز میتوانند سهیم باشند و نظر بدهد یا نه" مطرح میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه گاهی شاهد هستیم، برخی از افرادی که نامشان در ائتلافاتهای انتخاباتی بوده و مردم آنها را انتخاب کردهاند، عملکرد شایسته و مورد انتظار را نداشته و ضعیف عمل کردهاند. از این رو جنبش مردمی اقدام که یک حرکت مردمی بوده و عمدتا به مسائل اجتماعی ورود میکند، برای رفع چالشهای مطرح شده به این حوزه نیز اقدام کرده است.
محمدزاده متذکر شد: در این راستا فرایندی را برای ارزیابی کاندیداها طراحی کردیم که امیدواریم در فضای انتخاباتی پیش رو و سایر دورهها به عنوان شفافیت و اطمینان مردم، فرهنگ سازی شود.
وی با بیان اینکه برای ارزیابی کاندیداهای شورای شهر تبریز، یک فرایند سه مرحلهای طراحی شده است، گفت: ارزیابی کاندیداها توسط سه هسته مرکزی جنبش مردمی اقدام متشکل از کمیته ارزیابی شامل اساتید و فعالان شاخص و متخصص حوزههای مختلف، خود مردم و اعضای مجمع عمومی جنبش و همچنین خود کاندیداها میشود. در این فرایندها، در واقع تمامی اقشار جامعه و حتی خود کاندیداها هم برای صلاحیت سایر کاندیداها نظرات خود را بیان کرده و به آنها امتیاز میدهند.
وی افزود: در مرحله اول، کاندیداها دو فایل صوتی شامل سوابق و معرفی خود با ذکر نام و برنامهها و بیان معضلات و راهکارهای آنها بدون ذکر نام برای ما میفرستند که پس از ارزیابی فایل صوتی بدون نام کاندیدا، از میان ۵۵۴ نفر ثبت نام کرده، تعداد ۴۰ نفر به مرحله بعدی معرفی میشوند، در مرحله دوم نیز یک آزمون آنلاین برای کاندیداها طراحی شده که ۲۶ نفر از آنها پس از پاسخگویی به آن و کسب امتیازهای مشخص به دور بعدی راه مییابند.
سخنگوی جنبش مردمی اقدام ادامه داد: در مرحله سوم ارزیابی نیز یک همایش عمومی برگزار میشود تا تمامی ۲۶ کاندیداهای مشخص شده به بیان برنامههای خود در مقابل مردم بپردازد و سپس بنا بر نظر مردم، ۱۳ نفر لیست مردمی جنبش اقدام تحت عنوان "اقدام برای شهر" منتشر خواهد شد.
وی بیان کرد: ملاک ارزیابی کاندیداهای ثبت نام کرده، شایسته سالاری، جوان گرایی و اتکا به افراد گم نام اما توانمندی است که به دلیل عدم عضویت در لیستهای انتخاباتی، تاکنون نتوانستهاند خود را به مردم معرفی کنند.
وی متذکر شد: در این فرایند، ریالی از کاندیداهای حاضر گرفته نمیشود بلکه ما این اقدام را وظیفه خود به عنوان شهروند میدانیم که باید افراد اصلح را به جامعه معرفی کنیم. در این راستا بستری فراهم میشود تا افراد پاک دستی که شایسته حضور در شورای شهر تبریز را دارند ولی نمیتوانند هزینههای بالای انتخاباتی را متحمل شوند، به مردم معرفی شوند.
مسعود حسین زاده، دبیر جنبش مردمی اقدام نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه افرادی که در دورههای گذشته بر روی صندلی شورای نشسته و برای شهر تبریز تصمیم گرفتهاند، نتوانستند آن گونه که باید کاری برای تبریز و مردم انجام دهند، گفت: اگر قرار بود با حضور افراد دکتر و مهندس اتفاقات مهم و بزرگی رخ دهد، اکنون شاهد تبعیضها، عقب ماندگی شهر، حاشیه نشینی گسترده و ... در تبریز نبودیم.
وی افزود: در آخرین دوره مجلس شورای اسلامی نیز اقدام به تهیه لیست انتخاباتی برای کاندیداهای تهران و تبریز کردیم که ملاک انتخاب آنها نیز افرادی بدون حضور در دورههای گذشته مجلس و زیر ۵۰ سال بودند.
وی در ادامه در خصوص اقدامات این جنبش، افزود: برای اولین بار در سطح کشور، ستاد مردمی تامین نان در تبریز توسط جنبش مردمی اقدام تشکیل یافته که بر این اساس تمامی افراد نیازمندی که پولی برای خرید نان شب خود ندارند، میتوانند با شماره گیری تلفن این ستاد، نام و تعداد اعضای خانواده خود را اعلام کنند تا میانگین پول مورد نیاز برای خرید روزانه نان این خانواده به حساب یارانه شخص واریز شود.
حسین زاده با بیان اینکه هنوز این ستاد به طور کامل شکل نیافته است، گفت: با راه اندازی این فرایند، بسیاری از افرادی که در تامین نان شب خود محتاج هستند، میتوانند آن را تامین کنند که در نتیجه بسیاری از معضلات دیگر جامعه از جمله زباله گردی و ... نیز حل خواهد شد.
وی افزود: جنبش مردمی اقدام در حوزه ازدواج و فرزندآوری نیز اقدام کرده و یک مرکز خیریه به نام "اقدام" را فقط برای حوزه ازدواج بنا نهاده است، که در این راستا تمامی جوانانی که برای ازدواج به کمک نیاز دارند، چه نیازمند حمایت مالی باشند چه نباشند، برای تسهیل در روند ازدواج میتوانند به این مرکز مراجعه کنند.
وی ادامه داد: تشکیل ستاد مردمی ترویج فرهنگ نهج البلاغه، ستاد مردمی رفع موانع تولید و ستاد مردمی رونق مساجد نیز از جمله اقدامات این جنبش مردمی است.
انتهای پیام
نظرات