• جمعه / ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400031410428
  • خبرنگار : 71516

نشست شورای امنیت درباره وضعیت نفتکش "صافر" و هشدار درباره فاجعه زیست محیطی در یمن

نشست شورای امنیت درباره وضعیت نفتکش "صافر" و هشدار درباره فاجعه زیست محیطی در یمن

شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواست اجازه ورود کارشناسان این سازمان برای بررسی وضعیت نفتکش صافر در سواحل دریای الحدیده را بدهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شورای امنیت در بیانیه‌ای بعد از نشستی پشت درهای بسته درباره بحران نفتکش صافر گفت: حوثی‌ها باید اجازه ورود غیرمشروط و امن کارشناسان سازمان ملل برای ارزیابی فراگیر و شفاف و تضمین همکاری با سازمان ملل را بدهند. حوثی‌ها مسئولیت وضعیت این نفتکش را برعهده دارند. ما بسیار نگران احتمال انفجار نفتکش هستیم که باعث فاجعه زیست محیطی اقتصادی و دریایی و انسانی برای یمن و منطقه می‌شود.

اعضای شورای امنیت به موافقت انصارالله با استقرار کارشناسان فنی سازمان ملل در پنجم ژوئیه ۲۰۲۰ اشاره و پیش بینی کردند که این اقدام هرچه سریع تر صورت گیرد.

این اتفاق بعد از آن صورت می‌گیرد که انصارالله یمن توافقی را در ماه نوامبر با سازمان ملل برای ارزیابی وضعیت نفتکش صافر و انجام تعمیرات فوری امضا کرد اما این توافق به بن بست رسید.

انصارالله یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد: سازمان ملل به بندهای توافق نامه برای ارزیابی و تعمیر نفتکش صافر عمل نکرده و اوضاع به بن بست رسیده است. سازمان ملل بیشتر فعالیت‌های مربوط به تعمیر فوری را بعید دانسته و تنها به فعالیت‌های ارزیابی می‌پردازد با این بهانه که زمان و حمایت مالی کافی برای این مسئله وجود ندارد. این سازمان مسئولیت هرگونه پیامدی را برعهده دارد.

در این راستا احمد الدروبی، هماهنگ کننده ارشد کمپین‌ها در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان "صلح سبز" که مدافع محیط زیست است، گفت: نفتکش صافر زنگ زده است و ممکن است هر لحظه منفجر شود که موجب نشتی بزرگ نفت چهار برابر فاجعه نفتکش اکسون والدیز در سال ۱۹۸۹ شود.

وی گفت: آتش سوزی‌های ناشی از انفجار موجب آلودگی هوا و پیامدهای بهداشتی خطرناک می‌شود. مسئله این نیست که فاجعه رخ خواهد داد یا خیر. مسئله درباره این است که کی رخ خواهد داد. سازمان ملل باید به بررسی وضعیت این نفتکش بپردازد.

جنیفر مورگان، مدیر اجرایی صلح سبز گفت:ممکن است این مسئله به وقوع بزرگترین فاجعه نفتی در خاورمیانه در قرن ۲۱ منجر شود که بر زندگی میلیون‌ها تن در مناطق مجاور تأثیر می‌گذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۱۵ ۰۰:۵۰

سازمان قلابی ملل برای جان زنان و کودکان یمینی کاری نمی‌کند دلش به حال کشتی در نفت ومحیط زیست سوخته ای وای گریه ام گرفته

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۱۵ ۱۰:۲۶

عدم بکار بردن کلمه انثارالله بجای واژه حوثی ها ، آنهم از خبرگزاری ایسنا باعث شرمندگی است.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۱۶ ۰۸:۵۲

شما اول یادبگیر انصارالله رو چطوری می نویسند بعد درباره ایسنا نظر بده!