• شنبه / ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۵:۲۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400031309998
  • خبرنگار : 71635

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران مطرح کرد

کاهش سن استعمال دخانیات در کشور / کارخانه‌های سیگار ژاپنی‌ها در مناطق آزاد ایران

کاهش سن استعمال دخانیات در کشور / کارخانه‌های سیگار ژاپنی‌ها در مناطق آزاد ایران
عکس خبر تزیینی است.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به گسترش مصرف دخانیات در کشور و کاهش سن استعمال آن، گفت: در حالی که در ۸ الی ۱۰ سال اخیر صنایع کشور تا ۵۰ درصد تعطیل شدند یا با یک سوم قدرت کار می‌کنند اما واحدهای تولیدی محصولات دخانی در این مدت از ۷ واحد به ۲۱ واحد رسیده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا مسجدی، با اشاره به کاهش سن استعمال دخانیات در کشور، گفت: متاسفانه سن استعمال دخانیات در کشور به ۱۲ سال رسیده است و نزدیک ۲۰ تا ۲۲ درصد مردان سیگاری بوده و کمتر از ۳ درصد خانم‌ها سیگاری هستند.

وی افزود: اما اگر به دانش‌آموزان و دانشجویان دختر برسیم ارقام نشان می‌دهد تا ۳۵ درصد دختران تجربه مصرف قلیان دارند. اگر از این تعداد ۵ درصد به دام دخانیات بیفتند ارقام وحشتناک خواهد شد.

وی با تاکید براینکه مضرات مصرف قلیان بسیار بیشتر از سیگار است، اظهار کرد: چطور می‌شود کشورهایی مثل فنلاند و نیوزیلند اعلام می‌کنند تا سال ۲۰۳۰ دیگر سیگاری نخواهیم داشت و ما نمی‌توانیم؟ این موضوع نشان می‌دهد برنامه جامع کنترل مصرف وجود دارد و عرضه، کشاورزی و صنعت دخانیات قانون‌مند است. 

وی افزود: حدود ۸ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور مصرف کننده سیگار هستند و شرکت دخانیات اعلام کرد چرخش مالی دخانیات ۴۰ هزار میلیارد تومان است و نه ۱۱ هزار میلیارد تومان و این رقم بسیار کلان است. علاوه بر بیماری‌هایی که متعاقب مصرف دخانیات افراد را درگیر می‌کند سایر هزینه‌هایی که مصرف دخانیات به خانواده‌ها و جامعه وارد می‌کند بالای ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است.

مسجدی تاکید کرد: در حالی که در ۸ الی ۱۰ سال اخیر صنایع کشور تا ۵۰ درصد تعطیل شدند یا با یک سوم قدرت کار می‌کنند اما واحدهای تولیدی محصولات دخانی در این مدت از ۷ واحد به ۲۱ واحد رسیده است.

وی همچنین گفت: تنها کالایی که پس از انقلاب تاکنون تحریم نشده است، دخانیات است. همین حالا برای تهیه داروها و واکسن‌ مرتبط با کرونا مشکل داریم اما در رابطه با دخانیات هرگز چنین نبوده است. دو سال قبل اعلام کرد خارجی‌ها حدود ۳۸۰ میلیون یورو در ایران سرمایه گذاری کردند و خوشحال بودند اما ۷۰ درصد این رقم در حوزه دخانیات بوده است؛ یعنی ژاپنی‌ها به جای اینکه در ایران ‌کارخانه تویوتا راه اندازی کنند در مناطق آزاد انزلی و قشم کارخانه سیگار می‌زنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۱۵ ۰۸:۱۸

کاهش سن مصرف سیگار نشان دهنده افزایش گسستگی میان فرزندان و والدین هست ، مشکلات مالی خانواده ها هم می تواند نقشی داشته باشد و رشد فرهنگی و اخلاقی تضعیف شده در نتیجه قانون شکنی و ناهنجاری ها افزایش می یابد.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۱۵ ۱۱:۲۵

متاسفانه فاجعه ای در کشور اتفاق افتاده، در تمام دنیا سیگار کشیدن در اماکن عمومی ممنوعه، وحتی جریمه سنگین هم داره، در ایران طی سه یا چهار سال گذشته، رستورانها و اماکن عمومی به پاتوق سیگاریها و قلیون کشها تبدیل شده، و دیگه فضای امنی برای پیاده روی، خوردن غذا و...وجود نداره، اگر اعتراض کنیم هم بی فرهنگ خطابمون میکنند و اینکه بهتره در پستوی خونه بمونیم و بیرون نرویم. چرا به این مرحله رسیدیم، اگر چه این فرهنگ در تمام اقشار درآمدی مشاهده شده.