به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «نگهداری از پرندگان زینتی امروزه مورد توجه بسیاری از افراد است. همراهی و رسیدگی به یک پرنده میتواند برای روح و روان اعضای خانواده مفید واقع شود. در این میان انواع طوطیها به دلیل هوش فراوان یادگیری و فراگیری در صحبت کردن و تکرار واژگان بیشتر مورد توجه اند. از آنجا که خرید یک موجود زنده نیازمند دقت فراوانی است همواره اقدام به خرید با نگرانیهایی برای خریداران همراه است.
امید شایگان از پرورشدهندگان، کارشناسان و عرضهکنندگان فعال در بازار طوطیسانان است. او حدود ۲۰ سال است که در این عرصه فعالیت دارد و با توجه به تجربیات خوب و بد خود از روزهای نخستین حضورش در این حرفه همواره سعی در آگاهیبخشی به مخاطبان و علاقهمندان به طریق گوناگون دارد.
شایگان معتقد است شیوع ویروس کرونا نهتنها لطمهای به این نوع کسبوکار نزده است بلکه باعث توجه بیشتر مردم و علاقهمندی ایشان به نگهداری حیوانات خانگی از جمله طوطیسانان شده است. او تاکید میکند روزهای اول شیوع این ویروس، مردم نگران انتقال از طریق حیوانات بودند اما کمکم با کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان از عدم انتقال کرونا از طریق حیوانات خانگی، با خاطری آسوده به خرید و نگهداری حیوانات خانوادگی که میتواند همدم و همراهی مناسب برایشان باشد روی آوردند.
این کارشناس طوطیسانان وضعیت کنونی این بازار را به رغم مشکلات و محدودیتها بهتر از گذشته ارزیابی میکند. او میگوید در گذشته طوطیها متاسفانه به صورت قاچاق وارد کشور میشدند و این موضوع صدمه جبرانناپذیری بر پیکر نحیف حیات وحش وارد میکرد. سودجویان از سمت پاکستان به شکل نادرست و بیرحمانه طوطیها را وارد کشور میکردند و طوطیهای بسیاری در راه متاسفانه تلف میشدند اما این روزها با پرورش طوطی در داخل کشور و رعایت استانداردهای این کار، گرچه سود کسب شده از ۵۰۰ تا ۶۰۰ درصد درگذشته به حدود ۱۰ درصد در زمان حال کاهش داشته است اما اصول بهداشتی و انسانی کار با تمام توان در حد استانداردهای بسیار بالا رعایت میشود و همین موضوع باعث میشود نگهداریها با دقت فراوان و ریزبینیهای زیادی انجام شود.
امید شایگان صدور برخی مجوزها برای این نوع کسبوکار را سخت و همراه با فرآیندهای پیچیده و گاه غیر لازم برای انجام فعالیت صحیح و استاندارد قلمداد میکند. به عنوان مثال یافتن ریشه دقیق پدر و مادر یک جفت شاید تاثیر آنچنانی در سلامت کار نداشته باشد اما برای اخذ مجوز گاهی مرجع صادرکننده مجوز تا این جزئیات ریز میشوند و این خود میتواند دلیلی برای خستگی کار برای پرورشدهندگان باشد. شایگان ساخت ابزار و وسایل جانبی مانند اسباببازی طوطیها در داخل کشور را نیز دستاوردی مهم در این حوزه کاری میداند. خود او که تجربه تولید این نوع ابزار سرگرمی را برای طوطیسانان دارد حتی از قابلیت صادرات و درخواست دیگر کشورها برای خرید این ابزارها تجربیات سودمندی ارائه میدهد.
اما یکی دیگر از مشکلاتی که از سوی او مطرح میشود عدم مدیریت مناسب در بازار صادرات طوطیسانان و همچنین ابزار و وسایل جانبی این عرصه است.
عدم مدیریت صحیح بازار در بخش صادرات موجب میشود که خریداران عمده خارجی بدون نظم خاصی برای خرید، جذب بازار پرورش طوطیسانان ایران شوند و با قیمتهای بسیار پایین خریدهای بزرگ انجام دهند و با سودهای بسیار زیاد در کشورهای همسایه یا دورتر اقدام به فروش کنند اما در صورت مدیریت صحیح صادرات در این بازار میتوان این سرمایه را متوجه داخل کشور کرد و در توسعه پرورش طوطیسانان و ابزار جانبی این بازار فعالیتهای موثری انجام داد. یکی دیگر از مشکلاتی که متوجه علاقهمندان طوطیسانان است عدم شناخت کافی نسبت به این پرندگان زیبا و با ارزش است اگر خریداران هنگام خرید از سلامتی و حتی سازگاری طوطیها آگاهی نداشته باشند ممکن است دچار ضررهای مالی بسیاری شوند یا با از دست دادن طوطی که حتی در مدت زمان کمی نسبت به آن علاقه و وابستگی پیدا میکنند آسیب روحی و روانی زیادی را تجربه کنند.
توصیه شایگان به خریداران و علاقهمندان طوطیسانان این است که حتما پیش از خرید جستوجوی کافی را از منابع معتبر همچون وبسایتها و صفحات شناختهشده در رسانههای اجتماعی انجام دهند تا از طوطی سازگار با محیط زندگی خود آگاه شوند و نیز عرضهکننده معتبر و دارای تجربه کافی در این عرصه را بیابند. بهتر است حتی از نظر خریداران قبلی یک عرضهکننده مطلع شوند تا با دقت کامل خرید خود را انجام دهند.
این پرورشدهنده طوطیسانان بازه قیمتی انواع طوطی را با توجه به عوامل مختلف از حدود ۲ میلیون تومان تا ۱۵۰ میلیون تومان اعلام میکند. شایگان از وجود قیمتهای بسیار بالاتر نیز اطلاع میدهد اما میگوید خرید و فروش در قیمتهای بالاتر، اندک و بهندرت صورت میگیرد و ممکن است بین افراد با توجه به بعضی از ویژگیهای یک طوطی، این نوع معاملات شکل گیرد.»
انتهای پیام
نظرات