کیوان کاشفی در جلسه امروز(یازدهم خرداد) شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به بالا بودن نرخ تورم کرمانشاه، افزود: این نرخ بالای تورم برای مردم قابل قبول نیست، زیرا توقع ندارند قیمت کالاها در کرمانشاه نسبت به سایر استانها بیشتر باشد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تجمیع نرخ تورم با نرخ بیکاری که بیانگر شاخص فلاکت است، بعد منفی در اذهان عمومی ایجاد میکند.
وی از بررسی دقیق و علمی دلایل بالا بودن نرخ تورم کرمانشاه توسط کارشناسان اتاق بازرگانی استان یاد کرد و با اشاره به چند دلیل عمده که برای این امر مشخص شده، یادآور شد: با توجه به دلایلی که پیدا کردیم میتوان با برنامهریزی درست و با تدوین فرمول مشخص، نرخ تورم کرمانشاه را کاهش داد.
کاشفی مسائل فرهنگی را یکی از مهمترین دلایل بالا بودن نرخ تورم کرمانشاه دانست و عنوان کرد: متاسفانه در استان ما به دلیل مسائلی از جمله ساعت کار محدود، متخصص نبودن نیروی کار و ... هزینه تولید و خدمات گران است و بر نرخ تورم تاثیر مستقیم دارد.
وی عدم نظارت مناسب بر سیستم خردهفروشی را از دیگر دلایل بالا بودن نرخ تورم استان اعلام کرد و ادامه داد: طی چند سال گذشته حوزه بازرسی اصناف به دلیل مشکلات مالی تضعیف شده و این امر بر نظارتها اثر گذاشته است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه اظهار کرد: همچنین جای بازارها و میادین تحت نظارت شهرداری و سایر دستگاهها که در بسیاری از شهرهای دیگر برای استفاده اقشار با سطح درآمدی پایین وجود دارد در کرمانشاه خالی است و این موضوع هم بر بالا بودن نرخ تورم اثرگذار بوده است.
کاشفی خاطرنشان کرد: در کرمانشاه روزبازارها برای عرضه کالاها از تولید به مصرف نیز جا نیفتاده است.
وی از سهم حوزه لجستیک بر نرخ تورم بالا در کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: راهاندازی حمل و نقل ریلی میتواند به کاهش هزینههای تولید و خدمات کمک کند.
رئیس اتاق کرمانشاه عنوان کرد: از سوی دیگر به دلیل مرزی بودن کرمانشاه و ارزان بودن قیمت کالاها در ایران برای عراقیها، بخشی از خرید آنها از کرمانشاه صورت میگیرد که البته سهم آن در نرخ بالای تورم به نسبت سایر عوامل کمتر است.
کاشفی با اشاره به مشخص بودن دلایل اصلی بالا بودن نرخ تورم در کرمانشاه، خواستار اختصاص جلساتی برای بررسی نرخ تورم و تعدیل آن ذیل کارگروه تنظیم بازار استان شد و ابراز امیدواری کرد با برنامهریزی اصولی بتوان تورم استان را کاهش داد.
جای خالی آمارها و هدفگذاری صادرات در کرمانشاه
عضو هیات رییسه اتاق ایران در ادامه از اینکه آمارهای صادراتی در استان طی دو ماه فروردین و اردیبهشت هنوز اعلام نشده انتقاد کرد و گفت: اینکه میزان و نوع کالاهای صادراتی از هر مرز استان را با گذشت دو ماه از شروع سال در اختیار ما قرار نداده اند پذیرفتنی نیست و امکان برنامهریزی را از ما میگیرد.
کاشفی از جای خالی هدفگذاری دقیق صادرات در استان کرمانشاه هم یاد کرد و ادامه داد: برای استان مرزی مانند کرمانشاه باید پروتکل مشخصی برای تک تک مرزهای صادراتی استان داشته باشیم و این مهم باید در دستورکار کارگروه توسعه صادرات استان قرار بگیرد.
به فکر تامین نیروی کار صنایع نفت و پتروشیمی در دست احداث کرمانشاه باشیم
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه از اینکه کرمانشاه طی دو تا سه سال آینده به قطب صنایع نفت و پتروشیمی تبدیل میشود یاد کرد و گفت: پتروشیمی چهارم با قدرت در حال پیگیری است، در حوزه میادین نفتی و گازی اقدامات خوبی در غرب استان انجام شده و پیگیریها برای احداث پتروشیمی در دیگر شهرهای استان نیز در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه بهرهبرداری از این صنایع نیازمند نیروی کار قابل توجهی است، اظهار کرد: اگر از هم اکنون به فکر تامین نیروها و تکنیسین تخصصی این واحدها نباشیم، به نیروی کار استانهای دیگر وابسته خواهیم شد.
وی بر لزوم آموزش نیروی کار ماهر و متخصص برای صنایع نفت و پتروشیمی کرمانشاه تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت دانشگاههای استان از جمله دانشگاه رازی، دانشگاه صنعتی و... برای راهاندازی رشتههای تخصصی و آموزش نیروی تحصیل کرده استفاده کنیم.
وی در ادامه این نشست به افزایش قابل توجه تعرفه گاز صنایع استان هم اشاره کرد و گفت: در سالی که مزین به نام سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها است، چنین افزایشی پذیرفتنی نیست.
کاشفی اظهار کرد: لازم است این موضوع از طریق شورای گفتوگوی استانی و ملی با جدیت پیگیری شود و اگر قانونی در این زمینه وجود دارد، اصلاح گردد.
انتهای پیام
نظرات