• دوشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400031007513
  • منبع : نمایندگی سمنان

در هشت سال اخیر صورت گرفت:

هزینه 380 میلیاردی برای مرمت بناهای تاریخی سمنان/افزودن216 اثر به فهرست آثار ثبت ‌شده استان

هزینه 380 میلیاردی برای مرمت بناهای تاریخی سمنان/افزودن216 اثر به فهرست آثار ثبت ‌شده استان

ایسنا/سمنان سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: 216 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در هشت سال گذشته به فهرست آثار ثبت ‌شده استان در ردیف ملی اضافه شده است.

حمیدرضا دوست‌محمدی 10خردادماه با اعلام این خبر اظهار کرد: 91 اثر تاریخی غیر منقول، 36 میراث منقول، 23 میراث طبیعی و 66 میراث ناملموس یا معنوی در هشت سال گذشته ثبت ملی شده است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: تا سال 1392 استان سمنان دارای 593 اثر غیرمنقول، 3 اثر طبیعی و 61 اثر معنوی ثبت شده در فهرست ملی بود و این در حالی است که در حال حاضر، استان دارای 684 اثر غیرمنقول، 26 اثر طبیعی و 127 اثر معنوی ثبت شده در فهرست ملی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 873 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی استان در فهرست ملی به ثبت رسیده است، گفت: تا سال 1392 استان دارای اثر منقول ثبت شده در فهرست ملی نبود و در حال حاضر این تعداد به 36 اثر افزایش یافته است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان افزود: استان تا سال 1392 دارای 72 اثر تعیین حریم شده در فهرست میراث ملی بود و این تعداد در حال حاضر به 106 اثر افزایش یافته است.

دوست‌محمدی گفت: از مجموع ۹۱ اثر تاریخی غیرمنقول ثبتی استان سمنان در فهرست آثار ملی، ۱۶ اثر مربوط به سمنان، ۱۱ اثر مربوط به شاهرود، ۱۲ اثر مربوط به گرمسار، پنج اثر مربوط به آرادان، ۱۲ اثر مربوط به مهدی‌شهر، ۱۳ اثر مربوط به سرخه، هشت اثر مربوط به میامی و ۱۴ اثر مربوط به دامغان بود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان اضافه کرد:"قلعه دست‌کند جوین" در روستای جوین سرخه، "قلعه روستای حسن‌آباد قهاب" در روستای حسن‌آباد دامغان، "یخچال روستای مطلب‌خان" در روستای مطلب‌خان دامغان و"قلعه قاطول" در روستای قاطول گرمسار از جمله آثار غیرمنقول ثبت ملی شده استان سمنان است.

او  ادامه داد: کوره پالانه پزخانه روستای بیابانک شهرستان سرخه واقع در دهستان لاسگرد در شمال شرقی روستای بیابانک، حمام سنگی روستای پرور شهرستان مهدی‌شهر و حمام روستای خانخودی شهرستان شاهرود واقع در بیارجمند، روستای خانخودی، دروازه پایین از دیگر آثاری است که در فهرست آثار ملی ثبت شد.

دوست‌محمدی  بیان کرد: "پل راه‌آهن بزرگ بنه کوه" و "پل راه‌آهن کوچک بنه کوه" در شهرستان گرمسار و " تأسیسات نفت خوریان سمنان" واقع در کویر خوریان که از شرق به کویر سمنان و از غرب به رودخانه "گیناب" و کویر "دلازیان" می‌رسد، از دیگر آثار تاریخی ثبت ملی شده استان سمنان است.

او میزان اعتبار هزینه شده در حوزه مرمت میراث تاریخی استان از سال 1392 تا 1400 را 380 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: آموزش نقش مهمی در ایجاد فرهنگ‌سازی، نگهداری از بناهای تاریخی استان و حفظ هویت بناهای تاریخی دارد.

این مدیر مسوول افزود: استان سمنان دارای ظرفیت‌های متعدد و متنوعی در زمینه میراث‌فرهنگی و تاریخی است که استفاده از این ظرفیت‌ها، نقش مهمی در توسعه و رونق گردشگری دارد.

استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۱۴۷ اثر تاریخی شناسایی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha