• یکشنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400030906756
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

پیشنهاد دانشگاه ارومیه:

پرورش آرتمیا با پساب شور دستگاه‌های آب شیرین‌کن

پرورش آرتمیا با پساب شور دستگاه‌های آب شیرین‌کن

در دیدار رئیس دانشگاه ارومیه به همراه رئیس پژوهشکده آرتمیای این دانشگاه با مدیرعامل شرکت انتقال آب خلیج فارس که بزرگ‌ترین پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب را در خلیج فارس اجرا کرده است، این دانشگاه پیشنهاد کرد که پساب شیرین‌سازی را که ۷۰ گرم در لیتر نمک دارد، به دریا بازنگردانند تا بتوان از آن برای پرورش آرتمیا بهره برد.

به گزارش ایسنا، در این پروژه پساب تولید شده، ۳ کیلومتر دور از ساحل به عمق ۱۲ متری دریا پمپاژ می‌شود و علاوه بر افزایش هزینه های آب تولید شده، محیط دریا را آلوده می کند. پیشنهاد دانشگاه ارومیه این است که این پساب را به استخرهای بزرگ چند صد هکتاری منتقل کنند و در آن ها آرتمیا پرورش دهند و در آن صورت محصولات ارزشمند مثل سیست گران‌قیمت آرتمیا تولید خواهد شد و نمک و کانی‌های گران قیمت دریا قابل استحصال خواهند بود و اکوسیستمی برای پرندگان به صورت دریاچه‌های مصنوعی پدید خواهند آمد.

این پساب با ۸۰-۷۰ گرم در لیتر نمک، بهترین شرایط برای رشد آرتمیا این سخت پوست آب های شور را دارد. تخم آرتمیا اساس آبزی پروری بوده و هم اینک از خارج وارد می شود و بسیار گران قیمت و مورد نیاز صنعت شیلات است.

همچنین در این دیدار مقرر شد پژوهشکده آرتمیا طرح خود را به شرکت مذکور ارائه داده و به صورت پایلوت در منطقه اجرا کند. در صورت موفقیت این طرح، امکان اجرا در مقیاس بزرگتر برای طرح های آینده شیرین سازی و انتقال آب به فلات مرکزی ایران وجود خواهد داشت.

پژوهشکده آرتمیای دانشگاه ارومیه که به عنوان مرکز مرجع عمل آوری آرتمیا در منطقه غرب آسیا و قفقاز هم اکنون خدمات علمی و فناوری خود را به استان های داخلی و نیز به کشور قزاقستان ارائه داده، در حال عقد قرارداد انتقال این فناوری به کشورهای ازبکستان، روسیه و ترکیه است.

به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در صورت تصویب و اجرای این طرح و طرح های مشابه، کشور از واردات سیست آرتمیا بی‌نیاز شده و حتی صادر خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha