• یکشنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400030906420

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب: 

به سردردهای پیش‌رونده ی بدون تجربه قبلی توجه شود

به سردردهای پیش‌رونده ی بدون تجربه قبلی توجه شود

ایسنا/خراسان رضوی متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت: به سردردهایی که اخیرا و بدون تجربه قبلی عارض شده‌اند و از نظر شدت پیشرفت می‌کنند، باید اهمیت ویژه داد و فورا به پزشک متخصص مغز واعصاب جهت تعیین تکلیف مراجعه کرد.

دکتر کریم نیکخواه در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص انواع سردردها، اظهار کرد: سردرد علل گوناگونی دارد و به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند.گروه اول سردردهای مزمن و سابقه‌دارهستند که این گروه سردردها از نظر خطرات جانی غالبا مشکلی ایجاد نمی‌کنند، اما با زندگی نرمال فرد در تعارض هستند و فرد مبتلا علاوه‌بر اینکه باید درد را تحمل کند، این امر محیط کار و منزل وی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهدکه لازم است تمهیدات لازم برای کاهش و بهبودی آن‌ انجام شود.

وی افزود: سر دسته این نوع سردردها سردرد عصبی است که شیوع زیادی دارند. این سردردها مزمن بوده و به شرایط روحی،اجتماعی و فیزیولوژیک فرد مبتلا بستگی دارند. ماهیت این دردها به‌صورت سوزش سر، احساس فشار، سیاه و تاریک شدن دید و... است. درمان آن‌ها نیز پس از تشخیص پزشک، اغلب نیاز به مشاوره با روان‌درمان و متخصص مغز و اعصاب جهت تغییر سبک زندگی و درمان ریشه‌ای کسالت دارد.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب ادامه داد: دسته دوم سردردها در این گروه سردردهای میگرنی هستند که بسیاری از افراد خصوصا خانم‌های جوان آن را تجربه کرده و می‌شناسند، سردرد میگرنی سردردی است که به تناوب ظاهر می‌شود، خاصیت ضربان‌دار دارد، در نواحی پشت کره چشم و شقیقه‌ها در یک یا دو طرف احساس می‌شود. شرایطی همچون سیکل ماهیانه، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، بوهای تند مثل برخی عطرها و غذاها، پنیر کهنه، ادویه زیاد، خستگی و حتی در روزهای تعطیل و استراحت سبب  عود این نوع سردردها می‌شود.

نیکخواه اضافه کرد: در میگرن گاهی قبل از سردرد، بیمار دچار علائمی می‌شود که خبر از شروع درد می‌دهد که اصطلاحا به آن «اورا» گفته می‌شود. این اوراها اغلب به‌صورت اختلالات بینایی مانند مگس پران، مشکل میدان دید، مشکلات حسی مثل گزگز و مورمور نصف بدن، ورم کردن و... خود را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: از نظر بروز علائم و درمان چندین نوع میگرن وجود دارد که شامل میگرن کلاسیک، میگرن شایع، میگرن همی پلژیک و... است. درمان میگرن نیز شامل دو مرحله است؛ یکی درمان حمله‌های درد و دیگری درمان پیشگیری از بروز حمله‌های درد است.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مرحله بروز حمله، غالبا توصیه می‌شود که فرد از مسکن‌های متعارف و معمول همچون استامینوفن ساده، کدئین و سایر ضد دردها استفاده نماید و در محیط آرام و نسبتا کم نور قرار بگیرد.گاهی شدت سردردهای میگرنی به‌حدی است که به درمان‌های متعارف جواب نمی‌دهد و بیمار از نور و سروصدای شدید اذیت می‌شود که در این موارد پزشک تمهیدات دیگری برای کنترل انجام می‌دهد.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت: در شرایطی که تعداد حملات سردرد بیمار زیاد است، بیماران علائم اورای واضح دارند و سردرد آن‌ها زمان زیادی طول می‌کشد تا بهبود یابد از درمان پیشگیری یا پروفیلاکسی استفاده می‌شود. در این موارد پزشک داروهایی را تجویز می‌کند که سبب افزایش فاصله حملات سردرد و کاهش شدت آن شود.

نیکخواه اضافه کرد: این درمان‌ها طیف وسیعی دارند و از مصرف داروهای خوراکی گرفته تا استفاده از تزریق بوتاکس یا استفاده از برخی وسایل طبی و حتی استفاده از نور سبز و ... متفاوت است.

وی گفت: آنچه در سردردها اهمیت زیادی دارد، سردردهایی است که اخیرا عارض شده و از نظر شدت پیشرفت می‌کنند. این سردردها غالبا با زور زدن، سرفه کردن و خم شدن شدت می‌گیرند یا با علائم دیگری مثل استفراغ و تب، حال عمومی بد،ضعف اندام‌ها و ... همراه است.
 
این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب ادامه داد: علل ایجاد این سردردها تومورهای مغز و ضایعات دیگر مانند کیست آبسه، خونریزی مغزی و... است. لازم است افراد به این نوع سردردها حساس شده با مسکن و دیگر روش‌ها موجب پنهان شدن علائم نشوند، زیرا از دست دادن زمان سبب پیشرفت عارضه مغزی خواهد شد و همچنین زمان و تشخیص زودرس اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی خاطر نشان کرد: تشخیص قطعی سردردها با پزشک است و در صورت لزوم انجام آزمایشات تکمیلی مانند ام آرآی، سیتی‌اسکن و ... ضروری است. نکته‌ای که از این گفتار می‌آموزیم این است که همه سردردها به‌نوعی مشکل زا هستند، اما به سردردهایی که اخیرا و بدون تجربه قبلی عارض شده‌اند و از نظر شدت پیشرفت می‌کنند، باید اهمیت ویژه داد و فورا به پزشک متخصص مغز و اعصاب برای تعیین تکلیف مراجعه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha