جواد نظری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ۶ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال از این خسارت مربوط به حوزه کشاورزی بوده است.
وی با بیان اینکه این خسارت ها شامل تمام شهرستان های استان می شود، افزود: همچنین خسارت سیل در بخش تاسیسات زیربنایی و ساختمانی مناطق سیل زده ۲۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی ادامه داد: گزارش این خسارت ها به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده و امیدواریم با طرح شدن در هیئت دولت، اعتبارات لازم در اختیار استان قرار گیرد.
نظری گفت: بارندگی و تگرگ اواخر هفته گذشته در شیروان، فاروج و اسفراین نیز موجب وارد آمدن خسارت به روستاهای این شهرستانها بویژه در بخش کشاورزی و زراعی شد.
جبران خسارت فقط برای اراضی بیمه شده
نظری با اشاره به اینکه دولت فعلی و دولت آینده خسارت های وارد شده ناشی از سیل را از طریق بیمه پرداخت می کند گفت: تنها کمکی که می تواند به کشاورزان خسارت دیده ای که اراضی خود را بیمه نکردهاند صورت گیرد، امهال تسهیلات است تا پرداخت آن ها به تأخیر بیفتد.
وی گفت: متاسفانه درصد زمینهای کشاورزی در خراسان شمالی که توسط مالکان آن ها بیمه شده کمتر از ۲۰ درصد است و خسارتی به این افراد پرداخت نمیشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی با تاکید بر ضرورت توجه به صنعت بیمه تصریح کرد: سیاست گذاری دولت، گسترش صنعت بیمه در کشور است تا کشاورزان با این اقدام در هنگام وقوع حوادث بتوانند از ظرفیت بیمه استفاده کنند.
٥٣ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان شمالی معادل ۲۰درصد در بخش زراعت و ١٣ هزارهکتار در بخش باغی معادل ۲۲ درصد و تعداد دام بیمه شده ۲۰۰ هزار راس معادل ۹ درصد بخش دامی استان تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارند.
قریب به نیمی از جمعیت ۸۱۱ هزار نفر استان خراسان شمالی اهالی روستانشین هستند.
انتهای پیام
نظرات