اکبر فتحی در حاشیه بازدید از طرح تعویض تاج درختان گردو در بخش خسروشاه شهرستان تبریز، در گفتگو با خبرنگاران، بیان کرد: طرح تعویض تاج درختان گردو در استان به شکل حرفهای از سال ۹۶ آغاز شده و توفیقات خوبی در توسعه آن انجام گرفته است.
وی افزود: در زمینه توسعه باغات گردو از گذشتههای دور اقدامات زیادی انجام گرفته ولی ارقام استفاده شده ارقام بذری و محلی هستند که به لحاظ کمی و کیفی مطلوبیت ندارشته و محصولات تولیدی بازارپسندی مناسبی ندارند، لذا برای حل این مشکل با استفاده از پیوند، ارقام مرغوب سازگار با شرایط استان نسبت به تعویض تاج درختان اقدام میشود.
وی با بیان اینکه در این روش، درختان در سال سوم به باردهی میرسند و مبارزه با آفات و بیماریها به دلیل ارتفاع کم درختان آسانتر میشود، ادامه داد: امیدواریم باغداران عزیز با استفاده از این روش ضمن تولید محصول مرغوب و بهبود عملکرد از اتفاقات ناگوار در زمان برداشت محصول درختان با تنه و ارتفاع بزرگتر جلوگیری کنند.
فتحی با بیان اینکه محصول گردو با سطح زیر کشت حدود ۱۴ هزار هکتار در استان جزو یکی از محصولات مهم خشکباری و درآمدزای استان است، افزود: تعویض تاج و سرشاخه کاری بهترین راهکار اصلاح باغهای گردوی ناهمگن در استان است.
وی بیان کرد: در طول چهار سال گذشته از ۱۳ هزار و ۹۰۴ هکتار سطح زیرکشت درختان بارور گردو در آذربایجان شرقی در حدود ۳۰۰ هکتار از باغات گردوی استان مکان یابی و سرشاخه کاری انجام پذیرفته است.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، وی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته و برش شهرستانی مقرر شده است، در سالجاری در ۲۶۰ هکتار دیگر از باغات گردوی استان که مکان یابی شده و طرح سرشاخه کاری و تعویض تاج درختان انجام گرفته است.
انتهای پیام
نظرات