مهدی فتحی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آمار سطح مبارزه با آفت سن مادر و پوره آن اظهار کرد که تا ۷ خرداد سال گذشته سطح مبارزه با سن غلات ١١۳ هزار هکتار بوده که این سطح در سالجاری به ۲۴۵ هزار هکتار رسیده است.
وی با اشاره به افزایش ۲١۷ درصدی سطح مبارزه با آفت سن غلات نسبت به سال گذشته افزود که سطح مبارزه با آفت سن مادر تاکنون ١۷۷ هزار هکتار بوده که رکوردی بی سابقه در مبارزه با این آفت مضر است.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد که کشاورز معمولا پوره را دیده و سپس مبارزه میکند اما با توجه به پیگیری های مداوم و اطلاع رسانی مناسب کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، حجم زیاد مبارزه، از سن مادر شروع شد.
وی عنوان کرد که سن مادر بعد از پرواز در ارتفاعات کوهستانی و ترک محلهای زمستان گذرانی به طرف مزارع سبز غلات صورت می گیرد و تغذیه از شیره ساقه و برگ های جوان و سبز گندم صورت می گیرد و خوشهها خشک و رنگ آن سفید میشود.
فتحی با بیان اینکه پورهها ۵ مرحله را میگذرانند تا به حشره کامل نسل جدید سن تبدیل شوند، ادامه داد که در سنین ۴ و ۵ پورگی؛ حداکثر عمل تغذیه برای کامل شدن دوره پورگی و پیدایش حشرات بالغ جدید انجام میگیرد.
وی با اشاره به خسارت حشرات بالغ نسل جدید خاطرنشان کرد که در این مرحله، آفت سن، برای ادامه رشد و توانایی پرواز و آغاز استراحت تابستانی خود، احتیاج به تغذیه کافی از دانههای خوشه گندم دارد که این تغذیه باعث چروکیدگی و لاغر شدن دانه های گندم شده و مزه گندم نیز تلخ می شود.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان یادآور شد که سن گندم یکی از آفات عمومی در کشور به شمار میآید که مبارزه با آن میتواند به کاهش جمعیت آنها در سال آینده دچار شود.
تا مورخه ۵ خرداد ماه سطح مبارزه با آفت سن گندم چه در مرحله مادر و چه در مرحله پورگی در شهرستان سنندج ١۰ هزار هکتار، سقز ۴۰ هزار هکتار، بیجار ١۰۲ هزار هکتار، قروه ۳۴ هزار هکتار، دیواندره ۲۸ هزار هکتار، دهگلان ۲۵ هزار هکتار و کامیاران ۵ هزار هکتار صورت گرفته است.
سطح مبارزه با آفت سن مادر در تا به امروز ١۷۷ هزار هکتار بوده که در مرحله پورگی نیز ۶۸ هزار هکتار به ثبت رسیده است و سطح کل مبارزه در کردستان حدد ۲۴۵ هزار هکتار را نشان میدهد.
انتهای پیام
نظرات