محمد سبزهزاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روز سهشنبه با تاثیر یک سامانه ناپایدار بر ایران، در اکثر مناطق غربی، جنوب غربی و مرکزی کشور شاهد ایجاد شرایط همرفتی و وقوع همرفتهای متوسط و شدید بودیم که به علت ضعف و کم بودن رطوبت جو در کل منطقه و خشکی شدید سطح زمین در پی کاهش شدید بارندگی از دیماه سال گذشته تا به امروز، پتانسیل وقوع گرد و خاکهای همرفتی در استانهای واقع در این مناطق به شدت بالا رفت.
وی افزود: شرایط به گونهای شد که بعد از ظهر روز گذشته، شاهد وقوع طوفان گرد و خاک در استان چهارمحال و بختیاری، طوفانهای گرد و خاک همرفتی در غرب استان یزد و مناطق شمالی استان فارس بودیم.
سبزهزاری بیان کرد: در استان چهارمحال و بختیاری وقوع تندباد لحظهای شدید با سرعت ۴۳ نات و در جهت ۱۹۰ درجه نسبت به مرکز استان، موجب ایجاد طوفان گرد و خاک لحظهای در شهرکرد و کاهش دید افقی به ۵۰ متر شد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان تصریح کرد: وقوع طوفان گرد و خاک در استانی مرتفع در کشور که تامینکننده اصلی آب رودخانه بزرگ کارون بوده و در سالیان گذشته، رکورد بارش بالای ۲۰ متر برف را در مناطقی مانند کوهرنگ ثبت کرده است، زنگ خطری برای تغییر شرایط اقلیمی منطقه است که لزوم بازنگری در سیاستهای آبی کشور را بیش از گذشته نشان میدهد.
انتهای پیام
نظرات