محمد کاظمیان با حضور در خبرگزاری ایسنا خوزستان، اظهارکرد: در ۱۰ ماهی که در فدراسیون سوارکاری به عنوان رییس مشغول به فعالیت هستم، ایمان دارم در استانهایمان در بخش انسانی و ابزار ورزشی که همان اسبها هستند، استعدادهای خوبی وجود دارد. به همین خاطر در این مدت زمان، ۲۰ سفر استانی داشتهام که هیچ کدام از سفرها تشریفاتی نبوده است. پیش از این هم گفتهام که مدیریت فدراسیون سوارکاری باید در اصطبلها باشد زیرا اسب یک ابزار ورزشی است، ضمن اینکه میتواند یکی از منابع کسب درآمد ارزی و همچنین اشتغالزایی برای جوانان و کشور باشد.
مطمئنم اسبدوانی در خوزستان روز به روز بهتر خواهد شد
وی ادامه داد: فدراسیون سوارکاری و جهاد کشاورزی و دیگر بخشها باید کنار یکدیگر برای صنعت اسب کشور برنامهریزی و تلاش کنند؛ یکی از اقدامات ما برنامهریزی با استانها است و سفری که به استان خوزستان داشتهام به همین منظور است. خوشبختانه رئیس هیات سوارکاری خوزستان یک جوان پرانرژی و باانگیزه است و این هنر را دارد که بتوانند افراد را در سوارکاری خوزستان دورهم جمع کنند. ضمن اینکه به توانمندیها او در جذب اسپانسر واقف هستم و اکنون نیز به عنوان مشاور بنده در امور اقتصادی، کنار فدراسیون است. در سفر دو روز به استان خوزستان به باشگاههای مختلف در شهرهایی از جمله شوش، شوشتر و دزفول سرکشی داشتیم. اسبدوانی یک صنعت محسوب میشود و در استان خوزستان مظلوم است که با وجود اینکه هنوز در استان خوزستان به مرحله درآمدزایی نرسیده است ولی آقای برون تلاش زیادی در این زمینه دارد و یک تنه کارهای خوبی انجام داده است و مطمئنم اسبدوانی در استان خوزستان با برنامهریزیهای رئیس این هیات روز به روز بهتر خواهد شد.
انجام اصلاح نژاد اسب در خوزستان
رئیس فدراسیون سوارکاری افزود: در بازدید از باشگاههای سوارکاری خوزستان متوجه شدم چه اسبها و نژادهای خوبی در این استان پرورش داده میشود. نکته قابل تأمل این است که در این استان، نژاد اسب اصلاح میشود و نکتهای که باید به آن توجه کنیم نیز این است که باید از اسبهای اصیل عرب برای تولید و اصلاح نژاد اسبهای ورزشی استفاده کنیم. پرزنت کردن این اسبها باید در شوهای زیبایی رقم بخورد که طی روزهای گذشته یک شو بسیار خوب در شهر شوشتر استان خوزستان در قالب سی و ششمین دوره مسابقات قهرمانی کشور برگزار شد که باید این رقابتها به صورت مرتب در استان خوزستان برگزار شوند زیرا اسبهایی که در خوزستان تولید میشود صد درصد ایرانی بوده و وارداتی نیستند. کار خوبی که در همین مسابقات اسب زیبایی در شوشتر رقم خورد، حضور داوران خارجی از بلژیک و ایتالیا بود که سطح مسابقات را بالا برده بود.
تلاش برای معرفی خوزستان به عنوان مهد تولید و پرورش اسب اصیل عرب
وی با بیان این که به نظر من استان خوزستان مهد تولید و پرورش اسب اصیل عرب است، خاطرنشان کرد: این استان یک مدیرکل ورزشی خوب به نام آقای حمید بنیتمیم دارد که بسیار به مسائل آگاه است و به ما کمک میدهد. خوزستان توان و پتانسیل بسیار بالایی در صنعت اسب دارد و قرار است تفاهمنامهای با ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان منعقد شود و تلاش میکنیم فدراسیون و ادارهکل ورزش خوزستان در کنار یکدیگر برای توسعه، رشد و پیشرفت سوارکاری استان قدم برداریم و خوزستان را به عنوان مهد تولید و پرورش اسب اصیل عرب معرفی کنیم. در نشستی که با بنیتمیم داشتیم به این مهم اشاره داشت که میدانی به مساحت ۸۵ هکتار در شوشتر در نظر گرفته شده و یک میدان استاندارد و مطابق با استانداردهای فدراسیون بینالمللی در این شهر راهاندازی خواهد شد.
راهاندازی ایستگاه قرنطینه اسب در خوزستان در جهت صادرات قانونی
کاظمیان گفت: اکنون در خوزستان اسبهای خوبی از نژادهای اصیل ایرانی با ترکیب با نژادهای دیگر تولید میشوند که کشورهای اطراف ما تقاضا دارند این اسبها را خریداری کنند و ما برای اینکه این صادرات را به صورت قانونی انجام دهیم باید یک ایستگاه قرنطینه راهاندازی کنیم. همین موضوع را در تفاهمنامه با ادارهکل ورزش و جوانان خوزستان قید کردهایم تا اسبهایی که قرار است از خوزستان صادر شوند به صورت قانونی و بر اساس استانداردهای کشور خارج شوند. برای اینکه بتوانیم تولیداتمان را به کشورهای اطراف معرفی کنیم نیاز به ویترین داریم که میتواند حراجهای بینالمللی باشد. این حراجها میتواند به صورت آنلاین باشد تا اسبهایمان در نهایت به دنیا معرفی شود.
تفاهم با وزارت جهادکشاورزی برای صدور مجوز اصلاح نژاد اسب
او افزود: یکی از کارهای دیگر که اهمیت بالایی دارد و با دوستانمان در جهاد کشاورزی به تفاهم رسیدهایم راهاندازی و صدور مجوز اصلاح نژاد اسبها است. سالها فدراسیون با جهاد کشاورزی بر سر قضیه میکروچیپگذاری، تبارنامه و هویتگذاری اسبها درگیر بوده است. اما اصل داستان که میتواند برای کشور مفید باشد بحث صادرات اسبهاست، یعنی امروز دنیا برای اسبهای ورزشی در رشتههای مختلف حاضر است پولهای خوبی پرداخت کند که در این زمینه ما میتوانیم برای جوانهایمان زمینه اشتغالزایی را فراهم کنیم که میتواند تولید و پرورش اسب باشد و از طرف دیگر با فروش اسبها میتوانیم زمینه درآمدزایی و ارزآوری را برای کشور ایجاد کنیم.
رئیس فدراسیون سوارکاری عنوان کرد: در بازدیدی که از باشگاههای سوارکاری از استان خوزستان داشتیم برخی مراکز کار اصلاح نژاد برای اسبهای کورسی و نژادی انجام میدهند که میتوانیم با همکاری وزارت کشاورزی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی و اصلاح نژاد، مجوز و پروانه اصلاح نژاد را به این دوستان بدهیم و این موضوع در کشور باب شود که مردم میتوانند از اسبهای اصیل برای اصلاح نژاد استفاده کنند. بحث مهم دیگر همکاری فدراسیون با تولیدکنندگان و پرورش دهندگان در بخش آموزش است تا بتوانیم نکات جدید علمی را به صورت بروز در اختیار دوستان قرار دهیم.
با ارزشترین اتفاق در فعالیت ورزشی ثبت رکورد است
او با اشاره به همکاری دیگر بین هیاتهای سوارکاری و فدراسیون گفت: برای هیاتها سامانه جامعی را طراحی کردهایم که به زودی هیات سوارکاری خوزستان نیز به سامانه فدراسیون متصل خواهد شد. حُسن این کار این است که تمام نقل و انتقالات و فعالیتهایی که توسط هیات استان و هیاتهای شهرستانی انجام میشود در بانکهای اطلاعاتی فدراسیون و وزارت جهاد کشاورزی ثبت میشود و از این پس یک آمار بسیار دقیق از نژادهای اصیل، ثبت رکورد و فعالیتهایی که در استان انجام میشود خواهیم داشت. یعنی با ارزشترین اتفاقی که در فعالیت ورزشی میافتد ثبت رکورد است که اگر این رکوردها ثبت شوند به راحتی در آینده میتوانیم تصمیمگیری کنیم و مشاورههای ژنتیکی بدهیم.
نگاه مثبت وزارت ورزش به صنعت اسب
کاظمیان با بیان اینکه خوشبختانه نگاه وزارت ورزش به فعالیتهای سوارکاری و صنعت اسب بسیار مثبت است، خاطرنشان کرد: آقای دنیامالی وزیر ورزش در این زمینه بسیار حمایت میکند تا بتوانیم از امکاناتی که میتوان برای سوارکاری در استانها فراهم کنیم بهرهمند شویم.
فدراسیون سوارکاری و وزارت جهاد کشاورزی در کنار هم هستند
او تأکید کرد: اکنون بین فدراسیون سوارکاری و وزارت جهاد کشاورزی هیچ مشکلی وجود ندارد و فصلالخطاب ما قانون است، چون مخاطب اصلی اسب جامعه سوارکاری و ورزش است فدراسیون نیز در کنار وزارت جهاد کشاورزی است و مقابل آن قرار ندارد. قانون میگوید اسب دام است و باید تبارنامهها و هویتگذاری توسط جهاد کشاورزی انجام شود که ما هم در این زمینه به دوستان کمک میکنیم. در همین استان خوزستان ماه گذشته ۵۰۰ رأس اسب میکروچیپگذاری شدند که در همین راستا فدراسیون در کنار جهاد بود.
کنترل دوپینگ اسبها و ورزشکاران در دستور کار فدراسیون
رئیس فدراسیون سوارکاری در خصوص بحث کنترل دوپینگ اسبها نیز گفت: از روزی که ورود کردیم یکی از مشکلات ما بحث دوپینگ بود که بسیار جدی بود. پیش از این آزمایشگاهی وجود داشت که مورد تأیید نبود، اما یکی از بهترین آزمایشگاهها را در دوبی انتخاب کردیم که نمونهها را به این آزمایشگاه میفرستیم. یکی از معضلاتی که داریم تهیه کیتهای استاندارد است که تعدادی از این کیتها خریداری و وارد شده است و در حال خریداری باقی کیتها هستیم. بعد از اینکه نمونهها گرفته شد به آزمایشگاه امارات فرستاده خواهند شد. آزمایشگاه بهتر دیگر در فرانسه است که هزینه آن آزمایشگاه دو برابر آزمایشگاه امارات است که از نظر ارسال نمونه مدت زمان بیشتری را دربر خواهد گرفت. مکاتباتی با این آزمایشگاه صورت گرفته است تا اگر برخی استانها خواستند هزینه بیشتری را تقبل کنند نمونه خود را به آزمایشگاه فرانسه بفرستند. به هر حال کنترل دوپینگ بسیار برای ما جدی است و حتی با نادو هم تفاهمنامه داریم تا علاوه بر کنترل دوپینگ در اسبها، نمونهگیری از ورزشکارانمان هم به صورت بیخبر انجام شود.
خوزستان سال آینده میزبان مسابقات بینالمللی استقامت است
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خوشبختانه همکاری خوبی بین استانها و فدراسیون سوارکاری وجود دارد. خوشبختانه کلاسهای آموزشی بسیار خوبی در استانها انجام میشود و همین نشان میدهد که استانها تمایل داشته و استقبال میکنند. خوزستان اسبهای مستعدی دارد و طبق برنامهریزیهایی که انجام شده است سال آینده این استان میزبان یک رویداد بینالمللی در سوارکاری استقامت خواهد بود که در تقویم فدراسیون جهانی گنجانده شده است. برگزاری این رویداد یک فرصت خوب برای صادر کردن اسبهایمان است. باید صنعت اسب در کشورمان جدی گرفته شود و اینکه گفته میشود این صنعت مختص پولدارها است یک توهین و گمراه کردن ذهنها است. در جامعه سوارکاری شاید ۴، ۵ درصد آن افراد پولدار باشند. به هر حال ما باید تلاش کنیم که اسبهایمان را صادر کنیم که در این زمینه باید ببینیم که تقاضا در دنیا چیست که تولید کنندگانمان باید به این مهم توجه داشته باشند که باید در همین زمینه باید یک کمیته ژنتیکی داشته باشیم و به مردم اطلاعات لازم را بدهیم. این اقدامات میتواند در پیشرفت صنعت اسب در بخش تولید و پرورش اسب کمک کند. ضمن اینکه باید پای تجربه متخصصان این صنعت در کشور به ویژه استان خوزستان بنشینیم و باید تخصص این افراد در کنار نیروی جوانی جدی گرفته شود. امروزه دیگر نمیشود تنها سنتی صحبت کرد و باید کار تولید و پرورش را علمی کنیم و برای علمی کردن به دانشگاهها ، پایاننامه دانشجویان و فکر خوب دانشجویان نیاز داریم.
آینده خوبی را برای سوارکاری استان خوزستان میبینم
کاظمیان گفت: همچنین در خوزستان رشتههای پرش با اسب، درساژ و کراس کانتری راهاندازی شدهاند که در شوشتر از یک باشگاه بازدید داشتیم که خوشبختانه جوانها پای کار آمدهاند و در این رشتهها کار آموزش را انجام میدهندکه ما هم از این جوانها در کمیتههای فدراسیون استفاده خواهیم کرد. خوشبختانه استان خوزستان رو به فعالیت و اضافه کردن رشتههای سوارکاری است که رئیس هیات سوارکاری خوزستان و تیمش تشکر میکنیم که جوانگرایی کرده و شرایط لازم را برای فعالیت فراهم کرده است. آینده خوبی را برای سوارکاری استان خوزستان میبینم و خوشبختانه تعامل و تفاهم خوبی را در جامعه سوارکاری خوزستان شاهد هستیم. اسبدوانی هنوز در خوزستان به درآمد نرسیده است و باید منابعی را در نظر بگیرند تا در پیشرفت هر چه بیشتر این صنعت در خوزستان نقش داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات