به گزارش ایسنا، ژیلا مهدی آقایی امروز در نشست خبری سازمان حفاظت محیط زیست که بهصورت آنلاین برگزار شد، اظهار کرد: محور اصلی فعالیت ما ارائه آموزشهای عمومی به تمامی افراد جامعه است و در این راستا برنامههایی در سطح ستادی و استانی اجرایی شده است. طی سالهای اخیر همواره این پرسش از ما وجود داشت که چرا از ظرفیت صدا و سیما برای ارائه آموزشهای زیست محیطی استفاده نمیکنیم؟
وی ادامه داد: درحال حاضر ما به این موضوع ورود کردهایم و مجموعهای آموزشی در قالب طنز و با عنوان «شوخی شوخی» هر شب از تلویزیون پخش میشود. هدف ما از پخش این مجموعه ایجاد سبکی جذاب برای ورود محیط زیست به گفتمان مخاطبان عام است همچنین این مجموعه تلویزیونی در تلاش است که با ارائه آموزشهای غیر مستقیم زیست محیطی و البته ارائه راهکار، زیرساختی برای دغدغهمندی در حوزه محیط زیست ایجاد کند.
آقایی با اشاره به اینکه تاکنون ۸۰ برنامه در ارتباط با مسائل زیست محیطی پخش شده است، اظهارکرد: اگر برنامههای آموزشی استمرار نداشته باشند، نتیجهبخش نخواهند بود. از اینرو پیشبینی کردهایم که ۲۰۰ برنامه زیست محیطی دیگر نیز از طریق صدا و سیما پخش شود.
برگزاری جشنواره "تنم زمین"
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حوزه گسترش دانش عمومی زیستمحیطی نیز جشنواره "تنم زمین" در راستای تجربهنگاری نیکوکاران محیط زیست برگزار شده است، گفت: این جشنواره درصدد است همه کسانی را که برای حفاظت از محیط زیست فعالیت میکنند و فعالیت آنها تاکنون معرفی یا شناسایی نشده است را به مخاطبان معرفی کند. هدف از این کار نیز ترغیب حس مسئولیتپذیری در قبال محیط زیست است.
ابلاغ سند برنامه ارتقای حفاظت از محیط زیست
وی در ادامه اظهار کرد: از دیگر برنامههای ما آموزش مدیران و برنامهریزان کشور است و نیاز داریم که در این زمینه کارگروهی اجرایی تشکیل شود. خوشبختانه شورای فرهنگ عمومی به این مسئله ورود پیدا کرده است و سند برنامه ارتقای حفاظت از محیط زیست تدوین و ابلاغ شده است. از این سند در هفته محیط زیست رونمایی خواهد شد.
برگزاری جلسات ماهانه با سمنها
آقایی در ادامه این نشست درباره ارتباط سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی با ادارات کل استانی و شهرستانی تصریح کرد: ما مدیران کل ادارات شهرستانی و استانی را موظف کردهایم که ماهانه جلساتی را با سمنها برگزار و گزارش آن را به دفتر مشارکتهای مردمی ارسال کنند بنابراین سعی کردهایم که تعاملاتی در این زمینه برقرار باشد اما اگر سمنها مشکلی در این زمینه دارند میتوانند این مشکلات را بهطور مستقیم از طریق صفحات مجازی یا از طریق دفتر مشارکتهای مردمی به من اعلام کنند تا پیگیریهای لازم انجام شود.
آموزش همیاران طبیعت برای اطفای حریق در دستور کار است
وی در ادامه درباره حضور داوطلبان اطفای حریق در عرصههایی که دچار آتشسوزی شدهاند، توضیح داد: اگر داوطلبان و همیاران طبیعت در زمینه اطفای حریق آموزش ندیده باشند با حضور در عرصه جان خود را بهخطر میاندازند. از اینرو با شورای هماهنگی سازمانهای مردم نهاد و تشکلها جلسهای برگزار کردهایم تا بتوانیم آموزش همیاران طبیعت در این زمینه را پیگیری کنیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در این زمینه باید با سازمان جنگلها نیز تعامل کنیم و در کنار محیطبانان برای همیاران طبیعت نیز آموزش اطفای حریق برگزار کنیم.
آموزش کشاورزان برای مدیریت مصرف آب
آقایی در ادامه درباره ارایه آموزش به کشاورزان درخصوص مدیریت مصرف آب توضیح داد: چند ماهی است که با همکاری دهیاران آموزشهایی را در زمینه مدیریت منابع آب، دفع سموم و... برای کشاورزان داشتهایم. از سوی دیگر در دو استان ازجمله خوزستان برنامه آموزش کشاورزان بهصورت پایلوت در دستور کار قرار گرفته است. چنانچه فعالیتها نتیجهبخش باشد میتوان آنها را در سایر مناطق نیز اجرایی کرد.
طرح بیزباله به کجا رسید؟
وی درباره طرح بیزباله که پیش از این توسط سازمان محیط زیست اجرایی شده بود نیز گفت: این طرح برنامهای سه ماهه بود که در سال ۱۳۹۶ اجرایی شد. از ابتدا قرار بود که این طرح پس از اجرایی شدن به مردم و سمنها واگذار شود البته اجرای این طرح نتایج مثبتی ازجمله تفکیک پسماند و.. را بهدنبال داشت.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره مدارس طبیعت که تعطیل شدهاند، اظهار کرد: صدور مجوز برای فعالیت این مدارس به لحاظ حقوقی جایگاهی در سازمان حفاظت محیط زیست نداشت و دفتر حقوقی سازمان محیط زیست نیز با صدور مجوز توسط دفتر مشارکتهای مردمی مشکل داشت و این کار را غیرقانونی اعلام کرده بود.
آقایی افزود: متولی ایجاد مدرسه در کشور فقط وزارت آموزش و پرورش هست و به ما نیز اعلام کرده بودند که نمیتوانیم مجوزی برای فعالیت مدارس صادر کنیم. در کنار این مسائل دیگری پیش آمد و ورود حوزههای نظارتی به موضوع و اعلام اینکه این مدارس چه مشکلاتی دارد، درنهایت منجر به تعطیلی مدارس طبیعت شد.
به گفته آقایی درحال حاضر سازمان محیط زیست برنامهای برای از سرگیری فعالیت مدارس طبیعت ندارد و این مسئله در حوزه فعالیتهای وزارت آموزش و پرورش است اما امیدواریم که ارتباط کودکان با طبیعت به شکلهای دیگری در قالب اردوهای آموزشی برقرار شود.
تدوین سند خودارزیابی سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: ما با اعلام نیاز سازمانهای مردم نهاد، سند خودارزیابی سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی را تدوین کردیم و در نهایت با اعلام نظر کارشناسان و سمنها کتابچه سند خودارزیابی سازمانهای مردمنهاد تدوین شد. در این راستا کارگاههای توانافزایی درحال برگزاری است و در این کارگاهها با توجه به ۶۵ شاخصی که در سند تعریف شده است، آموزشهای لازم به سمنها ارائه میشود.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما از این کار استانداردسازی فعالیت سازمانهای مردمنهاد توسط خودشان است. ما میگوییم که ۱۰۲۵ سازمان مردم نهاد در کشور داریم. باید بررسی کرد که این سمنها درچه حوزههایی فعالیت میکنند و پس از آن سند ارزیابی سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی بروزرسانی و تبدیل به پیشنیازی برای تخصصی شدن سازمانهای مردم نهاد میشود.
آقایی در پایان درباره کمپین سهشنبههای بدون خودرو نیز توضیح داد: زمانی ما میتوانیم پویشی را در سطح وسیع تبلیغ کنیم که زیرساختهای لازم برای آن وجود داشته باشد. ما به هیچعنوان با این پویش مخالف نیستیم و هرجا که لازم باشد از آن حمایت میکنیم اما باید زیرساختهای لازم برای تبلیغ گسترده آن فراهم باشد.
انتهای پیام
نظرات