• دوشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400030302370
  • خبرنگار : 80001

کاهش موارد زمین خواری در اردیبهشت

کاهش موارد زمین خواری در اردیبهشت

با توجه به ۳۴۱ مورد رفع تصرف از زمینهای دولتی، موارد اقدام برای زمین‌خواری در اردیبهشت ماه نسبت به ماه قبل ۳۱ درصد کمتر شده اما مساحت آن کاهش چندانی نداشته است؛ استانهای خشک و کویری هم رتبه‌های اول زمین‌خواری را در اختیار دارند.

به گزارش ایسنا، اردیبهشت ماه امسال ۳۴۱ مورد تعرض به زمینهای دولتی به مساحت ۲۰۲ هکتار در سراسر کشور صورت گرفت که همگی به رفع تصرف منتهی شده است. جمع اجرای احکام نیز ۶۰ مورد به مساحت ۶۸ هکتار و ارزش بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بود.

این در حالی است که فروردین ماه تعداد موارد تصرف ۴۹۸ مورد و مساحت آن ۲۱۳ هکتار بود. جمع اجرای احکام نیز ۳۴ مورد به مساحت بیش از ۱۳ هکتار و ارزش بیش از ۳۳۹ میلیارد تومان اعلام شد. آمار و ارقام از کاهش ۳۱ درصدی موارد اقدام به زمین خواری و کاهش ۵ درصدی مساحت آن در یک ماه اخیر حکایت دارد. فروردین ماه به دلیل تعطیلات نوروزی معمولا تعداد موارد زمین‌خواری افزایش پیدا می‌کند.

آنطور که جواد خردمند ـ فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن ـ اعلام کرده، اردیبهشت امسال بهترین عملکرد در رفع تصرف مربوط به استانهای فارس، ایرانشهر و تهران بوده و بهترین عملکرد در اجرای احکام را استانهای اردبیل، تهران و اصفهان به خود اختصاص دادند. وی میزان دریافت گزارش مردمی از تصرفات را ۴۵۸ مورد عنوان کرد.

بالاترین تعداد زمین‌خواری در استانهای خشک و کویری

طبق آمارهایی که خردمند اعلام کرده، بیشترین تعداد اقدام به زمین‌خواری به ترتیب در استان فارس با ۶۴ مورد، ایرانشهر با ۴۰ مورد و تهران با ۳۴ مورد بوده است. طی ماه گذشته نیز در استانهای فارس و ایرانشهر به ترتیب ۴۵ و ۴۰ مورد رفع تصرف انجام شده بود که رتبه های اول و سوم را در اختیار داشتند. جنوب کرمان هم با ۴۲ مورد در جایگاه دوم قرار داشت. این نشان می‌دهد استانهای خشک و کویری به کانون توجه زمین‌خواران تبدیل شده است. در حالی که اردیبهشت امسال در استانهای گیلان و مازندران هرکدام ۲ مورد رفع تعرض صورت گرفت.

بر اساس اعلام فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن تعرض به اراضی دولتی در استان‌های مختلف و عملکرد یگان حفاظت سازمان اردیبهشت امسال (۱۴۰۰)، شاملِ رفع ۱۸ مورد تعرض از ۳۰ هزار و ۲۲۶ مترمربع اراضی در آذربایجان‌شرقی، رفع ۹ مورد تعرض از ۱۸۲ هزار و ۴۸۰ مترمربع اراضی در آذربایجان‌غربی، رفع ۲ مورد تعرض از ۲۲۰ هزار مترمربع اراضی در اردبیل، رفع ۱۳ مورد تعرض از ۴۱ هزار و۴۶۸ مترمربع اراضی در اصفهان، رفع ۱۱ مورد تعرض از ۴ هزار و۶۸۳ مترمربع اراضی در البرز است.

همچنین، رفع ۴۰ مورد تعرض از ۳۱۴ هزار و ۷۰۰ مترمربع اراضی در ایرانشهر، رفع ۱۲ مورد تعرض از ۶هزار و ۵۰۰ مترمربع اراضی در ایلام، رفع ۲۷ مورد تعرض از اراضی به مساحت ۱۵ هزار و ۶۵۰ مترمربع اراضی در بوشهر، رفع ۳۴ مورد تعرض از اراضی به مساحت ۶۱ هزار و ۹۶۰ مترمربع در استان تهران، رفع ۲ مورد تعرض از ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع اراضی در خراسان‌جنوبی، رفع ۱۲ مورد تعرض از ۴۰ هزار و ۶۵۰ مترمربع اراضی خراسان‌رضوی، رفع ۳ مورد تعرض از ۲ هزار و ۱۰۰ مترمربع اراضی خراسان‌شمالی، رفع فوری تعرض از ۲۰ مورد تعرض از ۳۷ هزار و ۷۹۵ مترمربع زمین در استان خوزستان بخش دیگری از عملکرد یگان حفاظت در فروردین ۱۴۰۰ گزارش شد.

خردمند همچنین، رفع ۸ مورد تعرض از اراضی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ مترمربع در سیستان‌وبلوچستان، رفع یک مورد تعرض از یکهزار و ۵۰۰ مترمربع اراضی در شرق سمنان، رفع ۶۴ مورد تعرض از ۴۳۷ هزار و ۶۵۶ مترمربع اراضی در فارس، رفع ۳ مورد تعرض از ۲۳۴ هزار و ۴۲۵ مترمربع اراضی در قزوین، رفع ۵ مورد تعرض از ۶۲ هزار و ۷۸۰ مترمربع اراضی در استان کردستان، رفع ۹ مورد تعرض از ۳۷ هزار و ۴۸۴ مترمربع اراضی در کرمان را از جمله تلاش‌های یگان در این استان‌ها برشمرد.

به گفته وی، رفع یک مورد تعرض از ۲۰۰ مترمربع اراضی استان کرمانشاه، رفع ۱۴ مورد تعرض از ۱۴ هزار و ۱۷۴ مترمربع اراضی در کهگیلویه‌وبویراحمد، رفع ۲ مورد تعرض از ۱۷۵ هزار و ۴۰۰ مترمربع اراضی در گیلان، رفع ۵ مورد تعرض از ۴ هزار و ۶۴۷ مترمربع اراضی در لارستان، رفع ۳ مورد تعرض از ۴۱۲ مترمربع اراضی در لرستان، رفع ۲ مورد تعرض از ۶۰ هزار و ۳۰۰ مترمربع اراضی مازندران، رفع یک مورد تعرض از ۲هزار مترمربع اراضی در مرکزی، رفع ۵ مورد تعرض از ۲ هزارمترمربع اراضی در هرمزگان، رفع ۳ مورد تعرض از اراضی دولتی همدان به مساحت ۸ هزار و ۴۰۰ مترمربع، و رفع تعرض از ۱۲ مورد اراضی دولتی به مساحت ۱۷ هزار و ۸۹۰ مترمربع در استان یزد از دیگر مواردی است که یگان در استان‌ها برای اردیبهشت ۱۴۰۰ به انجام رسانده است.

بنابراین گزارش، شماره تلفلن ۱۶۵۶ به گزارشهای مربوط به تصرف اراضی ملی و زمین خواری اختصاص دارد که هموطنان می‌توانند از طریق این شماره، موارد مربوط به دست اندازی به اراضی ملی را گزارش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha