• یکشنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400030201189
  • خبرنگار : 50313

مدیر مرکز حافظ شناسی اعلام کرد:

"حافظ و هنر" به عنوان موضوع علمی یادروز حافظ انتخاب شد

"حافظ و هنر" به عنوان موضوع علمی یادروز حافظ انتخاب شد

ایسنا/فارس مدیر مرکز حافظ‌شناسی از انتخاب موضوع "حافظ و هنر" به عنوان محور علمی بیست و پنجمین مراسم بین‌المللی یادروز حافظ برای امسال خبر داد و یادآور شد که امسال جشنواره داستان‌نویسی با موضوع حافظ نیز انجام می‌شود.

دکتر کاووس حسن‌لی یکشنبه دوم خرداد در جمع خبرنگاران، گفت: از زمانیکه "روز بزرگداشت حافظ" در تقویم ملی ایران ثبت شد، هر سال ۲۰ مهر برنامه‌هایی در شیراز و دیگر شهرهای ایران و جهان برپا می‌شود و یکی از برنامه‌های اصلی، رویدادهای علمی است که با ارائه دستاوردهای تحقیقی حافظ‌ پژوهان، به انجام می‌رسد.

حسن‌لی گفت: کرسی پژوهشی حافظ همانند سال‌های گذشته از همه‌ هنرمندان، اندیشه وران و حافظ پژوهان دعوت می‌کند تا چنانچه مطالبی پیرامون موضوع اعلام شده، دارند، آثار خود را حداکثر تا پایان مردادماه امسال در قالب مقاله آماده کرده و به نشانی الکترونیکی  مرکز حافظ‌شناسی hafezstudies@gmail.com ارسال کنند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز همچنین به تبیین مفهوم «هنر» پرداخت و گفت: مفهوم هنر در متون گذشته فارسی با آنچه امروز هنر در معنای ART، نامیده می‌شود، متفاوت است. هنر در کاربرد گذشته خود طیفی از معناهای گوناگون را در بر می‌گرفت؛ مفاهیمی مانند فضیلت، دانایی، استعداد، معنویت و دیگر معانی، منظور ما از هنر در این فراخوان محدود به مفهوم گذشته یا امروزی هنر نیست بلکه همه حوزه‌های معنایی و کاربردی آن را در بر می‌گیرد.

حسن‌لی اضافه کرد: پژوهش‌هایی که با موضوع حافظ و هنر انجام می شود، دست کم در چهار بستر می توانند   شکل بگیرند؛ یکی بررسی مفهوم‌شناسانه‌ هنر در اندیشه‌ حافظ، دیگری شیوه‌های بیان هنری حافظ، سوم نگاه  حافظ به انواع هنر و چگونگی کاربرداصطلاحات هنری در شعر او و نهایتا بهره‌ هنرهای گوناگون(گذشته  و معاصر) از شعر و اندیشه‌ حافظ. 

او به استقبال پژوهشگران و هنرمندان از این موضوع نیز اشاره و اضافه کرد: با آنکه هنوز موضوع علمی یادروز حافظ به شکل رسمی اعلام نشده است، اما هنرمندان و اساتید برجسته‌ای برای سخنرانی و نگار مقاله اعلام آمادگی کرده‌اند.

حسن‌لی گفت: موضوعاتی مانند حافظ و هنرهای نمایشی، حافظ و نگارگری، بهره‌ موسیقایی از شعر حافظ، شیوه‌های هنری حافظ در بهره‌گیری از قرآن کریم و دیگر موارد، از سوی استادان پژوهشگر و برخی هنرمندان برای ارائه در گرامیداشت یادروز حافظ امسال، اعلام شده است.

حسن‌لی‌ گریزی هم به کاربرد واژه‌ هنر در شعر حافظ زد و گفت: واژه هنر بارها در شعر حافظ به کار رفته و روشن است که این واژه در همان معانی کاربردی گذشته استفاده شده است.

او با اشاره به ربع قرن فعالیت مرکز حافظ‌شناسی، گفت: این مرکز در بیست و پنجمین سال فعالیت، نخستین جشنواره داستان نویسی با موضوع حافظ را برگزار خواهد کرد و از برگزیدگان آن در مراسم یادروز حافظ ۱۴۰۰، تجلیل می‌شود.

حسن‌لی گفت: با تشکیل دبیرخانه و انتشار فراخوان، کار جشنواره داستان نویسی نیز آغاز و تاکنون شماری داستان به دبیرخانه واصل شده است، ما همچنان منتظر دریافت آثار دیگری هستیم. 

مدیر مرکز حافظ شناسی خاطرنشان کرد: داستان‌نویسان علاقه‌مند تا ۱۵مردادماه ۱۴۰۰ فرصت دارند تا آثار خلق شده خود را منطبق با شرایط اعلامی به دبیرخانه جشنواره به نشانی الکترونیکی  story.hafez@gmail.com  ارسال کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha