• شنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400030100160
  • خبرنگار : 50210

شلیک به تنوع زیستی جهان همچنان ادامه دارد

شلیک به تنوع زیستی جهان همچنان ادامه دارد

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، گفت: تنوع زیستی به عنوان منابع ارزشمند و سرمایه‌های طبیعی هر منطقه است که حراست و ارتقاء آن در کیفیت چرخه زیستی و حیات نفش مهم و کلیدی دارد.

رضا میرزائی به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: تنوع زیستی به مجموعه داشته‌های طبیعی در گونه‌های جانوری، آبزی و گیاهی اطلاق می‌شود که با ضریب سلامت زیستی و طبیعت پویا ارتباط مستقیم دارد و در سال‌های اخیر به دلیل روند توسعه نامتوازن، دخالت‌های بشر در طبیعت و در اکوسیستم دچار چالش‌هایی شده و بسیاری از گونه‌های با ارزش، روند کاستی، تهدید یا انقراض را تجربه می‌کنند.

وی گفت: تنوع زیستی که امروز شاهد آن هستیم، محصول میلیاردها سال تکامل موجودات است که به وسیله فرآیندهای طبیعی و البته به‌طور فزاینده‌ای تحت تأثیر انسان به وجود آمده است، بنابراین ما بخش جدایی‌ناپذیری از این تنوع زیستی و به طور کامل وابسته به آن هستیم.

میرزائی اظهار کرد: در قرن حاضر، کاهش تنوع زیستی به طور عمده، نتیجه‌ بازخورد فعالیت‌های انسانی و تهدیدی جدی برای ادامه حیات بشر در کره‌ زمین است. به رغم تلاش‌های انجام شده در طول ۲۰ سال گذشته، با ویرانی زیستگاه‌ها، برداشت بیش از حد از زمین‌های کشاورزی و آب‌های زیرزمینی و آلودگی آنها در اثر افزایش بی‌رویه‌ جمعیت، تغییر اقلیم و سایر مشکلات بوجود آمده در اثر بی‌توجهی‌ها، روند نابودی تنوع زیستی جهان همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی که "ما نیز بخشی از راه حل هستیم" است، گفت: تنوع زیستی منابع ارزشمند و سرمایه‌های طبیعی هر منطقه است که حراست و ارتقاء آن در کیفیت چرخه زیستی و حیات نفش مهم و کلیدی دارد.

میرزائی  در ادامه با اشاره به اینکه راهبردهای متعددی جهت حفظ تنوع زیستی وجود دارد، بیان کرد: یکی از قدیمی‌ترین و شناخته ‌شده‌ترین این راهبردها ایجاد مناطق تحت حفاظت است که تمام اجزای تنوع زیستی اعم از اجزای شناخته شده و ناشناخته را به صورت یکپارچه حفظ می‌کند.

وی افزود: درحال حاضر ۱۲.۲۵ درصد از مساحت استان مرکزی در قالب یازده منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه‌ها و پناهگاه‌های حیات وحش کشور محسوب می شوند.

میرزایی اظهار کرد: استان مرکزی در خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی قرار دارد و تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۶۵ گونه پستاندار، ۲۲۲ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست، ۱۷ گونه ماهی بومی  و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی حفظ محیط زیست و تنوع زیستی را امری همگانی و مستلزم هم‌افزایی بیشتر مردم و مسئولان دانست و تاکید کرد: برای حفظ تنوع زیستی در کشور مشارکت و همدلی مردم ضروری است و بهترین حافظان تنوع زیستی در واقع ساکنان همان مناطق هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha