وجیهاله جعفری از حسن جعفری، مدیر مجتمع معادن سنگ آهن سنگان خواف، خواست تا این طرح را به اتفاق مجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ادارات شهرستان خواف تدوین کند.
وی ادامه داد: این طرح بایستی مشمول توسعه صنایع معدنی در صنایع بالا دستی و پایین دستی، توسعه زیرساختهای مناطق خواف و رشتخوار باشد چون به لحاظ اینکه فعالیت معدنی هم آثار تخریبی و هم آثار مثبت بر منطقه دارد.
مدیر عامل ایمیدرو هشدار داد: چنانچه برنامه بلندمدت دقیق نداشته باشیم، شکافهایی در کار مجموعهها ایجاد میشود و باید توسعه صنعتی را در توسعه صنایع بالا دستی و پایین دستی و اکتشاف دنبال کنیم و توسعه زیرساخت را در تامین جاده، آب و برق و دیگر موارد پیگیر باشیم که به منطقه کمک کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مسئولیتهای اجتماعی و نحوه اقدام آن را به همراه اشتغال و عدالت جذب نیروهای بومی و آموزشهای تخصصی به نیروهای بومی برای تامین نیروی متخصص بومی در برنامه قرار دهیم.
جعفری تاکید کرد: لازم است مبحث محیط زیست معادن را شفاف کنیم و بهداشت و سلامت را مورد توجه قرار دهیم و به صورت قانون با نظارت ناظرین اجرا کنیم تا نگرانیها برطرف شود و این کار بودجه زیادی هم نمیخواهد.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی افزود: ما هم کمک مالی میکنیم و هم توانمندیهای قانونی مالی و ظرفیت شرکتهای بزرگ را داریم.
وی از مجموعه معادن و صنایع معدنی سنگان خواف خواست تا شرایط پایدار اشتغال پایدار را ایجاد کنند چون زمانی عمر این معدن تمام میشود و لازم است تا شغلهای پایدار در بخشهای کشاورزی و دیگر زمینهها ایجاد شود.
جعفری گفت: نباید دور هم بنشینیم و فقط دغدغهها را مطرح کنیم و بعد پایمان را پس بکشیم بلکه باید جوابگوی مردم و خدا باشیم. بنده تا هر لحظه که در این سمت خدمتگزار باشم، برای حمایت از طرحهای توسعهای و تدوین برنامه مدون از هیچ کوششی دریغ نخواهم کرد و هر ۴۵ روز یک بار با مجموعه فرمانداری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اقدامات عملیاتی برنامه جامع سنگان را پایش و گزارش دهی میکنیم.
مدیر عامل ایمیدرو گفت: اساس حرکت اقتصاد ما جز این که تولید را با پتانسیلهایی که داریم توسعه بدهیم عملیاتی نخواهد شد. تقویت اقتصاد مقاومتی از طریق تولید و اتکا به داشتههای خودمان است؛ لذا ایمیدرو در راستای همین شعار تلاش کرده تا از پتانسیلهای کشور استفاده مطلوب را ببرد.
وی گفت: معادن سنگ آهن سنگان به عنوان بزرگترین طرح منطقه، یکی از پتانسیلها و نعمتهای الهی است که در طول فعالیت ایمیدرو تا امروز حدود ۲۱.۵ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری شده و تا سال ۱۴۰۴ حدود ۱۳ میلیارد دلار دیگر در حوزههای اکتشاف، تبدیل کتشاف به معدن و تبدیل اکتشاف معدن به صنایع اضافه میشود.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی صنایع اعلام کرد: امروزه ۲۳.۵ درصد ارزش بورس از معادن و صنایع معدنی تشکیل شده و اثر وزنی بخش معادن در آن مهم است. عامل اصلی این بخش هم امکان تولید ارزش افزوده و تکمیل زنجیره است که افزایش زنجیرهها هم ارزش افزوده و اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد.
جعفری گفت: سازمان ایمیدرو بخشهای توسعه اکتشاف برای افزایش ذخایر و افزایش عمر صنعت و و زمینه توسعه صنایع را برای توسعه فعالیتهای معدنی و صنایع فراهم میکند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: توسعه طرحها و تکمیل آنها برای کمک به تعریف طرحهای جدید در مناطق مختلف کشور، توسعه زیرساختها با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای بزرگ معدنی و صنعتی، کمک به تامین مالی برای راه اندازی و تکمیل طرحها به همراه توجه به پژوهش و دانش و تکنولوژی از دیگر برنامههایی است که در ایمیدرو دنبال میشود.
جعفری عنوان کرد: قدمت کار اکتشافی در منطقه سنگان خواف امروز به نقطه مطلوبی رسیده که باید کامل شود و امروز آثار توسعه معادن و صنایع معدنی در حال تکامل است و اشتغال و درآمدزایی دارد که به توسعه شهرستان کمک می کند.
انتهای پیام
نظرات