• چهارشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400022921134
  • خبرنگار : 50404

محمدکاظم کاظمی:

حوادث افغانستان ثابت کرد شعرهای زمان حاکمیت طالبان انقضا ندارد

حوادث افغانستان ثابت کرد شعرهای زمان حاکمیت طالبان انقضا ندارد

ایسنا/خراسان رضوی محمدکاظم کاظمی با اشاره به حوادث تروریستی اخیر در افغانستان گفت: این مسائل باعث شده است تا سروده‌های شاعران در زمان حاکمیت طالبان که گمان می‌رفت تاریخ انقضا داشته باشد، برای جامعه امروزی نیز صدق کند.

این شاعر و پژوهشگر مطرح افغانستانی در نشست «جان پدر کجاستی؟» که به مناسبت گرامی‌داشت دختران شهید دانش‌آموز مدرسه سیدالشهداء کابل در اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی برگزار شد، ضمن ابراز تاسف از اتفاقات اخیر در کشورش، اظهار کرد: این ناآرامی‌های ناچار و ناگریز باعث ایجاد انگیزه و تلاش بیشتر برای دستیابی به زندگی بهتر در افغانستان شده است. در چند دهه اخیر مردم در افغانستان زندگی عادی نداشته‌اند و همیشه در حال تلاش و تفوق بر مشکلات بوده‌اند.

وی با اشاره به حادثه تروریستی دانشگاه کابل در آبان سال ۱۳۹۹ و جمع‌آوری سروده‌هایی که شاعران ایرانی و افغانستانی برای چاپ یک کتاب با نام «جان پدر کجاستی‌؟» سروده بودند، ادامه داد: جمعی از شاعران در حال جمع‌آوری و چاپ کتاب، بر اساس سروده‌های این حادثه بودیم که حادثه‌ای دیگر قلب ملت افغانستان را جریحه دار کرد.

عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان این‌که «تلاش برای زندگی بهتر، تنها مسیر مردم افغانستان است»، خاطرنشان کرد: امید در کشور افغانستان برای بهبودی اوضاع با توجه به اتفاقات افتاده رو به افول است. با توجه به این حوادث و اتفاقات مردم افغانستان آگاهی را به عنوان بهترین راه برای رسیدن به یک جامعه ایده‌آل می دانند.

وی اضافه کرد: نسل حاضر افغانستان نسلی است که جنگ، مصیبت و دشمنی را حس کرده و به آن عادت کرده، لذا برای جایگزین شدن یک نسل جوان و پر انگیزه نیاز به زمان بیشتری احساس می‌شود. این مسائل باعث شده است تا سروده‌های شاعران در زمان حاکمیت طالبان که گمان می‌رفت تاریخ انقضا داشته باشد، برای جامعه امروزی نیز صدق کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز در این نشست، گفت: همان‌گونه که ملت ایران و افغانستان اشتراک فراوانی از جمله دین، مذهب، زبان و... با یکدیگر دارند، دشمن مشترک نیز دارند و این حسن همجواری و نقاط مشترک باعث شده که بسیاری از شهدای دوران مقدس و مدافعان حرم از برادران افغانستانی مقیم در کشور ایران باشند.

وی ادامه داد: این همه را مدیون امام خمینی(ره) هستیم؛ چراکه ایشان فرمودند اسلام مرز قومیتی و ملیتی ندارد و همه برای اسلام می‌جنگند.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، سبزیان تصریح کرد: در دوران قبل از کرونا بسیاری از خدمات و برنامه‌های برگزار شده در کتابخانه‌های عمومی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با مشارکت و همکاری دوستان اهل افغانستان بوده است.

وی با اشاره به تعداد بالغ بر ۱۳۰۰ نفر از اعضاء افغانستانی کتابخانه‌ها، خاطرنشان کرد: دو کتابخانه خواجه عبدالله انصاری و شهدای مدافع حرم شهرستان مشهد و کتابخانه‌های عمومی شهرستان تربت جام بیشترین سهم ارائه خدمات به این اعضا را دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha