آزاد حکمت امروز سه شنبه (۲۸ اردیبهشت) در نشست با اصحاب رسانه استان که به مناسبت روز ارتباطات برگزار شد اظهار کرد: در سال گذشته ۷۰۲ پروژه کامل به بهره برداری رسیده و ۲۲۳ کیلومتر فیبرنوری روستایی در استان اجرا شده است.
وی به سرمایه گذاری ۱۲۴ میلیارد ریالی حوزه انتقال که حوزه اصلی زیر ساخت مخابرات در استان است اشاره کرد و افزود: حوزه انتقال شامل توسعه پهنای باند شبکه دیتا و ۱۶۸ ند( cwm )است؛ تجهیزاتی که امکان افزایش ظرفیت پهنای باند را در نقاط مختلف به ویژه نقاط روستایی انجام می دهد که همه این ظرفیت در نقاط روستایی نصب شده و در پی آن ۷۲ لینک رادیو و افزایش ۱۷ نقطه به ظرفیت sdh استان صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کردستان از سرمایه گذاری ۱۰۵ میلیارد ریال در سیستم مخابراتی استان خبر داد و افزود: امکانات و تکنولوژی های جدید از ۲۷۶۵۲ شماره در استان در سطح روستاها و شهرها آماده شده است و این روند تا تحقق صد در صدی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت پهنای باند بر روی کابل مسی محدودیت دارد بیان کرد: در برخی از مناطق روستایی مراکز اقماری دایر است که سایر روستاهای اطراف از آن سرویس می گیرند که به دلیل دوری از مرکز اصلی و استفاده از کابل مسی، سرعت اینترنت پایینی دارند.
به گفته حکمت، شرکت مخابرات در اقدامی این مراکز و کابل ها را جمع آوری کرده و آن ها را به فیبر نوری تبدیل می کند و در این فرآیند کابل های مسی جمع آوری و فیبر نوری جایگزین می شود که امکان ارائه اینترنت با کیفیت تری را برای روستاها فراهم می آورد.
به گفته وی طی سال گذشته در حوزه دیتا ۳۹ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ظرفیت پهنای باند استان از ۳۰ گیگ به ۵۰ گیگ افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کردستان، از افزایش ۱۰ برابری ظرفیت پهنای باند در شهرهای استان خبر داد و ذکر کرد: توسعه اینترنت در نقاط روستایی جزو تعهدات مخابرات نیست، اما دردآورترین مسئله کنونی در روستاها عدم دسترسی به اینترنت با کیفیت است که گاه نیز از سوی رسانه ها به عنوان خواسته ای به حق مطرح می شود.
وی این مسئله را مصداق شعار تسریع به تحول دیجیتال با توجه به فضای تهدید دانست و گفت: شرایط کرونایی موجب شده که نیازمندی های مردم به فضای مجازی وارد شود؛ شرکت مخابرات استان موظف است که نیازهای مردم را در حد توان برآورده کند و در این راستا ۵۴۴ روستا را بنا به مسئولیت اجتماعی خود در کردستان دارای "ای دی اس ال" کرده است.
حکمت، از سرمایه گذاری ۱۱۰۷ میلیون ریال سرمایه گذاری در حوزه سیار خبر داد و افزود: احداث ۳۳ سایت جدید، ارتقا ۱۳۶ سایت تکنولوژی موبایل روستایی و بین شهری و جاده ای و ارتقاء ۱۴۸ سایت تکنولوژی در نقاط شهری از دیگر اقدامات مهم مخابرات استان طی سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی مشترکین مخابرات طی سال گذشته ذکر کرد: افزایش ۶ درصدی تعداد کل دیتاهای موبایل، افزایش ۲۶ درصدی ارتقاء تکنولوژی و افزایش ۳۲ هزار و ۲۷۲ مشترک جدید ای دی اس ال نیز از سایر اقدامات مهم مخابرات استان در سال گذشته است.
انتهای پیام
نظرات