علی محمدی، در گفتوگو با ایسنا،اظهار کرد: بازسازی واحدهای مسکونی هم در زلزله سال 96، هم در سیل سال 98 و هم در زلزله اخیر تاثیر بسیار زیادی داشت و مردم ملاحظه کردند که این واحدها در برابر حادثه مقاوم بودند.
وی اضافه کرد:بخشی از واحدهای مسکونی که در سطح روستاهای استان در سنوات گذشته ساخته شده با استفاده از تسهیلات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بوده و بر اساس بازدیدهای انجام شده واحدهایی که حداقل ضوابط و آییننامهها را رعایت کردند، آسیب ندیدند و اگر هم آسیب دیدند آسیب های بسیار جزئی در حد نازککاری و ... بوده است، در بازدیدهای زلزله اخیر از مناطق آسیبدیده، برخی مردم افسوس میخوردند که چرا در سنوات گذشته از این تسهیلات استفاده نکرده و واحدهای خود را ایمن و مقام نکردند.
محمدی با اشاره به اینکه از ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۵ گروه برای آماربرداری و ارزیابی خسارتهای وارد شده در روستاهای آسیب دیده بر اثر زلزله مستقر شدند، اظهار کرد: بنیاد مسکن در مناطق زلزلهزده مستقر میشود تا در همان محل، درج اطلاعات و تشکیل پرونده برای خانوادههایی که منازل آنها دچار آسیب شده است، انجام شود تا کار شتاب بگیرد و مردم مجبور به رفت و آمد به داخل شهر نشوند.
وی با بیان اینکه عمده خسارات در منطقه شوقان و بخش دهستان بالادشت گرمه و بخشی از سنخواست بوده است، تاکید کرد: صدور پروانه و نظارت برای منازل آسیب دیده بر اثر زلزله رایگان است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی گفت: بنیاد مسکن برای آواربرداری نیز در منطقه مستقر میشود و از مردم درخواست میکنیم بخشی از مصالح مانند تیر چوبی، در، پنجره، شیرآلات و مصالحی که قابل بازیافت و بهرهبرداری است را جداسازی کنند.
محمدی همچنین توصیه کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از خانه هایی که آسیب دیدهاند خانههای خشتی و گلی بودهاند و با توجه به وقوع پسلرزههای متعدد در منطقه هر لحظه امکان ریزش وجود دارد، مردم با فواصل ایمن از خانه ها مستقر شوند همچنین نسبت به ایمنسازی چاههای فاضلاب و کنتور آب و برق و گاز اقدام کنند تا ماشین آلات بنیاد مسکن هر چه زودتر مستقر و آواربرداری را آغاز کنند.
به گزارش ایسنا بر اثر وقوع زمینلرزه های پیاپی بامداد روز دوشنبه، 27 اردیبهشت ماه، بیش از یک هزار خانه در شهرستانهای گرمه و جاجرم خسارت دیدند که از این میان 106 خانه به طور کامل تخریب و غیرقابل سکونت شده اند.
بنا به آمار مرکز لرزه نگاری کشوری، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، از ساعت 3:34 دقیقه بامداد دوشنبه تا ساعت 23 و 27 دقیقه، 24 زمین لرزه در کانونهای دو شهر سنخواست و شوقان خراسان شمالی رخ داده است که دو زمین لرزه 5.4 و 5.5 ریشتر قدرت داشته اند.
به گفته کارشناسان بر اساس شواهد تاریخی منطقه سنخواست پتانسیل لرزهخیزی دارد؛ گسل "کرف" با طول تقریبی ۳۵ کیلومتر در مجاورت رومرکز زلزله سنخواست استان خراسان شمالی امتداد دارد و بررسی زلزلههای تاریخی این منطقه نشان میدهد که از سال ۱۹۰۰ میلادی تاکنون زلزلههای تاریخی تا ۱۰۰ کیلومتری اطراف این منطقه رخ داده، ضمن آنکه زمینلرزههای ۱۵ سال اخیر نیز معرف میزان لرزهخیز بودن منطقه است.
انتهای پیام
نظرات