• سه‌شنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400022819755
  • خبرنگار : 71477

با رفع تحریم‌ها،

دیوان کیفری بین‌المللی نسبت به برقراری روابطی جدید با آمریکا ابراز امیدواری کرد

دیوان کیفری بین‌المللی نسبت به برقراری روابطی جدید با آمریکا ابراز امیدواری کرد
فاتو بنسودا

دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی ضمن تشکر از دولت واشنگتن به خاطر لغو تحریم‌های اعمال شده علیه وی و یکی دیگر از مقامات این دیوان، تاکید کرد، دفترش امیدوار است پس از این ماجرا روابط جدید با آمریکا ایجاد شود که ریشه در احترام متقابل و گفت‌وگوی سازنده داشته باشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فاتو بنسودا، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی در پایان گزارش نهایی‌اش درباره لیبی در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل گفت: از تغییر این اقدامات بی‌سابقه علیه خودم و "فاکیسو موچوچوکو"، رئیس بخش قضایی این دیوان استقبال می‌کنم. دوره تصدی من رو به پایان است و "کریم خان" از ۱۵ ژوئن (۲۵ خردادماه) به عنوان دادستان ارشد جایگزیم من خواهد شد.

این تحریم‌ها دوم سپتامبر سال ۲۰۲۰ تحت دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا اعمال شدند و علت آن هم تحقیقات این دیوان درخصوص جنایات جنگی ادعا شده توسط آمریکا در افغانستان و توسط اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین بود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا دوم آوریل سال جاری میلادی اعلام کرد که این تحریم‌ها لغو شدند و آنها را "نامناسب و بی‌تاثیر" توصیف کرد. بلینکن خواستار همکاری نزدیک‌تر میان آمریکا و دیوان کیفری بین‌المللی شد، اگرچه آمریکا عضو این دیوان که به منظور تحقیق درباره جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی تاسیس شده، نیست.

"جفری دلورنتس"، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل سخنرانی خود در نشست مجازی روز دوشنبه شورای امنیت را با صحبت درباره تلاش‌های بنسودا برای تحقیق و تحت پیگرد قرار دادن مسئولان قساوت‌های شنیع صورت گرفته علیه مردم لیبی آغاز کرد.

وی گفت: اقدامی که جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا در رفع این تحریم‌ها که نامناسب و نابجا بودند، انجام داد بسیار مهم اما ضروری بود. ما به نوبه خودمان امیدواریم این اقدام به بازگشت ما به دوران همکاری میان آمریکا و دیوان کیفری بین‌المللی کمک کند. به هر حال، عدالت، پاسخگویی و اجرای قانون ارزش‌هایی هستند که ما درخصوص آنها اتفاق نظر داریم و ما معتقدیم که این ارزش‌ها با مشارکت بقیه جهان است که حفظ و اجرا می‌شوند.

بنسودا نیز به نوبه خود به نقش سنتی که آمریکا در تاسیس و پیشرفت دیوان کیفری بین‌المللی ایفا کرده، اشاره داشت و گفت: امیدواریم بتوانیم از این پیشرفت‌ها استفاده کنیم و به آنها جامه عمل بپوشانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha