آسا ریگی در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: سد معبر یکی از معضلات اجتماعی است که ضمن مخدوش نمودن سیما و منظر شهری موجبات ناراضایتی شهروندان، گره ترافیکی، افزایش تصادفات، مسدود نمودن جویها و ریختن زباله و پسماندهای میوه فروشان و دستفروشان در خیابانها می شود.
وی ادامه داد: ایجاد مانع در مسیرها به طرق مختلف تعرض به حقوق عابران پیاده محسوب میشود و شهرداری موظف است برابر تبصره یک، بند دو، ماده ۵۵ قانون شهرداریها نسبت به رفع سد معبر اقدام نماید.
وی گفت: عرضه کالا و خدمات در پیادهروها یا خیابانهای اصلی، نصب دکههای غیر مجاز، چیدن اجناس در مقابل مغازهها و اشغال نمودن پیاده روها، وجود چرخ دستیهای و وانتبارهای میوه فروش سیار و ثابت، ریختن مصالح ساختمانی در معابر فرعی و اصلی از جمله مصادیق بازر سد معبر است و مواردی همچون افزایش جمعیت مهاجرین و حاشیهنشینان، نبود فرصتهای شغلی مناسب، عدم وجود امکانات در برخی مناطق شهری از مهمترین عوامل اصلی پیدایش این معضل اجتماعی میباشد.
معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان تصریح کرد: شهرداری زاهدان نیز در راستای ساماندهی این افراد و ایجاد رضایتمندی شهروندان اقدام به راه اندازی و تجهیز دوبازارچه در هسته مرکزی شهر که عمدتا بیشترین مشکلات و معضلات مربوط به پدیده سد معبر در آن مشاهده میشود، نموده است.
ریگی در ادامه افزود: بازارچه امیرالمومنین با اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد ریال و بازارچه شریعتی با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال تکمیل و راهاندازی شده که جهت ادامه فعالیت دستفروشان و میوهفروشان کاملا بصورت رایگان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه مدیریت شهری هزینههای بسیار در راستای ساماندهی دستفروشان و ایجاد بازارچهها متحمل شده و اطلاع رسانی لازم به دستفروشان و مهاجرین مبنی بر ادامه فعالیت در بازارچهها بصورت رایگان انجام شده است اما متاسفانه هیچگونه همکاری در این خصوص از جانب دستفروشان صورت نگرفته است.
معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان در پایان با اشاره بر رفع پدیده سد معبر گفت: رفع معضل سد معبر نیازمند همکاری دوجانبه مردم و مسوولین شهری می باشد، چرا که رعایت حفظ حقوق شهروندی موجب از بین رفتن بسیاری از اختلالات کنونی و آسایش روحی و روانی شهروندان خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات