• دوشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400022718588
  • منبع : نمایندگی سمنان

تنش آبی در ۵۱ روستای استان سمنان

تنش آبی در ۵۱ روستای استان سمنان

ایسنا/سمنان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان از معضل کم آبی در ۵۱ روستای این استان در تابستان پیش رو خبر داد و گفت: بالغ بر ۸۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات ویژه توسعه روستایی و رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار در قانون بودجه ۱۴۰۰، برای آبرسانی به روستاهای استان در نظر گرفته شد.

منوچهر فخری در جلسه تامین آب شرب روستایی استان اظهار کرد: در حال حاضر ۵۱ روستا در سطح استان سمنان دارای تنش آبی هستند و لازم است تا پیگیری ها و امداد رسانی در این خصوص انجام و از اعتبارات در نظر گرفته شده در این حوزه، برای رفع این کمبود و مشکل، بهره برداری لازم صورت‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه به تفکیک شهرستانی، این روستاها اعلام شده و فرمانداران در شهرستان ها باید موارد و مباحث این حوزه را بررسی و تصمیمات لازم‌را اتخاذ کنند، گفت: مشکلات آبرسانی در حوزه روستایی در استان وجود دارد که باید به صورت ویژه مَد نظر قرار گیرد، ضمنا اعتبار خوبی از محل توسعه روستایی و مناطق کم برخودار قانون بودجه سال جاری برای این امر در نظر گرفته شده است که می تواند مشکلات در این حوزه را کاهش دهد.
فخری تاکید کرد: یکی از مبانی توسعه استان، تامین آب بخش های کشاورزی، صنعت و شُرب در استان است که جلسات و پیگیری ها در این رابطه توسط شخص استاندار سمنان در حال انجام است و در آینده انشالله اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
وی ادامه داد: فقر سفره های آب زیرزمینی، عدم کیفیت آب در روستا و شهر، تعدد انشعابات غیرمجاز، فرسودگی انشعابات و شبکه های آبرسانی و هدر رفت آب در این حوزه، دلایل اثرگذار در کم آبی و خشکسالی است.
معاون استاندار سمنان تصریح کرد: با اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار و اصلاح شبکه آبرسانی،‌ مشکل ۵۱ روستای استان حل می شود که فرمانداران لازم است تا در کمیته های برنامه ریزی، نگاه ویژه به این امر داشته و این مهم را در دستور کار قرار دهند.
وی همچنین اظهار کرد: جلسات ستاد تنش آبی باید به صورت‌ مستمر در استان و شهرستان ها با حضور مدیرعامل آب و فاضلاب و آب منطقه ای استان برگزار و کمبودها در این حوزه پیگیری شود و نهایتا با یک برنامه ریزی منسجم و هدفمند، مشکل هرساله ای که با کمبود آب مواجه هستیم، برطرف شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداد سمنان گفت: فرمانداران برای برون رفت و گذر از این مشکل، برنامه های کوتاه مدتی همچون آماده سازی تانکر آبرسانی در سطح شهرستان ها، شناسایی چاه های فعال در سطح شهرستان و آماده سازی و انجام اقدامات اولیه برای استفاده از آنها، عدم استفاده از آب شرب برای نگهداری و آبیاری فضای سبز در شهرها و ایجاد جایگزین برای این مقوله را در دستور کار قرار دهند.

آبرسانی سیار به ۵۱ روستای کم آب استان

مهدی صمیمیان، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراها استانداری سمنان با اشاره به کاهش بارندگی ها در سال جاری از برنامه ریزی برای مقابله با تنش آبی در روستاهای استان خبر داد و گفت: در ارتباط با بحث همکاری ادارات برای آبرسانی سیار با تانکر به روستاهایی که‌ با مشکل آب شرب مواجه هستند، مکاتبات لازم انجام شده است.

 وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۱ روستا در استان در سال جاری با کمبود آب مواجه هستند که نیازمند اقدامات ویژه در این حوزه است افزود: اعتباراتی ویژه توسعه روستایی و رفع محرومیت از مناطق کم برخودار استان از محل بودجه قانون ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه یکی از بندهای اعتبار در نظر گرفته شده، آبرسانی به روستاهای استان است که بالغ بر ۸۲ میلیارد و ۹۰۰‌میلیون تومان است گفت: باید تلاش کنیم تا با تعریف پروژه های مطلوب ویژه آبرسانی به روستاها، شاهد برطرف کرددن مشکل کم آبی در سطح روستاهای استان بوده و بتوانیم حداکثر این اعتبار را در استان  جذب کنیم.

وی با بیان اینکه جلسات کارگروه بسیج سازندگی به صورت مستمر و ماهانه با حضور اعضا برگزار خواهد شد تصریح کرد: دستگاه های اجرایی عضو کارگروه به صورت ماهانه باید گزارش اقدامات خود را در راستای محرومیت زدایی در استان ارائه دهند.

 وی با بیان اینکه در یک سال گذشته، چهار جلسه کارگروه بسیج سازندگی استان در راستای پیشبرد امور مرتبط با بحث محرومیت زدایی برگزار شد خاطرنشان کرد: ۱۵ پروژه با اعتبار ۲ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان در سال گذشته و به منظور اجرای طرح جامع محرومیت زدایی، به سازمان بسیج سازندگی استان واگذار گردید.

صمیمیان ادامه داد: این پروژه ها در حوزه های آب و فاضلاب، تبلیغات اسلامی، راهداری و حمل و نقل جاده ای، آب منطقه ای، ورزش و جوانان و نوسازی مدارس بوده است.

 وی اضافه کرد:  امسال نیز برای این‌ مهم و تخصیص اعتبارات، ‌آمادگی کامل وجود دارد و پروژه های تعریف شده توسط دستگاه های اجرایی استان در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطرح و به تصویب خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha