به گزارش ایسنا، بر اساس بسته تحولی «طرح آشتی با آموزش» (آبا)، مهمترین دلایل و ضرورت اجرای این طرح، افزایش نرخ پوشش تحصیلی و کاهش آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل، تغییر در روشهای آموزشی و استفاده از آموزشهای مبتنی بر فناوریهای نوین با انعطاف در زمان و مکان، امکان ارائه رشتههای تحصیلی برای ادامه تحصیل دانش آموزان متناسب با استعداد آنها و نیازهای هر منطقه، کمک به جبران بخشی از کمبود نیروی انسانی آموزشوپرورش در دوره متوسطه و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها بهواسطه ادامه تحصیل فرزندانشان بیانشده است.
شایانذکر است؛ «ایجاد فرصتهای برابر آموزشی برای دانش آموزان لازم التعلیم و بازمانده از تحصیل» دوره اول و دوم متوسطه مناطق هدف، «افزایش نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان» دوره اول و دوم متوسطه بهویژه دختران، «ارتقای نرخ گذر» تحصیلی در مناطق روستایی با استفاده از فنآوریهای نوین آموزشی با مشارکت جوانان تحصیلکرده و مسئولان و نهادهای بومی و حمایت خیرین نیکاندیش و ارتقای کیفیت آموزشی دانش آموزان مشمول طرح، با استفاده از منابع و روشهای آموزشی متنوع و باکیفیت، از اهداف اجرای این بسته تحولی، است.
گفتنی است؛ منابع و اعتبارات مورد نیاز این طرح، در قالب کمکهای افراد خیّر و مؤسسات آموزشی و فرهنگی خیریه، سمنها، نهادها و ارگانها، کمکهای شورای آموزشوپرورش و اعتبارات وزارت آموزشوپرورش است.
شهریار فولادوند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی با تشریح فعالیتها در این برنامه اظهار کرد: «طرح آشتی با آموزش» (آبا) به ما اجازه میدهد که بتوانیم خود را با شرایط افرادی که به هر دلیلی امکان تحصیل و حضور در مدارس یا محل آموزش را ندارند، تطبیق بدهیم و با طراحی کلاسهای اقماری و تجهیز کلاسها و تعیین فرد از اشخاص معتمد محل، برای حضور در کلاس اقماری، آموزشهای لازم به دانش آموزان داده میشود.
فولادوند اضافه کرد: در مواردی که ضرورت حضور معلمان تخصصی برای آموزش قسمتهای از مباحث درسی وجود دارد. معلمان مربوطه از طریق مدارس متولی برگزاری کلاسهای اقماری، تعیین و به مناطق مربوطه ارسال خواهند شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، وی ادامه داد: در مرحله اول، این طرح در استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان اجراشده است که در اجرای مرحله اول این طرح قریب به ۲۰۰۰ از افراد بازمانده از تحصیل وارد دایره آموزش شدند.
انتهای پیام
نظرات