محمد فرزاد کوهدانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: راندمان اجرای سیستمهای آبیاری نوین از 40 هزار هکتار در این مدت به بیش از 70 هزار هکتار افزایش یافته است.
وی افزود: مجموع اجرای پروژه های آب و خاک در استان در کنار اقدامات به زراعی سبب شده تا شاخص بهره وری آب از 0.87 کیلوگرم تولید ماده خشک به ازای مصرف هر متر مکعب آب به 1.21 کیلوگرم افزایش پیدا کند.
مدیر آب و خاک استان مرکزی تصریح کرد: تاکنون با احتساب پروژههای در دست اجرا بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی استان به سامانههای نوین آبیاری مجهز شده است که ۴۵ درصد اراضی مستعد را شامل میشود.
کوهدانی با بیان اینکه مطالعات 4 هزار هکتار از اراضی استان نیز انجام شده و آماده اجراست، گفت: سال گذشته ۲۲۰۰ هکتار آبیاری نوین در استان اجرا شده و به بهره برداری رسیده و بیش از 4 هزار هکتار نیز در دست اجراست. در صورت تامین اعتبار، قابلیت اجرای تجهیز مزارع استان به سیستم های نوین آبیاری به میزان سالیانه 9 هزار هکتار را داریم.
وی مجموع اراضی آبی زیر کشت این استان را ۲۳۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: امکان اجرای سامانههای نوین آبیاری در بیش از ۱۶۰ هزار هکتار از این اراضی وجود دارد و در مابقی به دلیل نبود کیفیت آب، خاک یا سایر موارد، امکان اجرا وجود ندارد.
کوهدانی بیان کرد: تامین امنیت و سلامت غذایی و نیل به خودکفایی در محصولات اساسی و راهبردی با انجام اقداماتی نظیر افزایش راندمان آبیاری و افزایش شاخص بهره وری آب، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت نشائی، به نژادی و به زراعی، تولید و تأمین و بکارگیری ارقام مقاوم، خوداتکایی در تولید بذر و نهال و توسعه کشت محصولات سالم و ارگانیک از دیگر اهداف وزارت جهاد و سازمان در سالهای اخیر بوده است.
انتهای پیام
نظرات