• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400022114565
  • خبرنگار : 71635

رییس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد

۱۲۰ شهید پرستار در بحران کرونا / گلایه از سهمیه واکسن پرستاران

۱۲۰ شهید پرستار در بحران کرونا / گلایه از سهمیه واکسن پرستاران

رییس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به جانفشانی پرستاران در بحران کرونا و مبتلایان و شهدای پرستار در این دوران، گفت: باید قانونی در مجلس شورای اسلامی داشته باشیم که موضوع شهدای پرستاری و سلامت پیگیری شود.

به گزارش ایسنا، محمد میرزابیگی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی پرستار، گفت: پرستاری کشور در این صده گذشته پیشرفت های خوبی داشت. پرستاران ایران اسلامی در ۱۵ ماه قبل فداکاری خود را ثابت کردند و با اینکه به شکل سلسله وار پرستاران مبتلا یا بستری یا قرنطینه هستند اما از خدمت خود کم نگذاشتند و صحنه‌های فداکاری و زیبایی خلق کردند.  

وی با تشکر از پیام‌های مقام معظم رهبری برای پرستاران، افزود: این موضوع به دلیل برجستگی خدمات پرستاران در بحران کرونا است. پرستاران با تمام مشکلات باز هم فدایی مردم هستند و نقش خود را به خوبی ایفا کردند.

میرزابیگی ادامه داد: خبرنگاران نیز در طول این مدت شیوع کرونا دوشادوش پرستاران پیام و مشکلات آنها را به خوبی منعکس کردید و فضای خوبی بین این دو گروه ایجاد شد.  

وی افزود: ما به صورت مشخص در نیم قرن گذشته در ابتدای انقلاب اسلامی و ماقبل آن در بُعد دانشکده‌های پرستاری تنها یک دانشکده داشتیم و اکنون ۱۹۵ دانشکده پرستاری و ۶۰ هزار دانشجو داریم که در رده های تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری را آموزش می‌بینند. از طرفی رده بندی پرستاری حرفه‌ای و غیرحرفه ای مانند کمک پرستاری را داریم. در سطح کارشناسی ۱۴ رشته مقطع و در سطح دکتری ۱۴ گرایش پرستاری داریم.  

وی درباره شهدای پرستاری بیان کرد: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار ابتلای پرستاران به کرونا داشتیم و همچنین ۱۲۰ شهید پرستاری در بحران کرونا داشتیم‌ و این موضوع به شکل منسجم پیگیری می‌شود و باید قانونی در مجلس شورای اسلامی داشته باشیم که موضوع شهدای پرستاری و سلامت پیگیری شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره واکسیناسیون کادر پرستاری، بیان کرد: اکنون اعضای سازمان نظام پرستاری که در سیستم غیر بیمارستانی و یا خدمات هوم کر هستند فراخوان کردیم. گله مندی هایی از وزارت بهداشت به دلیل نگاه دوگانه پزشکی_ پرستاری وجود دارد که همزمانی که آقایان سهمیه خوبی به نظام پزشکی دادند به ما ندادند. پزشکان، منشی مطب و...واکسن دریافت کردند و اکنون بعد از پیگیری های زیاد به ما هم دو یا سه روزی است که سهمیه ‌واکسن داده اند. ما اعلام کردیم هر پرستاری که واکسن نزده به سازمان مراجعه کند. قرار است لیستی تکمیل کنیم و به شکل لکه گیری واکسیناسیون افراد باقی مانده انجام شود. در شهر تهران تاکنون حدود ۵۰۰۰ نفر اعلام کردند که خواستار دریافت واکسن هستند. ما کمک می‌کنیم خود سیستم بیمارستانی که واکسن تزریق می‌کند، واکسن به این عزیزان تزریق کند. ما می‌خواهیم این عزیزان را  برای آغاز واکسیناسیون عمومی در کشور آماده کنیم و باید پیش از آن خودشان واکسینه شده باشند.

میرزابیگی در رابطه با تعداد پرستاران و تناسب آنها با اعداد تخت‌ها، اظهار کرد: تا اواسط دهه ۷۰ پرستاری که سواد دانشگاهی داشته باشد و بتواند پا به پای متخصصان پزشکی کار کند ۰.۲ به ازای هر تخت بیمارستانی بود و اکنون این عدد به هشت دهم رسیده است. سیستم پرستاری پیش از انقلاب بیشتر سنتی و غیردانشگاهی بود اما اکنون این حجم از موفقیت پرستاران در بحران کرونا نمایانگر تلاش‌های این قشر است و اگر نبودند پرستاران متخصصِ ما، بحران کرونا بیش از این کشته می‌داد. این بیماری نیازمند مراقبت مداوم است و در تمام مواقع پرستار بر بالین بیمار حضور دارد و به نوعی می‌توان گفت پرستاران در این مدت بیمارستان‌ها را اداره می کردند.

وی افزود:  ۱۷۰۰مرکز پرستاری خدمات مراقبت در منزل داریم . این روزها مردم دنیا درخواست خدمت در منزل دارند و ما هم از سال ۹۵ اقدام به تعریف شکل جدید پرستاری در منزل کردیم و اکنون ۱۲۰۰ مرکز فعال در این حوزه داریم و بالغ بر ۳۰۰ یا ۴۰۰ مرکز خدماتی به مردم ارائه دادند. مراکزی که مراقبت در منزل ارائه دادند همه موفق بودند و یک مورد مرگ و میر از مراقبت در منزل در بحران کووید۱۹ گزارش نشد. به جز بیماری اورژانس و مراقبت بیمارستانی، این موضوع هم از حقوق اولیه مردم است که بخواهند پرستار در منزل از آنها مراقبت کند.

میرزابیگی با تاکید بر مشارکت اجتماعی پرستاران در بحث واکسیناسیون، تصریح کرد: پرستاران با کمک سیستم موجود می‌توانند در این بُعد نیز  کمک کنند تا واکسن یک روز و یک ساعت در انبار نماند و سریع تر به دست مردم برسد. این یکی از قدم‌های موثر پرستاری است.

میرزابیگی با اشاره به توسعه خدمات پرستاری جامعه نگر، ادامه داد:  بیمه، نظام سلامت و دولت بعد از طرح تحول سلامت با افزایش تعرفه‌ها حمایت انجام می‌دهند اما بالاخره پرداخت از جیب مردم هم افزایش قابل توجهی یافته و راه نجات مردم از هزینه‌های کمرشکن سلامت این است که از فضای موفقی به غیر از بیمارستان استفاده کنیم‌. پوشش بیمه‌ای و نرم‌افزارها و تعرفه‌های پرستاری به صورت یک پکیج کامل در دست بررسی است. پیام من به مجلس محترم و کاندیداهای محترم این است که مردم و پرستاران یکدیگر را پیدا کردند اما دستگاه‌های مسئول خدمات و وظایف خود را به درستی ارائه نکردند.

وی افزود: این دوره از سازمان به سمت ریل اصلی حرفه‌ای خود رفته است و با توجه به نیاز جامعه و خواسته پرستاران که حق قانونی آنها است، حرکت می‌کند. بر اساس رای قانون و رای پرستاران وظیفه ما بیان مطالبات صنفی پرستاران است. باید کاری کنیم تا پرستاران وظایف خود را با دغدغه کمتر انجام دهند.

میرزابیگی گفت: شعار امسال ما برای ارائه خدمت «هویت و همدلی حرفه‌ای، رفع موانع خدمتی و تامین سلامت اجتماعی» است.

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: ادامه پیگیری رفع کمبود نیروی انسانی تا نیل به استانداردها از تاکیدات ما است. سال قبل مجوزهای استخدامی خوبی گرفتیم ولی پیشرفت نظام سلامت در بعد افزایش تختها و بازنشستگی نیروها سبب می‌شود مجوزهای استخدامی تنها جای این دو مورد را پر کند. ریاست جمهوری اعلام می‌کنند در دولت یازدهم، ۴۰ هزار تخت بیمارستانی اضافه شده که این یعنی این تعداد تخت به ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری نیاز دارد و این درحالی است که در دوره کرونا ما به شکل دوره‌ای شاهد خارج شدن پرستاران برای طی دوره درمان بودیم؛ یعنی معمولا سلسله وار حدود ۷ هزار نفر پرستار یا در قرنطینه یا مرخصی استعلاجی بوده اند. روند جذب این نیروها بسیار آهسته است. ۵۳ هزار مجوز استخدام داده شده ولی تاکنون بیش از ۲ یا ۳ هزار نفر وارد سیستم نشدند پس اگر این نیروها در  بحران وارد کار نشود، کِی قرار است به کارگیری شوند؟ روند استخدامی مانند شرایط عادی دنبال می‌شود که درست نیست. سسیتم باید چابک باشد.

وی درباره تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی پرستاری نیز گفت: برای بخشی از آنها امتیازاتی در بحران کرونا درنظر گرفته شد. این پرستاران هیچ فرقی با نیروی استخدامی ندارند و امیدواریم این موضوع تبدیل وضعیت را با همکاری مجلس به جد پیگیری کنیم. قرارداد ۸۹ روزه پرستاران در پیک‌های کرونا نه انسانی است و نه قانونی، سازمان با هر کیفیتی پیگیر این موضوع است. کسی که اینگونه قراردادها را می‌بندد علاوه بر آنکه در آخرت باید پاسخگو باشد باید پاسخگوی پیگیری حقوقی ما هم باشد.

وی افزود: ادامه پیگیری اجرای قانون تعرفه گذاری در شورای عالی بیمه دنبال می‌شود.

میرزابیگی با تاکید بر اجرای درست قانون ارتقای بهره‌وری، گفت: در برخی بیمارستان‌ها به پرستار اضافه کار اجباری می‌دهند و بعد اعلام می‌کنند چون قانون بهره وری گفته سقف کار شما ۸۰ ساعت است یا پول اضافه کار را به شما نمی‌دهیم و یا می‌گویند اگر میخواهی اضافه کار بگیری از شمول قانون بهره وری خارج می‌شوید. پیام ما بر اساس قانون این است که بر اساس ماده ۳۵ آیین نامه اجرایی کارکنان غیرهیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی که میگوید اگر به هر دلیلی از پرسنل بیش از ۶۰ ساعت در ماه اضافه کار اجباری گرفتید دیگر باید به عنوان نیروی تمام وقت او را حساب کنید.  با این حساب پرستاران یا شامل قانون بهره وری هستند و یا مشمول قانون تمام وقتی هستند.

رئیس سازمان نظام پرستاری، گفت: در سال گذشته افزایش حقوق‌ و فوق‌العاده ویژه داشتیم که قدردان مسئولین هستیم‌. مقام معظم رهبری بر موضوع تعرفه گذاری تاکید کردند که این موضوع هم در حال پیگیری است.

وی درباره سختی کار پرستاران، اظهار کرد: نمی دانیم این روزها در تامین اجتماعی چه خبر است. قوانین این موضوع به شکل کامل موجود است و بیش از 10 سال قبل در این رابطه قانونی تصویب شده است که صراحتا در آن می‌گوید شغل پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود. یکی از بخش‌های سخت و زیان آور در شغل پرستاری به کاهش ساعت کاری در هفته مربوط است که باید کم‌تر از ۳۶ساعت باشد. بحث بعدی فوق‌العاده سختی کار است و برای بخش‌های مختلف امتیازهای مختلف دارد، مثلا بخش عمل جراحی یا بخش سوختگی با هم متفاوت است و اگر این موضوع در نظر گرفته شود، بخشی از مشکلات حل خواهد شد. موضوع دیگر بحث بازنشستگی پیش از موعد است که تامین اجتماعی می‌گوید اگر می‌خواهید با ۲۰ سال بازنشسته شوید باید ۲۰۰ میلیون پرداخت کنید؛ در صورتی که طبق قانون بهره‌وری پرستاری جزو مشاغل سخت است و اینها تفکرات فردی است و ما کاملا پیگیر مطالبات پرستارها هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha