• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۱:۳۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400022114217
  • خبرنگار : 71474

رییس کنفدراسیون صادرات ایران:

قدرت خرید مردم با کاهش نرخ تورم افزایش می یابد، نه کاهش تصنعی نرخ ارز

قدرت خرید مردم با کاهش نرخ تورم افزایش می یابد، نه کاهش تصنعی نرخ ارز

رییس کنفدراسیون صادرات ایران می‌گوید در صورت کنار رفتن تحریم‌ها، نحوه مدیریت بازار ارز از سوی دولت اهمیت بسیار زیادی در آینده اقتصادی کشور دارد.

محمد لاهوتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: فعالان اقتصادی کشور مانند تمام افرادی که ایران و وضعیت مردمش برایشان اهمیت دارد، آرزو دارند که اقتصاد به سمتی حرکت کند که تقویت پول ملی، افزایش قدرت خرید مردم و بهبود شاخص‌های رفاهی از راه برسند و شرایط نسبت به آنچه که در سال‌های گذشته تجربه کردیم بهتر شود. در عین حال این نگرانی نیز وجود دارد که با تصمیمات اشتباه، بار دیگر مشکلات جدید اقتصادی از راه برسند.

کاهش تصنعی نرخ دلار به سود هیچ کسی نیست

وی با بیان اینکه اجرای تصمیمات اقتصادی زیر سایه فضای سیاسی می‌تواند برای کشور مشکل ساز شود، بیان کرد: تجربه در ایران نشان داده در صورتی که تحریم‌ها لغو شوند یا کاهش یابند، دولت‌ها برای نشان دادن تغییر فضا و ایجاد امید در جامعه به سمت ارزپاشی حرکت می‌کنند و با تزریق گسترده ارز به بازار به دنبال کاهش قیمت آن می روند. از سوی دیگر وقتی زمان جابه جایی دولت‌ها می‌رسد، احتمال اینکه دولت مستقر به سمت کاهش تصنعی نرخ ارز حرکت کند اما دولت بعدی توان و ظرفیت ادامه دادن آن مسیر را نداشته باشد وجود دارد.

خطرات ارزپاشی برای اقتصاد

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: حتی در صورت لغو تحریم و افزایش درآمدهای بین المللی، منابع ارزی کشور بی انتها نیست و یک جایی دولت مجبور می‌شود این ارزپاشی را متوقف کند که همین امر به افزایشی شدن دوباره قیمت‌ها در بازار و ایجاد یک شوک جدید ارزی دامن می‌زند. با توجه به همین تحلیل بود که بنده در جریان جلسه اخیر فعالان اقتصادی با ریاست محترم جمهوری، تذکر دادم که ارزپاشی می‌تواند برای اقتصاد کشور مشکلاتی جدید به وجود آورد.

افزایش ناگهانی نرخ ارز به سود صادرکننده نیست

لاهوتی با تاکید بر اینکه آسیب به تولید، آسیب به بخش مهمی از اقتصاد است، توضیح داد: بعضی می‌گویند در دوره‌ای که دلار ناگهان گران شد، صادرکنندگان نیز سود قابل توجهی کسب کردند. این حرف هیچ مبنایی ندارد زیرا صادرکننده برای تولید دوباره همان محصول باید مواد اولیه را با نرخ دلار بالاتر بخرد و در عمل هیچ تفاوتی در شرایطش به وجود نمی آید. کاهش ناگهانی نرخ دلار اما باعث می‌شود تولید دیگر به صرفه نباشد و با از بین رفتن قدرت رقابت تولیدات ایرانی و خارجی، احتمال قاچاق کالا به کشور افزایش یابد.

راهکار افزایش قدرت خرید مردم، کاهش نرخ تورم است، نه کاهش تصنعی نرخ ارز

وی اضافه کرد: وقتی تولید آسیب ببیند، رشد اقتصادی کشور کاهش خواهد یافت، نیاز به واردات بالا می‌رود و آمارهایی مانند بیکاری دوباره افزایش می‌یابند. بهترین راهکار برای افزایش قدرت خرید مردم، کاهش نرخ تورم و کاهش سرعت رشد نقدینگی است. نرخ دلار را نمی‌توان به شکل تصنعی پایین آورد و همانطور که رسیدن قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان واقعی نبود، تلاش برای کاهش نرخ با ارزپاشی نیز رخداد مثبتی به شمار نمی‌رود.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران خاطر نشان کرد: در شرایطی که به نظر می‌رسد نرخ تورم در سال جاری نیز بالای ۳۰ درصد خواهد بود، فشار جدید بر واحدهای تولیدی می‌تواند منجر به ورشکستگی آنها شود. ما قطعا از افزایش واقعی ارزش ریال حمایت می‌کنیم اما در عین حال باید توجه داشت که سیاست‌های غلط ارزی می‌تواند به چالشی جدید بدل شود.

به گزارش ایسنا، نرخ دلار در بازار آزاد از ابتدای سال ۱۳۹۷ و همزمان با بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران روند افزایشی به خود گرفت و در تابستان سال قبل حتی از مرز ۳۰ هزار تومان نیز گذشت اما با پیروزی بایدن در انتخابات، این نرخ به ۲۵ هزار تومان رسید. در روزهای گذشته و همزمان با از سرگیری مذاکرات هسته‌ای، نرخ دلار بار دیگر کاهشی شد و حتی به کانال ۲۰ هزار تومان نیز رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۲:۱۷

اذعان به بی ارزشی دلار به ضرر کدام اقتصاد است؟ و السلام

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۸:۲۴

وقتی دلار 4200 تومان وجود دارد بنابراین قیمت واقعی دلار در همین محدوده است و دلار 20000 تومانی اصلا معنی ندارد. لطفا این توجیهات مسخره را برای نگه داشتن دلار 20000 تومانی به کار نبرید.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۸:۲۴

چرازمانی صدتومان دلارمیره بالاکالاها هزارتومان تاصدها هزارافزایش داره ولی وقتی کاهش پیدامیکنه بازم توکشورگران میشه وملت تودست سرمایه دارها اسیرند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۲۰

یعنی چه؟ ارزش پول ایران باید بازگردد. این مشکلات ذکر شده را می توان به گونه دیگری حل کرد. اولا جلوی فروش زیاده از حد ارز گرفته شود ثانیا برای کنترل تورم دیگر چاپ نکنند و طرح برداشتن صفرها را اجرایی کنند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۲۸

اونموقع که داشت قیمت ارز می رفت بالا هزار تا دلیل موجه داشت الان که می خواهد برگرده دلائل تصنعیه واقعا که. گرون شدن علتش تحریمهاست رفع تحریمها نمیتونه علت باشه. فقط به فکر جیب خودتونین.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۳۲

بالا ماندن نرخ ارز باعث مهاجرت متخصیصین و پزشکان و رشد فرار مغزها میشود. ایسنا باید این دیدگاه را نشر دهد

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۲۵

مگر نه کاهش دلار به نفع مردمه صادر کندگان محترم برای افزایش سود خود به بازاریابی درست در کشورهای همسایه و قاره آفریقا روی بیارن نه اینکه این حرف های غیر علمی و غیر کارشناسی رو بزنن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۳۳

هرک کس فقط جیب خودش رو میبینه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۱۷:۳۰

سقوط دلار رو بهش میگه خطر.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۱ ۲۱:۰۱

مشکلات تولید ذغالی و سنتی رو باید با احیای بخش های تولید و نوسازی و افزایش راندمان حل کرد نه با با کاهش ارزش پول ملی با این تفکر صدها مشکل دیگر بوجود خواهد امد بجای حمایت ها از صنعت های رانتی تشویق به رقابت و بدون رانت شود