• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۰:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400022114192
  • خبرنگار : 50187

یک اقتصاددان:

کرمانی ها 17 هزار میلیارد تومان سهام عدالت دارند

کرمانی ها 17 هزار میلیارد تومان سهام عدالت دارند

ایسنا/کرمان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: کل سرمایه ای که به شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان کرمان تعلق گرفته، 17 هزار میلیارد تومان و متعلق به سهامدارانی است که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند.

دکتر"حسین اکبری فرد" شامگاه 20 اردیبهشت ماه با اشاره به وضعیت سهام عدالت اظهار کرد: آغاز بحث سهام عدالت به سال 84 برمی گردد و هدف از واگذاری سهام شرکت ها بیشتر توسعه عدالت اجتماعی، مشارکت مردم در اقتصاد و مردمی کردن اقتصاد بوده که به شش دهک اول جامعه واگذار شود.

وی افزود: از سال 95 واگذاری و پرداخت سود سهام به مردم انجام شد و بعد مطرح شد پرتفوی افراد در اختیار خودشان قرار بگیرد که دو روش مستقیم و غیرمستقیم مطرح شد.

اکبری فرد تصریح کرد: کل سرمایه ای که به شرکت سرمایه گذاری استان کرمان تعلق گرفته، 17 هزار میلیارد تومان متعلق به سهامدارانی است که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه یک میلیون و 300 هزار نفر سهامدار شرکت سرمایه گذاری استان کرمان هستند، بیان کرد: این اقتصاددان گفت: تفاوت میزان سهام عدالت افراد به دوره ای که سهام اختصاص یافته برمی گردد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر هر سهامدار شرکت استانی 125 هزار سهم 1000 ریالی دارد و به طور متوسط 12 و نیم میلیون تومان قیمت سهام افرادی است که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند و امیدواریم سهامشان را نفروشند و خودشان سهامدار باشند چراکه مزایایی دارد.

اکبری فرد در بخش دیگری از سخنانش گفت: شرکت هایی در هر جامعه ای هستند که فعالیت های اقتصادی را سامان می دهند و برخی در بورس پذیرفته می شوند و مجامعی دارند و برای اینکه بتوانند عملکرد را گزارش بدهند و تصمیم بگیرند مجمع برگزار می کنند؛ مجمع عمومی عادی برا تصمیم گیری امور عادی و تعیین هیئت مدیره و بازرسان است.

وی با اشاره به برگزاری مجمع عمومی و انتخاب هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری استان کرمان اظهار کرد: عدد سهام عدالت استان کرمان 17 هزار میلیارد تومان است و 30 درصد از این پول را می توانند در پروژه های سرمایه گذاری سودآور سرمایه گذاری کنند و باید افراد کاربلدی باشند و درست انتخاب شوند، زیرا 17 هزار میلیارد تومان پول را در اختیارشان قرار می دهیم تا هر یک از سهامداران بتوانند به سود برسند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: باید افرادی که برای هیئت مدیره ثبت نام کردند، شناسائی شوند و سامانه "دیما" فضاهایی برای تبادل نظر دارد و نامزدها می توانند رزومه خود را قرار بدهند و باید افرادی باشند که شرکت ها و پروژه های سرمای گذای را بشناسند و اگر انتخاب خوبی صورت بگیرد به توسعه استان کمک می کند.

وی افزود: کسانی که در مهندسی مالی و رشته های مالی و سررشته و قدرت تجزیه و تحلیل صورت های ملی و آینده سرمایه گذاری را دارند، باید در هیئت مدیره شرکت های سرمایه گذاری حضور یابند تا ارزش دارایی های هر استان را افزایش بدهند و امیدواریم افراد لایقی انتخاب شوند تا سرنوشت این نقدینگی را در اختیار آنها قرار بدهیم.

اکبری فرد در ادامه درباره کارت اعتباری سهام عدالت بیان کرد: سهام عدالت می تواند پشتوانه ای برا استفاده از وام بانکی باشد و فرد به اندازه ای که سهام قابل فروش دارد، معادلش را وام بگیرد و برای این کار باید سهامداران در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شوند و برای کسانی که وام های کوچک نیاز دارند، کمک خوبی است.

این اقتصاددان درباره وضعیت بازار سرمایه استان کرمان گفت: 10 درصد ارزش بازار سرمایه کل کشور مربوطه به شرکت های استان کرمان از جمله مس و سیمان کرمان و ... و 10 درصد ارزش فرابورس نیز متعلق به شرکت های کرمانی است.

وی اظهار کرد: بازار سرمایه در سال گذشته ریزش زیادی داشته اما شرکت هایی که در بورس هستند، ارزنده هستند و قیمت سهم هر شرکت بیش از این است و متاسفانه تصمیماتی گرفته شد که شاید به صلاح نبود، مثل فراخوان عموم مردم که تخصص نداشتند زیرا بازار سرمایه بازار تخصصی است و به همین دلیل توصیه کردیم خیلی از سهامداران روش غیرمستقیم را انتخاب کنند و اکنون ارزش دارایی این افراد بیش از افراد دیگر است.

اکبری فرد افزود: امیدواریم بازار سرمایه شرایط واقعی خود را پیدا کند. اکنون خیلی از سهام هایی که در بورس هستند از ارزندگی بالایی برخوردارند.

وی ادامه داد: اصولی در بازار سرمایه است که اگر رعایت نشود متحمل زیان می شویم و یک اصل نگاه بلندمدت و مشارکت با پول مازاد است.

اکبری فرد با اشاره به اینکه در تالار منطقه ای بورس کرمان آمادگی آموزش مقدماتی بورس را برای علاقمندان داریم، گفت: بازار سرمایه برای هر کشور سرمایه است و امیدواریم در کشور ما نیز در جایگاه واقعی اش قرار بگیرد.

وی در پایان بیان کرد: یکی از مزایای بورس این است که نظارت و شفافیت وجود دارد و در انتخاب هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری، مسئله نظارت نیست اما تصمیم گیری برای شرکت در پروژه ها و سرمایه گذاری اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha