• یکشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400021912910
  • خبرنگار : 50220

رئیس هلال احمر اردکان:

برخی حوادث با وجود پیشرفت علم دیگر غیرمترقبه نیست

برخی حوادث با وجود پیشرفت علم دیگر غیرمترقبه نیست

ایسنا/یزد رئیس جمعیت هلال احمر اردکان با اشاره به نقش و اهمیت آموزش در رویارویی با حوادث، تصریح کرد: حوادثی مثل بارش‌های تند و شدید، صاعقه، آب‌گرفتگی، جاری شدن آب‌های سطحی یا وقوع سیل، با توجه به پیشرفت‌هایی که در حوزه علم هواشناسی صورت گرفته، دیگر از حیث وقوع رخداد نمی‌تواند غیرمترقبه قلمداد شود.

«جواد کمال آبادی» به مناسبت گرامیداشت هفته‌ی «صلیب سرخ و هلال احمر» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: آنچه باعث غافلگیری همگان در این گونه حوادث می‌شود بحث مکانی وقوع آن در کدامین منطقه است که بر اساس پتانسیل و ویژگی‌های هر منطقه می‌تواند ابعاد و میزان خسارتش، کم یا گسترده باشد.

وی افزود: وقتی پیش بینی و هشدار هواشناسی در رابطه با تغییرات جوی اعلام می‌شود با رعایت نکات ایمنی مربوط به حوادث مرتبط با آن اعم از صاعقه، باران یا تگرگ شدید، آب گرفتگی، سیل و دیگر موارد، می توان با آمادگی و تمهیدات قبلی در مواجهه با این حوادث، نسبت به کاهش خسارات یا تلفات تا حد زیادی امیدوار بود.

رئیس جمعیت هلال احمر اردکان با تاکید بر این که فراگیری آموزش‌های امدادی در مواجهه با حوادث همچنان بهترین و موثرترین راهکار برای افزایش آمادگی همگانی در این راستاست، گفت: اردکان، یک منطقه سیل خیز نبوده و نیست و آنچه در قالب روان آب‌های مقطعی پرحجم حاصل از یک رگبار بهاری طی یکی دو سال گذشته رخ داده است، اغلب حاصل دستکاری انسان در طبیعت پیرامون است وگرنه آب در مسیر خودش در بستر رودخانه‌ای که از سالها قبل پدید آمده به حرکت در می‌آید.

وی ادامه داد: ولی آنگاه که در مسیر حرکت سیلاب؛ جاده، کارگاه و کارخانه‌ای ساخته می‌شود، جدای از آن که خطری در هر بارش، متوجه این سازه‌ها است باید منتظر خارج شدن آب از مسیر همیشگی‌ و دست اندازی آن به مسیرهای جایگزین و در نتیجه عواقب و خسارات ناشی از آن بود.

کمال آبادی در ادامه با ارائه گزارشی اظهار کرد: نجاتگران جمعیت هلال احمر اردکان از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا نیمه اردیبهشت ماه سال‌جاری نسبت به پوشش امدادی ۵۷ مورد حادثه اقدام کرده‌اند.

وی در این باره اضافه کرد: متاسفانه این حوادث منجر به فوت ۲۰ نفر از هموطنان و مصدومیت ۷۷ نفر شده است.

کمال‌آبادی در ادامه خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر اردکان دارای سه پایگاه ثابت امداد و نجات است که در سه محور اصلی مواصلاتی این شهرستان استقرار یافته و به صورت شبانه‌روزی برای پوشش امدادی حوادث فعالیت دارد.

وی تصریح کرد: در مقوله ارائه آموزش‌های امدادی علی‌رغم محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا، جمعیت هلال احمر اردکان طی سال گذشته نسبت به برگزاری ۲۸ دوره آموزش امداد و همچنین دوره آمادگی در برابر مخاطرات اقدام کرده که قریب به ۱۳۰۰ نفر از این آموزش‌ها بهره مند شده‌اند.

وی افزود: همچنین بیش از ۳۳۰۰ نفر نیز آموزش آمادگی در برابر مخاطرات با محوریت بیماری کرونا را به صورت حضوری و مجازی فرا گرفتند.

رئیس جمعیت هلال احمر اردکان گفت: با توجه به پاندمی بیماری کرونا در سال گذشته، جمعیت هلال احمر اردکان نسبت به تهیه ۹۰۰ بسته بهداشتی و معیشتی و توزیع آن بین خانواده‌های کم بضاعت و همچنین بیماران خاص و برخی خانواده‌های متاثر از بیماری کرونا مبادرت کرده است.

این مسئول ادامه داد: در همین راستا و به منظور اجرای طرح نذر سلامت، تعداد ۷۰۰ بسته بهداشتی، ۷۰۰ لیتر محلول ضدعفونی کننده و حدود ۸۰۰۰ ماسک در مناسبت‌های مختلف بین مردم توزیع شده است.

کمال آبادی در پایان یادآور شد: در ابتدای سال گذشته نیز با استقرار سه ایستگاه در مبادی ورودی شهرستان و با همکاری دیگر نهادهای دست اندرکار، نسبت به غربالگری و تب سنجی سرنشینان خودروها اقدام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha