• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400021811682
  • خبرنگار : 30057

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

پذیرش مقاله نانوماسک محققان ایرانی در کنگره آلمان/حفظ ۹۹درصد خاصیت ضدویروسی بعد از ۱۰۰ بار شستن

پذیرش مقاله نانوماسک محققان ایرانی در کنگره آلمان/حفظ ۹۹درصد خاصیت ضدویروسی بعد از ۱۰۰ بار شستن

مقاله دستاورد دانش بنیان یکی از شرکت‌های حوزه سلامت در زمینه تولید نانو ماسک‌هایی که بعد از ۱۰۰ بار شست و شو خاصیت ضد ویروسی خود را تا ۹۹ درصد حفظ می‌کنند، در کنگره فناوری و نوآوری کشور آلمان مورد پذیرش قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از الیاف فلز نقره خالص به تولید ماسک‌های پارچه‌ای دست یافتند که قابلیت ۱۰۰ بار شست‌وشو را دارد و قابل استفاده تا ۲ ماه است. این محققان اخیرا توانستند مقاله این دستاورد دانش بنیان خود را تحت عنوان "ماسک آنتی وایرال مای شیلد" به نویسندگی دکتر محمدرضا نظری و دکتر علی زینلی از مدیران ارشد این شرکت حوزه سلامت و با همکاری علمی موسسه WASET آلمان به سومین کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری آلمان عرضه کنند که مورد پذیرش قرار گرفت.

این کنگره در ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در سالن همایش‎های بین‌المللی "دارم‌اشتاتیوم" با هدف استفاده از نظریات و تخصص جامعه نخبگان دانشگاهی و صنعتی برای برنامه ریزی جهت تقویت چرخه صنعت و تولیدات در زمینه‌های مختلف علوم، مهندسی و بکارگیری یافته‌های جدید جهت بومی سازی و بکارگیری تکنولوژی‌های نوین مهندسی در جهان برگزار شد.

این مقاله از طرف Science NORDIC Institute معتبرترین گواهینامه در دانشگاه‌های معتبر اتحادیه اروپا و تحت تائید و حمایت دانشگاه‌های معتبر جهان و سازمان‌های علمی و پژوهشی وابسته و سفارتخانه‌ها حمایت شده است.

دکتر علی زینلی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تولید ماسک‌هایی با خواص ضد باکتری و ویروس در این شرکت گفت: ما پارچه‌هایی را داریم که در آن از یکسری الیاف "های تک" استفاده شده است و با اعمال یکسری تغییرات در پارچه توانستیم در این الیاف به خواص آنتی وایرالی دست یابیم که از این الیاف برای تولید ماسک بهره بردیم.

زینلی با تاکید بر اینکه الیاف به کاربرده شده در این ماسک الیاف طبیعی است، خاطر نشان کرد: معمولا جنس ماسک‌های سه لایه از الیاف پلیمری است که بر اساس فرآیندهای شیمیایی هستند که احتمال بروز حساسیت در آنها وجود دارد، ولی ماسک‌های تولید شده در شرکت ما از الیاف طبیعی است.

مجری طرح تفاوت دیگر این ماسک با ماسک‌های معمولی را سایز منافذ آن عنوان کرد و در این باره توضیح داد: سایز منافذ عبوری ماسک‌های سه لایه معمولی به گونه‌ای است که ویروس در میان الیاف به دام می‌افتد که این عامل معایبی را به دنبال دارد که می‌توان به تجمع ویروس بر روی سطح ماسک اشاره کرد و همین عامل، عمر ماسک را کاهش می‌دهد، به این معنا که بعد از یک تا دو ساعت ماسکی در اختیار داریم که سطح آن مملو از ویروس است و بعضا ویروس بر روی سطح پلیمری ممکن است تا ۲۴ ساعت زنده بماند.

زینلی، کاهش تنفس پذیری را از دیگر معایب ماسک‌های سه لایه معمولی ذکر کرد و یادآور شد: معمولا تنفس پذیری در ماسک‌های معمولی کاهش می‌یابد، ضمن آنکه دی اکسید حاصل از عمل بازدم به دلیل عدم تخلیه کامل در پشت ماسک‌های معمولی وجود دارد که این امر منجر به کاهش مقدار اکسیژن خون می‌شود؛ از این رو بعد از کمی استفاده، فرد دچار سرگیجه و خستگی خواهد شد.

این محقق اضافه کرد: مکانیزم ماسکی که در این شرکت دانش بنیان به تولید رسیده، بر اساس عبور هوای فیلتر شده است؛ از این رو زمانی که این ماسک به صورت زده می‌شود، تنفس در آن راحت‌تر است؛ چرا که این ماسک اجازه می‌دهد که هوا از میان الیاف عبور کند و اگر هر گونه ویروس و یا باکتری به این الیاف برخورد کند، باعث آسیب ویروس خواهد شد.

زینلی، با تاکید بر اینکه این ماسک دارای الیافی است که با استفاده از فلز نقره بر روی سطح آنها یکسری یون‌های آزاد اعمال شده است، گفت: استفاده از فلز نقره موجب شد که این ماسک ویژگی گندزدایی و خودتمیزشونده پیدا کند.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن در این محصول یک دسته دیگری از الیاف وجود دارد که وقتی در تماس با یکدیگر قرار می‌گیرند، بارهای الکتریکی بسیار کمی تولید می‌کنند و زمانی که ویروس ها در معرض این بارهای الکتریکی قرار گیرند، آسیب می‌بینند؛ از این رو حتی اگر ویروس از این ماسک عبور کند، ویروسی آسیب دیده خواهد بود؛ چرا که ویروس دارای یک پوسته پروتئینی لیپیدی است و به محض آنکه با این سطوح دارای بارهای الکتریکی برخورد کند، آسیب می‌بیند و ویروس کارایی خود را از دست خواهد داد.

زینلی با بیان اینکه این ماسک تولید شده در این شرکت دانش بنیان قابلیت چندین بار استفاده را دارد، خاطر نشان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های این ماسک امکان شست‌وشو تا ۱۰۰ بار است و نتایج تست‌های انجام شده در آزمایشگاه‌ها نشان می‌دهد که این ماسک دارای خاصیت ۹۹ درصد ضد ویروسی است، ضمن آنکه ماسک ۱۰۰ بار شسته شده نیز همچنان خواص آنتی وایرالی خود را حفظ کرده است.

به گفته وی، این نوع ماسک در کشور سوئیس ساخته شده است، ولی تا ۳۰ بار شست‌وشو دارای خواص ضد ویروسی است، ولی این ماسک قابلیت تا ۱۰۰ بار را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha