• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400021510020
  • خبرنگار : 71429

طحان نظیف اعلام کرد

"مصوبه" شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری/ ابلاغ شرایط ثبت نام نامزدها

"مصوبه" شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری/ ابلاغ شرایط ثبت نام نامزدها

یک عضو شورای نگهبان از "مصوبه" جدید شورای نگهبان درباره انتخابات ریاست جمهوری و ساماندهی وضعیت ثبت نام نامزدها خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۷۸ از سلسله گزارش‌های خود از جلسات شورای نگهبان نوشت:

چهارشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، جلسه شورای نگهبان برگزار شد. در این جلسه با توجه به نزدیکی ایام ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، مباحثی در خصوص نابسامانی و بی‌نظمی وضعیت ثبت‌نام داوطلبان مطرح شد و اعضا همگی نسبت به ساماندهی وضعیت ثبت‌نام داوطلبان اتفاق نظر داشتند.

در هر دوره انبوهی از افراد در کنار شخصیت‌های سیاسی و مدیران کشور، در ستاد انتخابات حضور می‌یابند و صرفا با در دست داشتن کپی شناسنامه و چند قطعه عکس اعلام کاندیداتوری و ثبت‌نام می‌کنند! با گزارشی که در جلسه ارائه شد، مشخص شد که از مجموع ۱۶۳۶ نفر که سال ۱۳۹۶ در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده بودند، حدود ۱۲۰۰ نفر از آنها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و پایین‌تر از آن بوده‌اند و حدود ۳۰۰ نفر از ثبت‌نام شدگان، محکومیت قطعی کیفری داشته‌اند!

البته این وضعیت ناخوشایند از نگاه رسانه‌های داخلی و خارجی دور نمی‌ماند و کلیپ‌های طنز آن تا مدت‌ها در فضای مجازی نیز دست به دست می‌شود و موجبات نارضایتی مردم و نخبگان کشور را فراهم می‌آورد و پیام‌های گلایه‌آمیز آنها برای اعضای شورای نگهبان نیز ارسال می‌شود و طبیعتا صلاحیت هیچ‌یک از این افراد احراز نمی‌شود.

این در حالی است که برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی، شرایط متعددی اعم از سن و مدرک تحصیلی ضروری است و افراد کمتر از ۳۰ سال سن و یا فاقد مدرک کارشناسی ارشد، امکان ثبت‌نام در انتخابات را ندارند. در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز همین طور است و داوطلب عضویت در شورای شهرهای دارای بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشند.

در سیاست‌های کلی انتخابات نیز بر ساماندهی این وضعیت تأکید شده و بر تعیین دقیق معیارها، شاخص‌ها و شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان و نیز شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت‌نام و همچنین بر تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تصریح شده است.

در این جلسه، پس از بحث و گفتگوهای فراوان میان اعضا، مقرر شد مصوبه سال ۱۳۹۶ شورای نگهبان در خصوص شفاف‌سازی «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» اصلاح شود و برای روشن‌تر شدن ملاک‌های مذکور، داوطلبان ریاست جمهوری هنگام ثبت‌نام، حداقلی از مدرک تحصیلی، حداقلی از سنوات و سوابق مدیریتی و حداقل و حداکثری از سن داشته باشند و وضعیت ثبت‌نام داوطلبان نیز تا حدی ساماندهی گردد. این اصلاحیه برای اجرا به وزارت کشور ابلاغ شد.

بر اساس اعلام برخی رسانه‌ها بر اساس مصوبه جدید شورای نگهبان برای مشخص شدن جزییات شرایط  کاندیداتوری، از این پس داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برای ثبت‌نام باید این شرایط را داشته باشند:

۱. سن: ۴۰ تا ۷۵ سال
۲. حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد یا معادل‌ آن
۳. سابقه تصدی حداقل ۴ ساله در سمت‌های مدیریتی
۴. وزرا، استانداران، شهرداران شهرهای بالای ۲ میلیون نفر، فرماندهان نظامی با جایگاه سرلشگری و بالاتر می‌توانند کاندیدا شوند.
۵. داشتن عدم سوءپیشینه و نداشتن سابقه محکومیت کیفری

تا زمان انتشار این خبر تلاش خبرنگار ایسنا برای تایید جزییات اعلام شده، از سوی منابع رسمی شورای نگهبان و وزارت کشور به نتیجه نرسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۳:۲۷

قانون جدید انتخابات ریاست جمهوری قانونی بسیار مناسب واز نوآوری های آن حذف افراد بیبسواد وظاهر نامناسب به وزارت کشور باید قانون جدید انتخابات ریاست جمهوری برای انتخابات ریاست جمهوری هزار چهارصد اعمال شود چون به روز است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۴:۰۹

آیا یک شخص بیسواد یا دیپلمه می تواند رییس جمهور شود حتی صلاحیت اش احراز نشود این مصوبه مصوبه بسیار مناسبی است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۶:۴۶

یعنی چی؟ شورای نگهبان قانون وضع کرده؟ :))

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۷:۲۱

شورای نگهبان خودش قانون تصویب می کنه! خودش هم اجرا می کنه! خودش هم نظارت می کنه!!!؟ کسی شکایت هم داشت باید به خودش مراجعه کنه!!؟ ...!!!! ....!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۷:۲۸

مگه شورای نگهبان میتونه قانون تصویب کنه ؟ اگر یک فرد 39 ساله برای کاندید شدن مناسب باشه چی ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۷:۳۴

یعنی فقط خودی ها بیان. فرماندهان نظامی!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۷:۵۲

یعنی شخصی مثل جناب آذری جهرمی با 39 سال و 8 ماه حق نام نویسی ندارند ؟ پس جوانگرایی چی ؟ با این حساب دیگه کاندیدایی نیست که بشه رای داد .

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۱۹:۲۱

طحان کیه ؟عوض شد سخنگوی شورای نگهبان مبارکه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۲۱:۲۵

مصوبه شورای نگهبان بسیار مناسب وبه روز است