• سه‌شنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: 1400021309247
  • خبرنگار : 71506

پرونده جودوی ایران و یک پرسش بی‌پاسخ/ «پیروزی بزرگ» چه شد؟

پرونده جودوی ایران و یک پرسش بی‌پاسخ/ «پیروزی بزرگ» چه شد؟

وکیل پرونده جودوی ایران اسفند سال گذشته و پس از اعلام نظر دادگاه داوری بین المللی ورزش مدعی پیروزی بزرگ برای جودوی ایران شد اما محرومیت جدید جودوی کشورمان نشان داد، نه تنها حکم CAS پیروزی بزرگ نبوده است، بلکه جودوی ایران در حکمی سنگین تا سال ۱۴۰۲ نیز محروم شد.

به گزارش ایسنا، پس از تعلیق دائم جودوی ایران از سوی فدراسیون جهانی، ایران از فدراسیون جهانی جودو به دادگاه CAS شکایت کرد. هر چند در آن زمان نیز برخی ها شکایت ایران را با توجه به اسناد طرف مقابل و شهادت ملی پوشان ایرانی مانند وحید سرلک و سعید ملایی و محمد منصوری سرمربی سابق تیم ملی علیه ایران، بی‌فایده و هزینه بر می دانستند، اما این موضوع با استخدام وکلای ایرانی توسط رییس فدراسیون جودو پیگیری شد.

پیگیری که در نهایت پس از چند ماه کش و قوس و گذشت یک سال و نیم از محرومیت ایران، دادگاه CAS اسفند ۱۳۹۹ با اعلام اینکه فدراسیون جهانی جودو نمی تواند کشوری را به صورت دائمی تعلیق یا محروم کند، پرونده را بار دیگر به فدراسیون جهانی عودت داد تا ضمن بررسی مجدد، در صورت اصرار بر محرومیت، این‌بار رای جدید خود را با قید تاریخ آغاز و پایان محرومیت جودوی ایران صادر کند، ضمن اینکه دادگاه CAS مدعی شد که تخطی فدراسیون جودوی ایران از قوانین محرز است.

در آن مقطع و در حالی که بسیاری از کارشناسان و حتی افرادی که کمترین شناختی از آرای قضایی داشتند، معتقد بودند نمی توان این رای دادگاه CAS را پیروزی برای جودوی ایران نامید، اما وکیل پرونده جودو اولین نفری بود که شتاب زده در صفحه اینستاگرام خود نوشت" دیوان داوری ورزش، اقدام فدراسیون جهانی در تعلیق فدراسیون جودو را غیرقانونی دانست. تبریک به این پیروزی بزرگ حقوقی"

مسئولان فدراسیون جودو نیز به تبعیت از وکیل پرونده، اعتقاد سفت و سخت به پیروزی ایران در این پرونده داشتند و برخی مسئولان ورزش نیز جسته و گریخته از پیروزی ایران در پرونده صحبت کردند اما واقعیت همان چیزی بود که پیش بینی می‌شد و آن هم مهیا شدن زمینه برای برخورد شدیدتر فدراسیون جهانی جودو.

رییس فدراسیون جهانی جودو نیز خیلی زود موضع خود را اعلام و تاکید کرد، رای جدید بر اساس مستندات و مصاحبه های مسئولان فدراسیون جودو اعلام خواهد شد. در نهایت فدراسیون جهانی با حضور ایران در رقابت های قهرمانی آسیا موافقت کرد و واژه تعلیق را از جلوی نام ایران برداشت، اما مشخص بود پرونده جودوی ایران در کمیته انضباطی فدراسیون جهانی در حال بررسی است تا مقدمات قانونی برای محرومیت مدت دار جودوی ایران فراهم شود.

در نهایت بر خلاف ادعای ایرانی‌ها، فدراسیون جهانی، رای سنگین خود را اعلام کرد و جودوی ایران به مدت ۴ سال از شهریور ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۲ با احتساب محرومیت قبلی، از حضور در کلیه رویدادهای بین المللی محروم شد.

واقعیت این است که نه تنها به قول وکیل ایرانی، پیروزی بزرگ حقوقی با صرف هزینه های گزاف بدست نیامد، بلکه شکایت ایران در نهایت هم موجب محرومیت سنگین جودوی ایران شد و هم زمینه قانونی را برای محرومیت های بعدی در صورت حل نشدن موضوع با رایزنی و تعامل فراهم کرد.

با این اوصاف هنوز هم به طور رسمی مشخص نیست که هدف از طرح ادعای "پیروزی بزرگ" در موضوع پرونده جودوی ایران از سوی وکیل و فدراسیون جودو چه بوده است؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۴:۴۴

این وکیل فقط پولش رو گرفت و رفت . خوب شد مدیران ورزش فریب نخوردند زیرا مدیران فدراسیون جودو اصرار داشتند وکیل جودو رو به عنوان وکیل پرونده ویلموتس معرفی کنند!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۴:۴۵

زمانی که رییس سابق فدراسیون جودو برای دومین بار از مسند ریاست کنار گذاشته شد منتظر بحران های بعدی بودیم . زیرا در سال 1386 هم پس از برکناری جودوی ایران را وارد بحرانهای بزرگی کرد . این آقا که خود را پدرخوانده جودو می‌داند همچنان در فدراسیون جهانی در حال مشکل آفرینی برای جودوی ایران است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۴:۴۷

آرش میراسماعیلی مساوی است با شعار و مصاحبه و عکس و فیلم. پیروزی یزرگ کجا بود؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۴:۵۵

هدف، گرفتن پول کلان از رییس فدراسیون بود!!!!که دراصل پول ملت نگون بخت بود!؟وکیل هم برای بالابردن نرخ خودش!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۱۷:۰۶

تنها راه حل و باز کردن گره، استفعا میراسماعیلی است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۴ ۲۲:۳۹

وکیل فدراسیون جودو و رییس فدراسیون جودو مردم رو چی فرض کرده اند ؟ شاید منظور از پیروزی بزرگ دریافت دستمزد کلان و سفر به سوییس و گشت و گذار بوده است ؟ این وکیل زبان انگلیسی هم بلد نبوده و مترجم بعنوان دستیار برده بوده سوییس !!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۷ ۰۱:۴۹

شما که شناخت کافی از ایشون ندارید، لطفا اظهار نظر نکنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۲۱:۲۲

وزیر محترم ورزش در حق جودو جفا کرد فقط معاون ورزشی ایشان ورود کرد تو بحث جودو باید سریع به داد جودو برسند البته جودو از نظر وزیر تمام شده است فقط فوتبال

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۵ ۲۲:۵۰

آقای میراسماعیلی اگر می خوای واقعاً به جودوی ایران خدمت کنی، لطف کن بزرگواری کن فقط یک کار کن: استعفا استعفا استعفا اینقدر جودو رو با تصمیمات نسنجیده ات نابود نکن. مسوولان ورزش کشور از خواب بیدار شوید. این معضل جودو به زودی گریبانگیر کل ورزش خواهد شد. از خواب خرگوشی بیدار شوید.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۷ ۰۸:۰۰

علت نداشتن آگاهی حقوق و زبان انگلیسی ،وقتی شما پرونده حقوقی از دادگاه به مرجع قضایی بالاتری ارجا میشه و شما به حکم اعتراض می‌کنید رسیدگی حقوقی با نام شکستن حکم شروع میشه ولی این به معنی برنده شدن نیست باید ثابت بشه والا حکم جدید و بدتری ممکن بیاد