به گزارش ایسنا، چکهای جدید با رنگ بنفش از ابتدای امسال در شبکه بانکی کشور توزیع شدهاند که تاکنون معادل ۴۴۰ هزار فقره چک جدید به مشتریان تحویل داده شده است.
از ویژگی مهم چکهای جدید ممنوعیت صدور چک در وجه حامل و ثبت و نقل و انتقال آنها در سامانه صیاد است که در این زمینه ابتدا صادرکنندگان باید اطلاعات مربوطه به چک را در این سامانه ثبت و سپس دریافت کنندگان آن چک باید اطلاعات ثبت شده را تایید کند تا چک قابلیت نقد شدن پیدا کند.
با گذشت بیش از یک ماه از اجباری شدن این روند برای مبادلات چکهای جدید، اشخاص حقیقی و حقوقی که در طول روز یا ماه درگیر مبادله چکهای زیادی هستند باید بخش زیادی از زمان خود برای انجام امور و مسئولیتهای خود را صرف ثبت یا تایید اطلاعات چک در سامانه مربوطه کنند.
در این زمینه برخی از اشخاص حقوقی میگویند که پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه صیاد پیامکی مبنی بر تایید امضای مرتبط با چک دریافت میکنند تا در سامانهای امضای خود را تایید کنند که این امر بر اثر تعدد صدور چکها در روز برای آنها دستوپا گیر میشود.
درحالیکه قانون جدید چک به اجرای مقررات قانون مبارزه با پولشویی کمک و از جعل چک جلوگیری میکند و به عبارت دیگر، در ارتقای اعتبار چکها نیز نقش دارد اما ثبت چکها در سامانه صیاد در صورت تعدد مبادله و صدور چک برای برخی از صادرکنندگان مشکلاتی ایجاد کرده است.
اگر اشخاص حقیقی و حقوقی که مبادلات چکی بسیاری در طول روز دارند، فردی را به عنوان نماینده ثبت چکهای خود انتخاب کنند هم احتمال از بین رفتن امنیت وجود دارد.
با این تفاسیر، ثبت چکهای جدید افرادی که در طول روز چکهای زیادی را مبادله میکنند را با مشکلاتی چون صرف وقت به جای پرداختن به امور و مسئولیتهای خود مواجه میکند.
انتهای پیام
نظرات