مینو تقوی در برنامه اینستاگرامی آتلیه آزاد با محوریت گفتوگویی پیرامون فرصتها و تهدیدهای تحصیل در کشورهای خارجی در خصوص نحوه بورسیه گرفتن در آمریکای شمالی اظهار کرد: اولین موردی که باید به آن توجه شود این است که برای اپلای کردن بهتر است قبل از انجام هر کاری، با افرادی که تجربه بالایی در این مسیر دارند، مشورت کنید. همچنین باید بدانید که هدفتان از مهاجرت چیست؛ اینکه تنها قصد دارید از ایران خارج شوید یا اینکه مثلا رشته معماری را در کشوری ادامه دهید که آینده روشنتری دارد، تمام این موارد به عنوان هدف باید مشخص شود.
وی افزود: مرحله دیگر برای مهاجرت این است که باید زبان انگلیسی قوی داشته باشید و تا زبان ندانید به جایی نمیرسید، به نظر من تافل بخوانید زیرا دانشگاههای آمریکای شمالی تافل را قبول دارند و باید براساس آن دانشگاه و کشور، نوع خواندن زبان را انتخاب کنید. همچنین سعی کنید در ابتدا دانشگاههای سطح بالا و سپس سطح متوسط و پایین را انتخاب کنید و لیستی از دانشگاهها را داشته باشید.
این کارشناس ارشد مدیریت پروژه دانشگاه هیوستون تصریح کرد: پس از انتخاب دانشگاه باید پیشنیازهای درسی که آن دانشگاه در ارتباط با رشته مورد نظرتان میخواهد را بررسی کنید زیرا پیش نیاز رشتهها در هر دانشگاهی متفاوت است و بسیاری از دانشگاهها نمره زبان را ۸۰ یا ۹۰ به بالا قبول میکنند. بنابراین برای رشتهای که میخواهید بخوانید بررسی کنید هر دانشگاه یا دانشکده چه تقاضایی از فرد دارد.
وی عنوان کرد: پس از یافتن دانشگاه مورد نظر خود، در لیست اساتید دانشگاه استادی را پیدا کنید که علایق تحقیقاتش به شما نزدیک باشد بنابراین اساتیدی را پیدا کنید که واقعا به موضوع کارشان علاقه دارید. نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، نوشتن Statement of Purpose که به آن SOP یا انگیزه نامه هم میگویند است، باید در SOP بنویسید که برای چه این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاید، چرا این رشته و گرایش را در نظر داشتید.
تقوی اظهار کرد: توصیه میکنم برای نوشتن انگیزهنامه از جایی کپی پیست نکنید زیرا بهتر است که در گوگل نحوه نوشتن را یاد بگیرد و خودتان این کار را انجام دهید. همچنین باید شهر و دانشگاهی را انتخاب کنید که با علایقتان سازگاری داشته باشد و از شرایط آب و هوایی آن شهر به لحاظ گرما یا سرما اطلاع داشته باشید، چراکه ممکن است در آینده برایتان آزاردهنده باشد.
وی خاطرنشان کرد: سعی کنید در آن شهر مورد نظر دوست یا آشنایی داشته باشید تا در روزهای ابتدایی شما را همراهی کند در بانک، خانه پیدا کردن و موارد دیگر که لازم است حتما راهنمایی داشته باشید.
این کارشناس ارشد مدیریت پروژه دانشگاه هیوستون اضافه کرد: برای اپلای کردن باید اعتماد به نفس داشت. قبل از هر تصمیمی پروژههای آن دانشگاه را مشاهده و با خود برآورد کنید که آیا در سطح آنها هستید یا خیر، این موضوع بسیار ملاک مهمی است زیرا آنها این مورد را در نظر میگیرند که فرد میتواند همپای دیگر دانشجویان باشد یا خیر ، در غیر این صورت خیلی واضح به شما میگویند که شما مناسب این دانشگاه نیستید.
انتهای پیام
نظرات