به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهشگران مرکز سرطان "دانشگاه ویرجینیا کامن ولث"(VCU) آمریکا به واسطه مهندسی سلولهای تی نشان دادهاند که میتوان رشد تومور را برای انواع سرطانها متوقف کرد و جلوی گسترش سرطان به انواع بافتها را گرفت.
این بررسی براساس دههها پژوهش توسط "پاول فیشر"(Paul Fisher)، از اعضای پروژه پژوهشی "Massey's Cancer Biology" صورت گرفته که پروتئینی موسوم به "IL-۲۴" را کشف کرده است که به چندین روش متفاوت به انواع سرطان حمله میکند.
فیشر در جدیدترین بررسی خود، با "شیانگ یانگ"(Xiang-Yang)، سرپرست برنامه پژوهشی موسوم به "Developmental Therapeutics" همکاری کرد تا ژن رمزگذار IL-۲۴ را که "MDA-۷" نام دارد، به واسطه سلولهای تی به تومورهای جامد برساند.
فیشر گفت: من فکر میکنم زیبایی موضوعی که درگیر آن شدهایم، این است که دامنه ایمنیدرمانی را گسترش میدهد. روش ما، وابستگی کمتری به سلولهای سرطانی دارد و هدف خاصی را بیان میکند.
این نخستین بار نیست که سلولهای تی برای ایمنیدرمانی سرطان، مهندسی میشوند. روش سلول درمانی موسوم به "CAR-T" که مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) قرار دارد و برای از بین بردن سلولهای سرطانی بیانکننده مولکولهای ویژه طراحی شده، موفقیت فوقالعادهای برای درمان سرطانهای پیشرفته خون و سیستمهای لنفاوی نشان داده است.
روش CAR-T، پیشرفت محدودی در مورد تومورهای جامد از جمله سرطان پروستات یا ملانوما داشته است زیرا سلولهای سازنده این تومورها، یکسان نیستند.
وانگ و فیشر، سلولهای تی را به "MDA-۷/IL-۲۴" مجهز کردند تا سرطان را به صورت گستردهتری هدف قرار دهند.
وانگ گفت: مهندسی کردن سلولهای تی برای تولید MDA-۷/IL-۲۴، امکان از بین بردن سلولهای سرطانی را بدون در نظر گرفتن بیان مولکولهای مورد نظر فراهم میکند. این کار کمک میکند تا سلولهای سرطانی نتوانند از حمله ایمنی فرار کنند. MDA-۷/IL-۲۴ در سطح زیرسلولی، به گیرندههای روی سطح سلولها متصل میشود و به آنها دستور میدهد تا رونوشتهای بیشتری از پروتئین MDA-۷/IL-۲۴ بسازند. اگر سلول، طبیعی باشد، پروتئین به سادگی ترشح میشود و هیچ آسیبی رخ نمیدهد اما اگر سلول، سرطانی باشد، MDA-۷/IL-۲۴ به آسیب استرس اکسیداتیو و نهایتا مرگ سلول منجر میشود. این موضوع نه تنها در تومور ابتدایی، بلکه در متاستازهای آن نیز رخ میدهد و همین موضوع، علت مرگ ۹۰ درصد بیماران است.
سیستم ایمنی به دنبال این فرآیند، "سلولهای تی خاطره"(Memory T cell) را تولید میکند که تومور را در صورت بازگشت آن از بین میبرد. IL-۲۴ در همه سطح تومور، جلوی تشکیل عروق خونی را میگیرد و از رسیدن مواد مغذی مورد نیاز به تومورها پیشگیری میکند.
پژوهشگران دریافتند که مجهز کردن سلولهای تی به MDA-۷/IL-۲۴، به آنها امکان میدهد تا بهتر نجات پیدا کنند و در ریزمحیط تومور تکثیر شوند.
آزمایشهای گوناگونی با استفاده از روشهای متفاوت رساندن IL-۲۴ برای درمان چندین سرطان در حال انجام شدن هستند.
این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات