امیر جدایی در گفتوگو با ایسنا، افزود: هنر چاپ کلاقهای از جمله رشتههای صنایع دستی است که امروزه میتوان به عنوان یک شغل و حرفه خانگی و یک هنر و صنعت به آن پرداخت.
وی با بیان اینکه کلمه کلاقه در قدیم با عنوان کَل ایاقی و یاییلیق نام برده میشد، گفت: کَل به معنی گاو نر بوده و طرحهای موجود در آن نیز به دلیل شباهت به رد پای گاو از آن به نام کل ایاقی یاد میشد، ضمن اینکه یاییلیق نیز به عنوان پوشش تابستانی طلایی رنگ در میان عشایر و ایلات بوده که هر دو به مرور زمان به کلاقهای تغییر نام یافتند.
وی اظهار کرد: شهرستان اسکو مرکز اصلی چاپ باتیک بوده و اخیرا نیز به عنوان شهر ملی باتیک کشور ثبت ملی شد.
جدایی با بیان اینکه امروزه از چاپ کلاقه ای به عنوان سوغات اصلی این شهرستان یاد میشود، گفت: چاپ کلاقهای در شهرستان اسکو جزو مشاغل اصلی به حساب آمده و قدمت چندین سال در این شهرستان دارد.
وی افزود: با توجه به جایگاه ویژه این شهرستان در چاپ کلاقهای در سیام تیرماه سال ۹۹ و با حضور متفکر آزاد نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، رضی منش فرماندار شهرستان اسکو، قنبری شهردار اسکو، حمزه زاده مدیر کل میراث استان و خانم پویا محمودیان معاون صنایع دستی و میراث گردشگری کشور، شهرستان اسکو به عنوان شهر ملی "باتیک" ثبت و معرفی شد.
وی، میزان تبلیغات، تشکلهای غیردولتی، المانهای شهری، تعداد بوم گردیهای شهرستان و بناهای ثبتی را از معیارهای اصلی این انتخاب دانست.
رییس اداره میراث، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسکو، هدف نهایی از ثبت ملی این شهر را توسعه اشتغال پایدار، انتقال و ارتقا فرهنگ این شهرستان به مناطق دیگر و برندسازی و تجاریسازی رشته صنایع دستی در عرصه جهانی دانست و خاطر نشان کرد: اکنون ۱۷۵ نفر در این رشته فعالیت میکنند که از این مجموعه ۱۴۵ نفر به صورت انفرادی با ۱۵ کارگاه و ۱۴ نفر با کارت شناسایی و شغل دوم مشغول به کار هستند.
بر اساس این گزارش، بر اساس اعلام مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر شهرستان اسکو از میان ۳۶۷ شهر کشور به عنوان شهرستان خلاق فرهنگ و هنر در زمینه چاپ کلاقهای در کشور معرفی شده است.
انتهای پیام
نظرات