دکتر مصطفی کنارکوهی در جلسه ستاد تنظیم بازار خوزستان که امروز (۶ اردیبهشتماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: جوجهریزی در خوزستان تا ۵ اریبهشتماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۵۵ درصد افزایش یافته است یعنی از ۶ فروردینماه تا روز گذشته، ۵ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۹۰ قطعه جوجه داشتهایم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: این وضعیت نشان میدهد که ۴۰ روز پس از ۲۰ اردیبهشتماه به بعد، ۵ میلیون قطعه مرغ آماده داریم. اگر هر قطعه دو و نیم کیلوگرم در نظر گرفته شود، در مدت ۴۰ روز ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن مرغ زنده معادل ۹ هزار و ۳۷۰ تن گوشت مرغ خواهیم داشت.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان بیان کرد: البته تجربه نشان میدهد که جوجهریزی سینوسی است و ممکن است پس از این دوره یعنی از تیرماه به بعد افزایش قیمت جوجه یا نهادهها، گرمای پیشبینی نشده امسال و بیماریها منجر به کاهش جوجهریزی شود.
کنارکوهی افزود: پیرو مصوبه تنظیم بازار خوزستان از دو هفته پیش برنامهریزی دقیقی برای جمعآوری مرغ زنده در سطح استان انجام و تاکنون ۲۵ واحد و سه انبار بزرگ پلمب و ۸۵ دستور قضایی اخذ شده است. در پی این اقدامات ۵ هزار قطعه مرغ نیز کشف و به کشتارگاهها ارسال شده است.
وی با اشاره به مشکلات در زمینه نظارت بر فروش مرغ زنده گفت: یکی از مشکلات در این خصوص این است که دستفروشان مرغ زنده هویت ندارند و به صورت متحرک فعالیت میکنند و باید با آنها برخورد قهری شود. برخی فرمانداران اعتقاد زیادی به این موضوع ندارند و عنوان میکنند که مساله معیشت مردم است و همکاری لازم را در شهرستانها ندارند.
کنارکوهی ادامه داد: قضات احکام خوبی صادر میکنند اما مشکل اصلی به ویژه در شهرستانها در اجرا است. مناطق کیان و زرگان دو نقطه کور و خطرناک در اهواز هستند که همکاران ما برای نظارت بر بازار جرات ندارند در این مناطق حضور پیدا کنند زیرا برای آنها خطر دارد.
به گزارش ایسنا، در ادامه جمال عالمینیسی فرماندار اهواز در این خصوص اظهار کرد: در منطقه زرگان مشکلی نداریم و برای جمعآوری عرضهکنندگان مرغ زنده هماهنگیهای لازم انجام میشود.
وی افزود: ممکن است در بازارچه پر تراکم کیان، درگیریهایی ایجاد شود اما این کار را در این منطقه نیز انجام میدهیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه خدارحم امیریزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز اظهار کرد: مرغهای خوزستان به زور به دو کیلوگرم میرسند. زمانی که مرغها در مدت ۴۰ تا ۴۵ روز وارد بازار میشوند به دو و نیم کیلوگرم نرسیدهاند بنابراین احتساب آمار بر اساس مرغ دو و نیم کیلوگرمی موجب اختلاف آماری میشود.
وی افزود: در حال حاضر متوسط وزن هر مرغ یک کیلو و ۶۰۰ تا یک کیلو و ۷۰۰ گرم است و کیفیت جوجه، گرمای خوزستان، کیفیت نهاده و ژن مادری آنها از جمله عواملی است که در این زمینه تاثیرگذار هستند.
امیریزاده گفت: در هر مرغداری خوزستان شاید ۱۰ درصد مرغها، وزن دو و نیم کیلوگرمی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات