به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، نخستین مریخ نورد چین که سوار بر کاوشگر "تیانون-۱"(Tianwen-۱) در تاریخ ۲۴ فوریه وارد مدار مریخ شد، قرار است در ماه مه روی سطح سیاره سرخ فرود بیاید تا به دنبال شواهدی از حیات باشد.
این مریخ نورد اکنون به شکل رسمی "ژورونگ" نام گرفته است که نام خدای آتش در اساطیر چین است.
"ژورونگ" در اساطیر چین نام خدای آتش و فرمانروای نیمکره جنوبی است. وی که گاهی "لی"(روح آتش یا فرمانده آتش) نیز خوانده شده، از جمله ایزدان مربوط به اسطوره شناسی قبل از دودمان شین است. وی را گاهی ربالنوع عدالت آسمانی نیز خواندهاند.
این مریخ نورد ۱.۸۵ متر طول و حدود ۲۴۰ کیلوگرم وزن دارد و طول عمر آن به اندازه سه ماه مریخی طراحی شده است که معادل حدود ۹۲ روز زمینی است.
بخشی دیگر از برنامههای فضایی چین شامل پرتاب ایستگاه مداری سرنشیندار و فرود آوردن انسان روی کره ماه است.
چین در سال ۲۰۱۹ اولین کشوری بود که یک کاوشگر فضایی را در نیمه همیشه تاریک ماه فرود آورد و در ماه دسامبر برای اولین بار از دهه ۱۹۷۰ تاکنون، موفق شد نمونههایی از سنگ و خاک ماه را به زمین بازگرداند.
سازمان ملی فضایی چین میگوید، نام این مریخ نورد متناسب با نام چینی مریخ یعنی "Huo Xing" به معنی ستاره آتش است.
"وو یانهوآ" نایب رئیس سازمان ملی فضایی چین به خبرگزاری رسمی "شینهوا" گفت که این نام دلالت بر شعلهور شدن شعله کاوش سیارهای چین دارد.
چین کاوشگر "تیانون-۱" را در تاریخ ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب کرد. این فضاپیما متشکل از یک مدارگرد، یک فرودگر و یک مریخ نورد است که در تاریخ ۲۴ فوریه به مریخ رسید.
نامزد اصلی فرود این کاوشگر مریخی منطقه "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) به معنی ناکجاآباد است که دشتی پر از صخره است که در سال ۱۹۷۶ فرودگر آمریکایی موسوم به "وایکینگ ۲" بر روی آن فرود آمد.
این کاوشگر از طریق تصویربرداری چندگانه، دادههای تصویری با کیفیت بالا را از منطقه فرود از پیش انتخاب شده به دست آورده است. این کار طبق برنامهریزیهای انجام شده شامل تجزیه و تحلیل توپوگرافی و هواشناسی منطقه فرود است که به عنوان بخشی از آمادهسازی برای فرود بر سطح مریخ بین اواسط تا اواخر ماه مه انجام خواهد شد.
سازمان ملی فضایی چین میگوید، اهداف ماموریت "تیانون-۱" و مریخ نورد "ژورونگ" شامل تجزیه و تحلیل و نقشهبرداری از سطح مریخ و توزیع مواد و سطحشناسی مریخ، جستجوی یخآب و مطالعه اقلیم و محیط سطح مریخ است.
مأموریت "تیانون-۱" اولین قدم چین در اکتشاف سیارهای مستقل منظومه شمسی است که هدف تکمیل مدارگردی، فرود و کاوش در یک ماموریت را در سر میپروراند.
چین پس از اتحاد جماهیر شوروی سابق و ایالات متحده سومین کشوری خواهد بود که یک مریخ نورد رباتیک را در مریخ فرود میآورد.
انتهای پیام
نظرات