• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400020402386
  • خبرنگار : 71553

پیدا کنید پرتقال فروش را؛ چه کسی پاسخگوی فاسد شدن چندین هزارتن میوه است؟

پیدا کنید پرتقال فروش را؛ چه کسی پاسخگوی فاسد شدن چندین هزارتن میوه است؟

چندین هزار تن میوه تنظیم بازاری شب عید به دلیل عرضه نشدن به بازار در انبارها فاسد شده اند و با وجود اینکه رئیس نظام صنفی کشاورزی معتقد است همه مسئولیت های بعد از تولید یعنی عرضه و فروش و ... با وزارت صمت است اما رئیس اتاق اصناف می گوید دپوی مقداری میوه در انبارها و سردخانه ها ربطی به وزارت صمت و تنظیم بازار میوه شب عید ندارد.

به گزارش ایسنا، چندی پیش رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در گفت وگو با یکی از رسانه ها از فاسد شدن هزاران تن پرتقال و سیب تنظیم بازاری شب عید که در انبارها دپو شده اند خبر داد و اعلام کرد با وجود اینکه شب عید به دولت هشدار دادیم تا میوه های تنظیم بازاری را ارزان تر وارد بازار کند اما هشدارها جدی گرفته نشد و برای اینکه این میوه ها با نرخ بالاتری عرضه شود آنها را وارد بازار نکردند و حالا این پرتقال ها فاسد شده اند.

موضوعی که رئیس اتاق اصناف تهران به آن واکنش نشان داد و اعلام کرد که وزارت صمت مسئولیت فروش میوه تولید شده را ندارد و موضوعی که به ستاد تنظیم بازار در این خصوص مربوط است بحث خرید و تامین برخی اقلام، از جمله میوه‌ برای تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌هاست.

قاسم نوده فراهانی با اشاره به اینکه دپوی مقداری میوه در انبارها و سردخانه ها ربطی به وزارت صمت و تنظیم بازار میوه شب عید ندارد، اظهار کرده است که دپوی میوه در سردخانه‌ها با تنظیم بازار میوه شب عید مربوط نیست. این دو موضوع کاملا جدا از یکدیگر هستند. ستاد تنظیم بازار برای جلوگیری از سواستفاده سودجویان و دلالان با تامین برخی کالاها و اقلام، وظیفه دارد تا این اقلام را با قیمت مناسب به بازار عرضه کند که این هدف در ایام عید حاصل شد و شاهد عرضه میوه‌های شب عید به میزان کافی و با قیمت مناسب در بازار بودیم و این موضوع ربطی به دپو میوه‌های موجود در سردخانه‌ها و انبارها ندارد. مقصر این اتفاق خریدارانی هستند که میوه را در انبارها و سردخانه‌ها دپو کردند و حاضر نبودند در زمانی که تقاضا در بازار وجود داشت، میوه را با قیمت مناسب و پایین عرضه کنند و حالا که تقاضای این اقلام کاهش پیدا کرده است، با تهدید فساد میوه روبرو شدند.

دراین راستا محمد شفیع ملک زاده_ رئیس نظام صنفی کشاورزی در پاسخ به این سوال که مقصر اصلی فاسد شدن چندین هزارتن سیب و پرتقال چه کسانی هستند؟ به ایسنا گفت: در سال  ۱۳۹۱ قانون گذاران در مجلس قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی را مصوب کردند و طبق این قانون مقرر شد که کلیه وظایف بخش کشاورزی در دستگاه متولی یعنی وزارت جهاد کشاورزی باشد. از سال  ۱۳۹۳ تا اوایل سال  ۱۳۹۸ تمام وظایف مربوط به بخش کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی بود ولی متاسفانه عده ای به بهانه های مختلف تلاش بر این کردند که وظایف و اختیارات را به وزارت صمت منتقل کنند.

وی ادامه داد:حدود ۲ سال که وظایف عرضه و بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت صمت واگذار شده است.

رئیس نظام صنفی کشاورزی اضافه کرد: قانون به صراحت مشخص کرده بود که کلیه وظایف بازرگانی بایستی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی باشد و تا زمانی این وظایف با وزارت جهاد بود هرچند کند اما مشکلات رو به مرتفع شدن بودند. متاسفانه از زمانی که وظایف بازرگانی به وزارت صمت واگذار شده نه تنها مشکلات این بخش حل نشده بلکه وضعیت عرضه و بازرگانی محصولات کشاورزی بدتر هم شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: قبل از عید سیب و پرتقال و میوه های شب عید با قیمت های بالایی وارد بازار شد و مردم هم که توان خرید نداشتند  از آن استقبال نکردند. از طرفی وزارت صمت نتوانست میوه هایی را که خریداری کرده به اندازه کافی  در اختیار استان ها قرار دهد و بخش عظیمی از میوه ها در انبار ها و سردخانه ها ماند و زمان مصرف این میوه ها نیز تمام شد.

وی با بیان اینکه تولید با وزارت جهاد کشاورزی و عرضه، نگهداری، فروش و صادرات محصولات کشاورزی با وزارت صمت است، گفت: کلیه بازارچه ها، میادین میوه و تره بار و خرده فروشی ها در اختیار وزارت صمت است و هیچ اهرم قانونی در اختیار وزارت جهاد نیست که مسئولیت اینکار را برعهده بگیرد. ولی متاسفانه وزارت صمت توپ را در میدان وزارت جهاد کشاورزی می اندازد. وزارت جهاد فقط وظیفه تولید دارد که بیش از نیاز مردم هم تولیدات صورت گرفته است.

ملک زاده به صادرات محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه یا صادرات به طور کلی قطع شده یا به حداقل رسیده است. محصولات بیش از نیاز در کشور تولید می شود و بازار داخل هم کشش ندارد از آن طرف صادرات هم صورت نمی گیرد. مسئولان باید در امر صادرات تسهیل گری انجام دهند تا بتوانیم به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای خلیج فارس صادرات انجام دهیم ولی متاسفانه چون برای صادرات برنامه درستی نداریم محصولات در انبارها  باقی می ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۷:۳۸

اون موقع که پرتقال شد کیلویی ۳۰تومن باید فکرشو میکردن

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۳:۵۷

سلام..امروز هم شروع کنن جلو ضرربیشتر از این گرفته شود..هنوز هم هزاران تن بار تو انبار هست😐😐

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۱۵:۳۰

اونوقت پرتقال میخریدیم دم عیدا ۲۰تومن خدا نگذره ازشون

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۷ ۲۲:۵۸

،زمانی که پرتغال کیلو ده تومنو نگه داشتن به امید اینکه دلار بشه چهل تومن و پرتغالو صادر کنن ودلار چهل تومنی بگیرن باید پاسخ بدن ،باید به دلالان و آدمای طماع تبریک گفت ۰