• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 1400020402019
  • خبرنگار : 71486

نگاهی حقوقی به ماجرای غمناک آزار کودک استقلالی

نگاهی حقوقی به ماجرای غمناک آزار کودک استقلالی

بر اساس قانون حمایت از کودکان و نوجوانان و با استناد به قانون مجازات اسلامی رفتار زننده افراد خاطی با کودک استقلالی، قابل پیگرد قانونی و دارای مجازات حبس و شلاق است.

به گزارش ایسنا، در پی خشونت کلامی و فیزیکی ۲ فرد نسبت به یک کودک و انتشار گسترده ویدیو این اتفاق، نادر امینی پارسا، وکیل پایه یک دادگستری، در مطلبی به مجازات‌های پیش بینی شده در قانون برای این کودک آزاران پرداخته است.

"زنده یاد دکتر کاتوزیان پدر علم حقوق می‌گوید، قانون بدون رعایت عدالت هیچ شرافتی ندارد، حال این موضوع در رابطه اخلاق و ورزش دوچندان حکم‌فرماست، یعنی تنیدگی ورزش و اخلاق شاید حتی بیشتر از قانون و عدالت باشد.

متاسفانه طی ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده است، دونفر با آزار جسمی و روحی، کودکی را که قطعا سنش به ۱۵ سال نمی‌رسد و طرفدار یکی از تیم‌های پر طرفدار فوتبال است را تحت فشار می‌گذارند، به طوری که سبب گریان کردن آن کودک می‌شوند.

انتشار این ویدئو سبب جریحه دار شدن احساسات طرفداران هر دوتیم شده و چه بسا باب رفتارهای مشابه را باز کند. لذا ضرورت دارد تا برخوردی جدی با عاملین این جنایت که سبب جریحه دار شدن احساسات بزه دیده و میلیون‌ها ایرانی شده است، انجام شود.

کودک آزاری بر اساس ماده ۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب ۱۳۸۱/۱۰/۱۱ از جرایم عمومی است که احتیاج به شکایت شاکی خصوصی ندارد. بر اساس ماده ۱ قانون ذکر شده، کلیه اشخاصی که به سن ۱۸ سال تمام شمسی نرسیده‌اند از حمایت‌های قانون مذکور برخوردار هستند.

ماده ۴ قانون فوق، هرگونه صدمه، آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی کودکان را دارای مجازات حبس می‌داند باستثنای این مقرره که متاسفانه در قانون جدید تکرار نشده است سایرمقررات در بند ب و ت ماده ۱و ماده ۲و همچنین ماده ۳۱ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب 1399/2/31 به نوعی تکرار شده است و مورد توجه قرار گرفته است

عمل شخص فیلم بردار براساس مقررات قانون جدید می تواند می تواند مشمول ماده ۱۹ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و واجد مجازات حبس درجه ۶ باشد.

قانونگذار در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی تظاهر به عمل حرام در انظار و اماکن عمومی را جرم انگاری می‌داند که واجد مجازات حبس و شلاق است. از طرفی ماده۶۱۹ قانون مجازات اسلامی نیز آزار و تاذی طفل، واجد مجازات حبس و شلاق می باشد که این مجازات بر فعل منطبق تر و اشد و قابل اعمال است.

باتوجه به اینکه کتک زدن طفل عملی حرام است، فیلمبرداری و انتشار آن تظاهر به این عمل بوده و از طرف دیگر عفت که به معنای پارسایی و بلند طبعی است و ریشه در فرهنگ و باورهای جامعه دارد، جریحه دار شده است. لذا با توجه به جریحه عفت عمومی، مستندا به ماده فوق، مجازات شلاق و حبس برای مرتکب در نظر گرفته شده است.
 
از طرفی با عنایت به تبصره ۴ ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی قاعده جمع مجازات‌ها با توجه به درجه هر دو مجازات حکمفرماست، لذا هر دو مجازات قابل اعمال است و از بعد حقوقی هم با توجه به ماده ۱و۱۰ قانون مسئولیت مدنی، مواردی مانند الزام به عذرخواهی در شبکه‌های اجتماعی و جراید را برای فرد خاطی در پی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۲:۱۱

اینم یه شگرد فرهاد مجیدیه برای کم کردن فشار افکار عمومی از باخت . ترو خدا اینقدر خون به دل مردم نکنید گول اینطور اخبار جعلی رو نخورید . التماس تفکر

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۲:۳۵

بازداشت فوری مجرمین رو از ریاست محترم پلیس درخواست می کنم. قانون باید اشد مجازات رو برای این افراد در نظر بگیره

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۳:۰۵

نمیدونم چرا رسانه ها دوست دارند روی استقلالی بودن این طفل معصوم مانور بدن!!! مگه مهمه؟! چیزی که مهمه اصل این کاره که باید ریشه یابی و شدیدا باهاش برخورد بشه حالا اون کودک معصوم استقلالی بوده یا سپاهانی بوده یا منچستری یا .... واقعا مهمه؟!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۱

عزیزم وقتی یک وزیری تو کشور اینجوری از یک تیم حمایت می کنه و خیلی هم به حرفاش افتخار می کنه نباید از باقی هوادارا انتظار خاصی داشته باشید، وقتی تلویزیون طوری در مورد بازی فینال پرسپولیس حرف می زنند که انگار اگر طرفدار پرسپولیس نباشی گناه کردی و باید بری توبه کنی نباید از مردم کوچه و خیابان بیشتر از این انتظار داشته باشی، وقتی وقتی وقتی ...

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۳:۳۰

طبق اعلامیه جهانی حقوق کودک قسمت ابتدایی اصل نهم به این موضوع اشاره دارد که کودک باید در برابر هرگونه غفلت، ظلم ، شقاوت و استثمار حمایت شود؛ بنابراین وظیفه ی حکومت ها به عنوان نهاد اداره کننده جامعه و کلیه ی شهروندان به عنوان افراد بشر رعایت حقوق کودکان و احترام به آن و جلوگیری از همچنین اتفاقاتی است و باید اقدامات پیشگیرانه و مجازات‌های شدیدتری اعمال شود و از کنار این گونه مسائل به راحتی نگذشت و جامعه حقوقی کشور باید درصدد پیگیری تا کشف واقع باشند

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۴:۱۴

با این آدم نماها شدیم 80 میلیون. فاجعه دموکراسی اینه که این آدم نماها هم حق رای دارند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۴:۱۶

من خودم پرسپولیس هستم و از این عمل خیلی ناراحتم

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۱۶:۵۴

سلام بارزترین اشتباه این متن اینه که الان ماده۱۳۴تبصره ای نداره ولی شما براش ۴ تا تبصره آوردید اصلا همچین متنی نداریم قانون عوض شده داداش.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۴ ۲۲:۵۸

ماده ۱۳۴ (اصلاحی) در تعدّد جرائم تعزیری، تعیین و اجرای مجازات به‌ شرح زیر است: الف- هرگاه جرائم ارتکابی مختلف نباشد، فقط یک مجازات تعیین می شود و در این صورت، دادگاه می تواند مطابق ضوابط مقرر در این ماده که برای تعدّد جرائم مختلف ذکر شده، مجازات را تشدید کند. ب- در مورد جرائم مختلف، هرگاه جرائمِ ارتکابی بیش از سه جرم نباشد، حداقل مجازات هر یک از آن جرائم، بیشتر از میانگین حداقل و حداکثر مجازات مقرر قانونی است. پ- چنانچه جرائم ارتکابی مختلف، بیش از سه جرم باشد، مجازات هر یک، حداکثر مجازات قانونی آن جرم است. در این صورت دادگاه می‌تواند مجازات هر یک را بیشتر از حداکثر مجازات مقرر قانونی تا یک‌ چهارم آن تعیین کند. ت- در تعدّد جرائم درجه هفت و درجه هشت با یکدیگر، حسب مورد مطابق مقررات این ماده اقدام می شود و جمع جرائم درجه هفت و درجه هشت با درجه شش و بالاتر سبب تشدید مجازات جرائم اخیر نمی‌شود. در جمع این جرائم با جرائم درجه شش و بالاتر، به طور جداگانه برای جرائم درجه هفت و درجه هشت مطابق این ماده تعیین مجازات می‌ شود و در هر صورت مجازات اشدّ قابل اجراء است. ث- در هر یک از بندهای فوق، فقط مجازات اشدّ مندرج در دادنامه قابل اجراء است و اگر مجازات اشدّ به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل شود يا به موجبی از قبیل گذشت شاکی خصوصی، نَسخ مجازات قانوني یا مرور زمان غيرقابل‌ اجراء گردد، مجازات اشدّ بعدی اجراء مي‌شود و در این صورت میزان مجازات اجراء شده قبلی در اجرای مجازات اشدّ بعدی محاسبه می شود. آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات و عفو در حکم اجراء است. ج- در هر مورد كه مجازات قانونی فاقد حداقل یا ثابت باشد، اگر جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه می تواند تا یک ششم و اگر بیش از سه جرم باشد تا یک چهارم به اصل آن اضافه کند. چ- در صورتی که در جرائم تعزیری، از رفتار مجرمانه واحد، نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود، مرتکب به مجازات جرم اشدّ محکوم می شود. ح- هرگاه در قانون برای جرمی یکی از مصادیق مجازات‌های مندرج در مواد (۲۳) یا (۲۶) اين قانون به ‌عنوان مجازات اصلی مقرر شده باشد، آن مجازات‌ در هر صورت اجراء می‌شود، حتی اگر مربوط به مجازات غیرِاشدّ باشد. همچنین اگر مجازات اشد وفق ماده (۲۵) اين قانون، فاقد آثار تَبَعی و مجازات خفيف‌ تر دارای آثار تَبَعی باشد، علاوه بر مجازات اصلی اشدّ، مجازات تَبَعی مزبور

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۵ ۱۴:۵۳

ما خواستار مجازات اعدام برای اشخاص متخلف هستیم

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۸ ۰۸:۰۲

چه خشن