مهدی رنگرونا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به هنر صنعت فرش در زنجان، اظهار کرد: زنجان در حوزه تولید فرش دستباف از جمله استانهایی است که پشتوانه قوی به لحاظ نقشه و سبک بافت و حتی رنگ دارد و این در حالی است که بافندگانی با توان بالا و تعداد قابل توجه در این استان حضور دارند.
وی با اشاره به بافت نقشه دیگر استانها در زنجان، افزود: در بحث فرش ابریشم متاسفانه شاهد آن هستیم که نقشههای استان قم توسط بافندگان ماهر استان بافته شده و در نهایت نیز به اسم این استان به فروش رفته و یا صادر میشود.
این مسئول ادامه داد: در بحث فرشهای پشمی نیز فرشی که امروز در استان زنجان تولید میشود، مربوط به طرحهای فرش استان کردستان است و چون تولید اینگونه فرشها نیز در آن استان اتفاق میافتد، لاجرم اگر هم به فروش برسد، نمیتوان عنوان فرش زنجان را بر روی آن گذاشت.
رنگرونا با اشاره به فرش بیدگینه به عنوان نقشهای از جغرافیای استان زنجان که ثبت جهانی شده است، تصریح کرد: در حال حاضر برای اینکه صنعت فرش در زنجان بتواند فروش و صادراتی را به اسم خود داشته باشد، باید حتماً نقشههایی توسط بافندگان بافته شود که اصالتی از همین استان داشته باشد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه فرشبافی همواره شغلی خانگی برای بسیاری در این استان بوده است، یادآور شد: فرهنگسازی برای بافت فرش دستباف با نقشههای بومی استان توسط بافندگان خانگی اهمیت بالایی دارد که باید دستگاههای متولی بر این مهم تاکید کرده و برنامهریزی عملیاتی کنند.
وی عنوان کرد: علاوه بر بیدگینه، طرحهایی مثل قلتوق، بوغداکندی و ... را نیز باید مورد توجه قرار داد؛ چراکه چنین طرحهایی در مناطق خاصی بافته شده و به نام همان مناطق نیز شناخته میشود، به همین خاطر یکی از اقدامات این است که بتوانیم در حوزه برندسازی طرحهای فرش استان زنجان گامهای بلندی برداریم.
این مسئول خاطرنشان کرد: از استان زنجان موضوعی با عنوان صادرات فرش نداریم؛ چراکه فرش بافته شده در استان زنجان با نام سایر استانها صادر میشود. امیدواریم پایانه صادراتی فرش که در زنجان راهاندازی شده است، بتواند به اهداف تعیین شده دست یابد.
انتهای پیام
نظرات