• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400020401802
  • خبرنگار : 50088

مدیر جهادکشاورزی کاشمر مطرح کرد

فراهم شدن اشتغال ۱۱۰۰ نفر در زمینه تولید قارچ در کاشمر

فراهم شدن اشتغال ۱۱۰۰ نفر در زمینه تولید قارچ در کاشمر
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: تولید قارچ در این شهرستان توانسته زمینه اشتغال برای ۱۱۷۰ نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم کند.

محمد شجعی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت تولید مواد خوراکی مفید و مورد نیاز مردم اظهار کرد: قارچ یک محصول مفید و پرطرفدار در سبد غذایی خانوارها به شمار می‌رود و به دلیل تقاضای بالا؛ بازار فروش خوبی دارد از این رو ارتقای کیفیت در این محصول اولویت تولید در این مدیریت است.

وی بیان کرد: تولید، بسته‌بندی، فرآوری و بازار فروش همچون یک زنجیره مهم در حوزه کشاورزی به شمار می‌رود که با یک مدیریت درست اگر این موانع رفع شود بسترهای مناسب برای تولید بالا و اشتغال‌زایی فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۲۰۰ تُن قارچ در کاشمر تولید می‌شود، توضیح داد: این شهرستان با داشتن زنجیره تولید، بسته‌بندی و فرآوری قارچ یکی از شهرستان‌های پیشرو در زمینه تولید قارچ خوراکی است و سالانه این مقدار محصول در ۱۳۰ واحد پرورش قارچ و زنجیره‌ها تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: با فعالیت ۱۳۰ واحد پرورش قارچ در این شهرستان زمینه اشتغال برای ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۲۰ نفر به صورت غیر مستقیم فراهم شده است.

وی در ادامه مطرح کرد: اما شیوع همه گیری کرونا و تعطیلی واحدهای صنفی از جمله آشپزخانه‌ها و فروشگاه‌های غذای آماده سبب شد تولیدکنندگان قارچ‌های خوراکی از خسارت مالی بی‌نصیب نمانند؛ مصرف و تقاضا کاهش یافت از این رو تولید دچار ضرر مالی می‌شود.

ارتقای سطح آموزش کشاورزان برای جلوگیری از خسارت‌های حمله کرم خراطان به درختان گردو در کاشمر

شجعی در ادامه با تاکید بر ارتقای سطح آگاهی کشاورزان برای تولید بهتر محصولات باغی و کشاورزی نیز اظهار کرد: فعالیت در حوزه کشاورزی با خسارات احتمالی زیادی از جمله آفات، شرایط جوی نابسامان، عدم کود دهی درست و به موقع، استفاده نادرست از سموم و ... همراه است که برای رفع این مشکلات باید آموزش‌های لازم به کشاورزان داده شود.

وی در ادامه به آفت کرم خراط اشاره کرد و افزود: در سال جاری با توجه به گرم شدن زود هنگام و تدریجی هوا فعالیت لاروهای کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده است؛ این لاروها علاوه بر ایجاد خسارت، بیشتر به بافت‌های چوب و آبکش درخت حمله می‌کند و در طول سال جاری تبدیل به حشره کامل می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر عنوان کرد: برای جلوگیری از این آفت می‌توان در طول فروردین و اردیبهشت ماه برای دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت که با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است را با استفاده از سیم مفتولی نرم و قابل انعطاف نسبت به نابودی لاروها مهار کرد، همچنین تقویت درخت علاوه بر افزایش عملکرد و کیفیت محصول تولیدی در کاهش خسارت کرم خراط نیز بسیار تاثیر گذار است.

وی بیان کرد: کرم خراط اغلب به درختانی که در معرض تنش کم آبی قرار گرفته باشند، خسارت وارد می‌کند از این رو کشاورزان باید با آموزش دیدن از آبیاری اصولی در اراضی باغی استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha