به گزارش ایسنا، ترکیه یکی از مهمترین تامینکنندگان قطعات برای این جنگندههاست. براساس گزارش آناتولی، این مقام پنتاگون درباره این اقدام جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
براساس گزارش دیلی صباح، واشنگتن در سال ۲۰۱۹ ترکیه را از برنامه جنگندههای اف-۳۵ کنار گذاشت و استدلال میکرد که سامانههای موشکی هوایی اس-۴۰۰ که آنکارا خریداری کرده، میتواند از طرف روسیه برای دسترسی مخفیانه به جزئیات محرمانه جتهای اف-۳۵ لاکهید مارتین مورد سوءاستفاده قرار گرفته و آن را با سامانههای ناتو ناسازگار دانست.
با این حال، ترکیه تاکید دارد که سامانههای اس-۴۰۰ با سامانههای ناتو تداخلی ندارد و هیچ تهدیدی علیه این ائتلاف نظامی نیست.
بهرغم حذف ترکیه از این برنامه و تحریم صنعت دفاعی ترکیه در ماه دسامبر، پنتاگون گفته است که همچنان برای قطعات اصلی اف-۳۵ به پیمانکاران ترکیهای متکی خواهد بود.
یک دیدهبان کنگره آمریکا در مه ۲۰۲۰ گزارش داد که تصمیم آمریکا برای کنار گذاشتن ترکیه از برنامه اف-۳۵ احتمالا موجب افزایش مشکلات زنجیره تامین از بابت افزایش تولید میشود. برنامه اف-۳۵ به ارزش ۳۹۸ میلیارد دلار از آن زمان با مشکلات بیشماری به ویژه کمبود موتور مواجه شده است.
انتهای پیام
نظرات