• چهارشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400020100283
  • منبع : نمایندگی مازندران

معاون وزیر بهداشت در سفر به بابل:

تزریق واکسن کرونا میزان کشندگی را کاهش می‌دهد

تزریق واکسن کرونا میزان کشندگی را کاهش می‌دهد

ایسنا/مازندران معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معتقد است تزریق واکسن کشندگی کرونا را کاهش اما میزان سرایت بیماری را تغییری نخواهد داد.

سیما سادات لاری در حاشیه بازدید از دانشگاه علوم پزشکی بابل و در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استان‌های شمالی به منظور نظارت بر انجام هر چه سریعتر واکسیناسیون کرونا، اظهار کرد: با توجه به این‌که با ارائه پارت جدید واکسن به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ۵۰ درصد باقی مانده از کادر بهداشت و درمان و بیماران خاص واکسیناسیون خواهند شد.

وی با بیان این‌که در ابتدای ورود به دانشگاه علوم پزشکی بابل نشستی را با حضور رییس و معاونان درمان و بهداشت و فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه برگزار کردیم، خاطر نشان کرد: در این نشست در ارائه گزارشی دقیق، در جریان روند بیماری در این استان، نحوه واکسیناسیون و چگونگی پذیرش و درمان بیماران کرونایی قرار گرفتیم. نقطه قوت در این دانشگاه به کار گیری مراکز درمانی سرپایی است به نحوی که این امر بهبود ظرفیت پذیرش بیمار را به دنبال دارد.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: استفاده از این مراکز موجب شده است ظرفیت بستری برای بیماران بدحال کرونایی ذخیره شود و بیمارانی که شرایط بهتری داشته‌اند به صورت سرپایی ویزیت شده و داروهای خود را دریافت کنند و تحت پوشش خدمات درمانی قرار گیرند.

نسبت افراد فوت شده به بستری در دانشگاه علوم پزشکی بابل زیر ۱۰ درصد است

لاری نسبت، تعداد افراد فوت شده به بستری را در فضای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بسیار خوب عنوان و اظهار کرد: این نسبت زیر ۱۰ درصد بوده که این موفقیت در حوزه واکسیناسیون نیز بر اساس آن چیزی که انتظار داشته‌ایم، رخ داده است. به احتمال بسیار قوی تا پنج‌شنبه پیش رو گروه‌های باقی مانده از جمله کادر بهداشت و درمان و بیماران خاص در این دانشگاه نیز واکسینه خواهند شد.

دانشجویان حاضر در مراکز درمانی جزء اولویت‌های واکسیناسیون 

ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استان‌های شمالی، دانشجویان حاضر در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل را نیز جزء گروه‌هایی که در پارت جدید واکسن مورد واکسیناسیون قرار خواهند گرفت، دانست.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص شرایط کنونی کشور در پیک چهارم کرونا، ابراز کرد: در استان مازندران و به تبع آن شهرستان بابل، مشکل اساسی نزدیکی زمان دو پیک سوم و چهارم بود که فاصله کوتاه این دو موج، فرصتی به مدیریت بیماری نداد اما به لطف خدا اکنون شرایط تحت کنترل است. مردم به خوبی طی یک ماه گذشته این نکته را لمس کردند که زمانی که عادی انگاری در کشور صورت می‌گیرد، سرعت ابتلا به ویروس کرونا چندین برابر می‌شود.

مردم مراقب اجتماعات خانوادگی خود باشند

لاری به ویروس جهش یافته انگلیسی اشاره کرد و افزود: این ویروس اکنون در کشور گسترش پیدا کرده است و قدرت سرایت به شدت بالایی دارد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل در گزارش خود اشاره کرد که در یک مجلس عروسی که تنها ۲۰ نفر مهمان داشته است، یک ناقل توانسته است ۱۷ نفر دیگر را مبتلا کند که این خطر در اجتماعات خانوادگی نیز وجود دارد که موجب ابتلای اکثر افراد خانواده می‌شود.

تزریق واکسن کشندگی کرونا را کاهش اما میزان سرایت بیماری را تغییری نخواهد داد

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که مردم باید دستورالعمل‌های بهداشتی را مانند روزهای ابتدایی ورود ویروس کرونا به کشور با همان حساسیت بالا رعایت کنند تا واکسیناسیون به درصد قابل توجهی برسد، خاطرنشان کرد: بر اساس تجارب کشورهایی که واکسیناسیون خود را به درصد قابل توجهی رسانده‌اند نکته مهم دیگر این است که با تزریق واکسن، کشندگی بیماری کاهش خواهد یافت اما قدرت سرایت که همان میزان ابتلا به بیماری را به دنبال دارد تغییری نخواهد کرد.

معاون وزیر بهداشت بر فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک در درجه اول و قرار دادن صحیح ماسک بر روی صورت در وهله دوم تاکید کرد و گفت: در حال حاضر تعداد بیماران بستری به شدت افزایش یافته است و تعداد فوتی‌های ما در برخی استان‌ها نگران کننده است. مشاغل نیز تا حدی می‌توانند بسته بمانند زیرا فشارها اقتصادی زیاد است بنابراین مردم رعایت‌های خود را افزایش دهند تا از این شرایط نیز عبور کنیم.

افزایش تعداد واکسن‌های تزریقی در دانشگاه علوم پزشکی بابل به ۱۲ هزار واکسن

در ادامه دکتر سید فرزاد جلالی رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل، بیان کرد: در نشست برگزار شده گزارشی مفصل در خصوص بیماری کووید ۱۹ طی ۱۴ ماه گذشته در دانشگاه علوم پزشکی بابل به محضر سخنگوی وزارت بهداشت ارایه شد. این گزارش اشاره به تعداد افراد بستری شده، تعداد افراد فوت شده، تعداد تست‌های کرونایی که انجام شده است و روند اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی طی ماه‌های گذشته داشته است.

وی در شرایط کنونی مسئله واکسیناسیون را جزء اولویت‌های بهداشت و درمان کشور و دانشگاه علوم پزشکی بابل دانست و ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی بابل با پارت واکسنی که در سری جدید تا چند روز آینده به دست ما خواهد رسید، تعداد واکسن‌های تزریقی ما به حدود ۱۲ هزار واکسن خواهد رسید که با این تعداد واکسن، مجموع عزیزان ما در کادر بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل واکسینه خواهند شد. در این میان تعدادی از بیماران خاص نیز در این مجموعه واکسینه خواهند شد.

این مقام مسؤول با بیان این‌که تمامی عزیزان در خانه‌های سالمندان شهرستان نیز واکسینه شده‌اند، اضافه کرد: امیدواریم با ارسال محوله‌های واکسن و امکان استفاده واکسن‌های داخلی که جز بهترین واکسن‌های جهان نیز خواهند بود، بتوانیم بیماران قرار گرفته در سنین بالا و افراد با عوامل خطر را نیز در شهرستان واکسینه کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این‌که این دانشگاه تقریبا نزدیک به دو برابر میانگین کشوری، تعداد تخت نسبت به هزار نفر جمعیت تحت پوشش دارد، ابراز کرد: بر این اساس این میزان در کشور میانگین ۱/۳ تا ۱/۴ است که در دانشگاه علوم پزشکی بابل حدود ۲/۳ تا ۲/۴ است. دانشگاه علوم پزشکی بابل در پیک اول کرونا که وضعیت درامی داشت حدود ۵۴۰ بیمار بستری شده را پوشش داد که این دانشگاه در همان زمان تخت اضافی در اختیار داشت.

جلالی در تکمیل سخن خود ابراز کرد: در طی این ۱۴ ماه هیچ بیمار عزیزی بدون تخت درمانی نبوده است و اکنون نیز با این که تعداد بیماران ما نسبت به پیک دو و پیک سه افزایش یافته است، اما به تعداد پیک یک نرسیده است و حداکثر بستری‌های ما حدود ۳۴۰ بیمار است که حدود یک سوم توان و ظرفیت ما در تعداد تخت درمانی محسوب می‌شود.

این مقام مسؤول به بخش‌های بستری موقت در مراکز درمانی اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر این تمهیدات، بخش‌های بستری موقت را نیز ایجاد کرده‌ایم به نحوی که بیمارانی که در چند روز ابتدای بد حالی خود، درمان لازم را دریافت کرده‌اند و اکنون در وضعیت پایداری قرار دارند، می‌توانند به این بخش‌ها به صورت روزانه مراجعه کنند و در عرض ۳ تا ۴ ساعت پایش شوند و درمان تزریقی را دریافت کنند که روزانه به این شکل ۱۵۰ بیمار به مجموعه تحت پوشش ما افزوده می‌شود.

وی در خصوص واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل، گفت: تمامی دانشجویان رشته بالینی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز جز اولویت‌های دانشگاه در کنار پرسنل بهداشتی و درمانی جهت انجام واکسیناسیون هستند و با اتمام پارت آخر واکسیناسیون، تمامی دانشجویان ما نیز واکسینه خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha