• چهارشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400020100118

رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استان‌ خبر داد

پیش‌بینی کاهش برداشت گندم در خراسان رضوی

پیش‌بینی کاهش برداشت گندم در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استان‌های خراسان گفت: طبعا با وجود کمبود بارندگی در خراسان رضوی در سال جاری، پیش‌بینی می‌شود که میزان کمتری از گندم را برداشت کنیم. خوشبختانه در حال حاضر با کمبود گندم مواجه نیستیم.

حسن حسینی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت گندم در خراسان رضوی در سال جاری و  قیمت نان اظهار کرد: با توجه به اینکه نرخ نان هیچوقت از قیمت گندم تبعیت نمی‌کند، اگر افزایش قیمتی در خصوص نان وجود داشته باشد، در رابطه با گندم نخواهد بود.

وی افزود: چندین سال است که دولت به نانوایی‌ها  آرد را با نرخ ثابت عرضه می‌کند. قیمت آرد تنها یکی از موارد اثرگذار در قیمت نان است و موارد دیگری نیز در این  قیمت‌گذاری تاثیر می‌گذارد. درخواست ما در سطح کشور به خصوص در استان خراسان رضوی این است که نرخ منطقی و معقولی در خصوص نان در  نظر گرفته شود.

رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد استان‌های خراسان با بیان اینکه « نرخ نان باید متعادل با هزینه‌هایی که نانواها انجام می‌دهند، افزایش پیدا کند»، خاطرنشان کرد: تعیین و آنالیز نرخ نان کاملا مشخص است. در این قیمت گذاری همه عوامل موثر در نرخ نان دیده شده است.  علاوه بر آرد در فرآیند تولید نان، عوامل دیگری از جمله خمیرمایه و نمک استفاده می‌شوند و هزینه مواد بهداشتی و برق و گاز و حمل‌ و نقل  که نانوا می‌پردازد، نیز در قیمت نان اثرگذار است.

وی در رابطه با قیمت گندم اظهار کرد: گندم را دولت خریداری می‌کند و بعد به صورت یارانه آرد را توزیع می‌کند. برای مثال دولت که گندم را در سال گذشته با قیمت 2500 تومان خریداری می‌کرد، با محاسبه هزینه حمل و نقل و انبار و نگهداری کیلویی 4000 تومان تمام می‌شد.

حسینی در باره تاثیر بارندگی‌ها در  سال جاری و اثر آن بر تولید گندم گفت: طبعا با وجود کمبود بارندگی در خراسان رضوی در سال جاری، پیش‌بینی می‌شود که میزان کمتری از گندم را برداشت کنیم. خوشبختانه در حال حاضر با کمبود گندم مواجه نیستیم.

وی یکی از عوامل چند نرخی بودن گندم را بالا بودن قیمت‌های سویا، ذرت و نهاده‌های دامی دیگر دانست و افزود: گندم همیشه نرخ پایینی داشته و با توجه به بالا بودن قیمت سویا و ذرت و کنجاله، کارخانه‌داران و دامداران به جای استفاده از این نهاده‌های دامی، در فصل خرید گندم، این محصول را از کشاورزان خریداری می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha